[Çözüldü] Güncelleme sonrası Ubuntu 10.10 geç açılıyor

Başlatan Gombrich, 11 Mart 2011 - 16:03:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gombrich

Bugün Ubuntu 10.10 taze kurulum yaptım  ve güncelleme geldi, yükledim. Ardından yeniden başlattığımda parolayı girip masa üstünü görmem 3 saniye kadar iken 12 saniye ye çıktı. Bios'tan disket sürücüyü kapattım ancak nafile. Güncelleme öncesine kadar parola girişinden masa üstü görünmesi 3 saniye civarı iken şimdi 12-13 saniye sürüyor. Neden kaynaklandığına dair bir fikri olan?

heartsmagic

En çok nerede bekliyor peki? Masaüstü simgeleri görünüp orada mı bekliyor, parola yazdıktan hemen sonra mı bekliyor, başka bir yerde mi bekliyor?
Ayrıca başlangıca ekli uygulamaları nelerdir? Birer birer çıkartıp sorunu çözmeyi denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Gombrich

En çok grup ekranından parola ekranı görünme sürecinde bekliyor fakat bu süre hiç değişmedi sorunum bu değil, sorun parola ekranından masaüstü görünmesi 2-3 saniye civarı iken güncelleme sonrası 12 saniye civarına çıkması. Disket sürücü bios'tan kapattım, başlangıç uygulamalarından kullanmadıklarımı kapattım ancak sonuç değişmedi. Denemek için Ubuntu 10.10 tekrar kurdum ve güncellemeleri yükledikten sonra yine parola ekranından masaüstü görünmesi süresi 12 saniye civarına ulaştı. Güncellemelerden hangisi buna yol açıyor anlamak mümkün mü?

bytan

Güncellenmiş sisteminde yeni bir kullanıcı ekleyip denediğinde aynı durum tekrarlanıyor mu?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Gombrich

Biraz önce şöyle bir şey denedim; sistemi tekrar kurdum, kernel güncellemelerini almayıp  bazı güncellemeleri (gelen bütün güncellemeleri yüklemedim) aldım ve 2.6.37 yükledim yine parola ekranından sonra 12 saniye civarı açıldı, yeniden başlattım sadece kernel 2.6.35.27 güncellemeyi yükleyip yeniden başlattığımda bu kernel ile açılış yaptım ardından bir kez daha sistemi yeniden başlatıp kernel 2.6.37 ile açtım ve sistem paroladan sonra yine 2-3 saniye civarında açıldı ve sorunum düzeldi.