[Çözüldü] Docky ile dosya yöneticisini açma sorunu

Başlatan chakal22ff, 11 Ekim 2010 - 01:36:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chakal22ff

merhaba arkadaşlar.docky uygulamasını kurdum mac dock'a çok yakın.ancak bir problemim var.file manager yani dosya yöneticisini oradan başlatamıyorum.bastığımda simge zıplıyor fakat bilgisayarım ya da home sayfası açılmıyor.bir fikri olan var mı?

heartsmagic

Simgeye atanmış komut nedir? Ayarlarından bakabilirsin muhtemelen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ufuk_k

Bu Docky ile yaşanan Nautilus kaynaklı bir sorun. Düzeltmek için ev dizininde gizli bir klasör aç (gereksiz yere görünmesin diye, başka bir önemi yok). Gizli olması için başında nokta olması gerek.
Örneğin açtığın dizinin adı .docky_fix olsun. Gizli dosyaları göster diyerek bu dizinin içine gir. Burada boş bir metin dosyası oluştur, adı önemli değil, değiştireceğiz. İçeriğine şunları kopyala:
[Desktop Entry]
Name=File Browser
Comment=Browse the file system with the file manager
TryExec=nautilus
Exec=nautilus --no-desktop --browser .
Icon=system-file-manager
Terminal=false
StartupNotify=true
Type=Application
Categories=GNOME;GTK;System;Utility;Core;
OnlyShowIn=GNOME;

ve kaydet. Dosyanın adını nautilus-browser.desktop olarak değiştir. Daha sonra bu dosyayı Docky'e sürükle ve kısayol olarak ekle.

Bunun dışında bir yol da var, aynı şey zaten. /usr/share/applications dizine git ve burada File Browser adı ile görünen dosyayı alıp, oluşturduğumuz dizine kopyala. Yanlış hatırlamıyorsam, aynı şekilde Docky'e sürükleyip attığında, ilk yaptığımız gibi tepki verecektir. Bu kadar uzun yazdım, gözün korkmasın, kolay bir işlem. Sıkıntı şurada, Gnome üzerinde bir uygulama kısayolu oluşturunca, bunu dosya yöneticisinden direk Gedit ile açıp içini değiştiremiyoruz. Zahmeti burdan kaynaklanıyor. Konsoldan nano ile ya da Gedit içinden aç diyerek açmamız gerekiyor.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

chakal22ff

çok teşekkür ederim ufuk_k. söylediklerinizi yaptım ve işe yaradı.ilginize teşekkür ederim.