Firefox tüm bilgisayarı donduruyor

Başlatan rick, 06 Ekim 2010 - 23:57:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rick

Firefox'tan çok çektim ama niye hala kullanıyorum bilmiyorum. Firefox en ufak bir yüklenmede donuyor ve tüm pencere griye dönüyor. İşte o andan sonra herşey donuyor. Saat, o saniyede donuyor; işaretçi tek tük hareket edebiliyor ve klavye en ufak bir komutu bile kabul etmemeye başlıyor. İşlemci kullanım grafiği ekrandaki tek hareketli cisim ve dibe vurmuş olarak gösteriyor yani sanki işlemci işi reddediyormuş gibi. Bilgisayarı saatlerce o halde bıraktım döndüğümde en ufak bir fark bile yoktu. Yine aralıksız yanan HDD ışığı ve güçlü soğutucu sesi duruyordu. Ayrıca Firefox penceresi bir kere kararınca, diğer pencereler otomatik kararıyor. Buna nasıl engel olabilirim?

Not: Genellikle bilgisayar açıldıktan 1 saat kadar sonra takılmalar başlıyor ve sonra tamamen gidiyor. Bilgisayarı "reset"lemeyi hiç istemiyorum ama başka çaresi de olmuyor.

heartsmagic

Compiz devredeyse bir süre kapalı olarak kullanmayı dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: Rick - 06 Ekim 2010 - 23:57:01
Firefox en ufak bir yüklenmede donuyor ve tüm pencere griye dönüyor.

Kastetiğiniz yüklenmeden biraz daha geniş bahsedermisiniz.
Tahminim en ufak bir kb alışverişinden dolayı, yanılıyormuyum.?
Root olarak yada
firefox -safe-mode
ile başlatıp çıkan pencerede firefox ayarları resetlemeyi denermisinz.

Alıntı yapılan: Rick - 06 Ekim 2010 - 23:57:01
Not: Genellikle bilgisayar açıldıktan 1 saat kadar sonra takılmalar başlıyor ve sonra tamamen gidiyor.

Bu sürede Firefox kapalı iken yinede takılmalar meydana geliyor'mu.?

eribol

herhangi bir yerde okumuşluğum yok. Ama bellek-işlemci mantığında ufak bir izlenimimi söyleyeyim. Bellek dolmaya başladığı anda o sıradaki işlem ne kadar az olsa da işlemci remsen yakıyor ortalığı. Firefox'ta da bunu birkaç defa yaşadım. Sistem belleği tükenmeye başladıkça firefox'ta donmalar artıyor. Eğer flash, java ve ajax ile çalışan birkaç tane sekme varsa haşat ediyor sistemi. Çünkü bellek dolmaya başladıktan sonra işlemci bu defa hem işlemleri yapmaya hem de belleği sıkı bir şekilde paylaştırmaya devam ediyor.

Yiğit Ateş

Sistem özellikleri nasıl? Bir de ayarlarını sıfırlayarak denedin mi?

mete13

bu sorun bir ara bende de olmuştu bu sorunu firefox'taki eklentileri kaldırarak azda olsa kurtulmuştum. Birde istersen öyle dene :D

rick

Hayır, safe-mode'da takılmadan çalışıyor (daha önce araştırmıştım) ama ben bu haliyle çalıştırmak istiyorum. Yüklenme derken, örnek olarak bir resim galerisi veya bir YouTube videosu gibi bir durumda oluyor genellikle. Hatta videonun en son çalınan bir saniyesini sonsuza kadar tekrar etmeye başlıyor.

Kullandığım eklentiler:

• AdBlock Plus
  • Firebug
  • Flagfox
  • Greasemonkey
  • iMacros
  • Personas
  • Morning Coffee
  • Ubuntu Modifications
  • UnPlug
Hangileri bu kadar ağırlık yaratıyor olabilir? (Kırmızıyla yazılanlar önemli. Onları silemem.)

such

Alıntı yapılan: Rick - 07 Ekim 2010 - 16:26:13
Hayır, safe-mode'da takılmadan çalışıyor (daha önce araştırmıştım) ama ben bu haliyle çalıştırmak istiyorum. Yüklenme derken, örnek olarak bir resim galerisi veya bir YouTube videosu gibi bir durumda oluyor genellikle. Hatta videonun en son çalınan bir saniyesini sonsuza kadar tekrar etmeye başlıyor.

Kullandığım eklentiler:

• AdBlock Plus
  • Firebug
  • Flagfox
  • Greasemonkey
  • iMacros
  • Personas
  • Morning Coffee
  • Ubuntu Modifications
  • UnPlug
Hangileri bu kadar ağırlık yaratıyor olabilir? (Kırmızıyla yazılanlar önemli. Onları silemem.)

Firebug için ayrı bir profil oluştursan bence daha iyi olur. Çünkü zaten o başlı başına ağırlaştırma sebebi. bir de bu adreste bazı problem çıkarabilen eklentiler ile ilgili bilgiler var http://kb.mozillazine.org/Problematic_extensions orayı da incele gerekiyorsa kullanım şekline göre farklı profiller oluştur ve öyle dene. Hem daha hızlı olur.

rick

Alıntı yapılan: such - 07 Ekim 2010 - 19:04:35
Alıntı yapılan: Rick - 07 Ekim 2010 - 16:26:13

Kullandığım eklentiler:

• AdBlock Plus
  • Firebug
  • Flagfox
  • Greasemonkey
  • iMacros
  • Personas
  • Morning Coffee
  • Ubuntu Modifications
  • UnPlug

Firebug için ayrı bir profil oluştursan bence daha iyi olur. Çünkü zaten o başlı başına ağırlaştırma sebebi. bir de bu adreste bazı problem çıkarabilen eklentiler ile ilgili bilgiler var http://kb.mozillazine.org/Problematic_extensions orayı da incele gerekiyorsa kullanım şekline göre farklı profiller oluştur ve öyle dene. Hem daha hızlı olur.
Teşekkürler. Anladığım kadarıyla Firebug ve iMacros asıl zorlayanlar. İşime yarayana kadar onları etkisizleştireceğim.

sem

Bir ara Firefox'u hiç kullanamaz olmuştum, ki o zamandan beri soğudum tarayıcımı değiştirdim hala kullanmıyorum bu ekran kararma muhabbeti yüzünden... Alakası neredendir bilemiyorum fakat proxy'yi kaldırıp DNS ile bağlanmaya başlayınca taş gibi olmuştu Firefox.. Proxy kullanıyorsanız dediğim gibi de deneyin. İş görebilir sizde de...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

rick

Navige ve Google DNS kullanıyorum ama bazı İnternet siteleri buna rağmen açılmıyor. Birisini sileyim belki Firefox'un yükünü azaltır.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: Rick - 09 Ekim 2010 - 15:55:02
Navige ve Google DNS kullanıyorum ama bazı İnternet siteleri buna rağmen açılmıyor. Birisini sileyim belki Firefox'un yükünü azaltır.
Navige interneti yavaşlatır ve vekil sunucu olduğu için Firefox'un zaman zaman donmasına da neden olur. Şu an Google DNS ile girilemeyen bir site yok benim bildiğim.

rick

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 09 Ekim 2010 - 17:05:00
Alıntı yapılan: Rick - 09 Ekim 2010 - 15:55:02
Navige interneti yavaşlatır ve vekil sunucu olduğu için Firefox'un zaman zaman donmasına da neden olur. Şu an Google DNS ile girilemeyen bir site yok benim bildiğim.
Az önce Navige'yi devre dışı bıraktım ve şimdi hem çok daha hızlı çalışıyor, hem de girilmeyen sitelere girebiliyor.

sem

Evet benim kullandığım Proxy de Navigeydi...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

rick

sem

Şu an kullandığım proxy'yi soruyorsanız kullanmıyorum çünkü ciddi performans kaybına neden oluyor. Kullanıcı adını hatırlamadığım bir arkadaş bir DNS paylaşmıştı şu an DNS kullanıyorum... Host dosyası düzenlemeden youtube, Google Earth gibi ihtiyacım olan her yere girebiliyorum zaten... Yani proxy kullanmıyorum...
Burası dünya?