Lucid icin Zemberek

Başlatan madzombie, 01 Ekim 2010 - 08:51:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

madzombie

Merhaba,
Lucid üzerinde zemberek kurmak istediğimizde çıkan bu bağımlılık hatasını aşmanın bir yolu var mı ?
Paketi source üzerinden kurabilir miyiz ? Böylece ilgili bağımlılığın kurulu olmasını sağlayabilir miyiz ?
Yoksa bu sorun sadece bende mi oluyor ?

Ayrıca mozzemberek kurmama rağmen oda çalışmıyor. Mozilla üzerinde imla denetimi yapamıyorum bende chromium kullanıyorum.
Ooo'da zemberek servera bağlanmak istediği için ve zemberek server da olmadığı için oda imla denetimi yapamıyor.
Bu sorun çözüldü mü ? Yoksa bir tek bende mi imla denetimi sıkıntısı var ? Bu sorunu nasıl aşabilirim ?

guestwho

Şu komutun çıktısını aktarır mısın?
dpkg -l | grep java
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

madzombie

ii  ca-certificates-java                 20100406ubuntu1                                 Common CA certificates (JKS keystore)
ii  java-common                          0.34                                            Base of all Java packages
ii  libaccess-bridge-java                1.26.2-3                                        Java Access Bridge for GNOME
ii  libaccess-bridge-java-jni            1.26.2-3                                        Java Access Bridge for GNOME (jni bindings)
ii  libzemberek-java                     2.1.1-8                                         Spell checker library for Turkic languages
ii  libzemberek-tr-java                  2.1.1-8                                         Turkish spellchecker
ii  openoffice.org-java-common           1:3.2.0-7ubuntu4.1                              office productivity suite -- arch-independen
ii  plasma-scriptengine-javascript       4:4.4.2-0ubuntu4.1                              javascript script engine for Plasma
ii  tzdata-java                          2010l-0ubuntu0.10.04                            time zone and daylight-saving time data for

guestwho

Paketlerden bazıları sisteminde kurulu görünse de gerekli paketleri ve bağımlılıklarını elle kurmak için şu komutu uçbirimde çalıştırmalısın:

sudo apt-get install ca-certificates-java default-jre default-jre-headless icedtea-6-jre-cacao java-common libaccess-bridge-java libaccess-bridge-java-jni libzemberek-java openjdk-6-jre openjdk-6-jre-headless openjdk-6-jre-lib tzdata-java openoffice.org-java-common openoffice.org-l10n-common openoffice.org-l10n-tr openoffice.org-zemberek

Eğer kurulumun sonunda uçbirimde aşağıdaki gibi bir uyarıyla karşılaşırsan yazılım kaynaklarını ana sunucu (main server) olarak değiştirip, sistemini güncelledikten sonra tekrar yukarıdaki komutu çalıştırmalısın.

"Failed to fetch http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/o/openoffice.org/openoffice.org-java-common_3.2.1-6ubuntu2_all.deb  404  Not Found
E: Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?"
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

eribol

Zemberek lucid için yeniden paketlenmedi diye biliyorum. Ya elle derlemek gerekecek(ki biraz zahmetli oluyor) veya beklemek. Özellikle firefox için.

guestwho

Lucid kullanmıyorum fakat Lucid için Zemberek paketleri repolarda mevcut;
http://packages.ubuntu.com/search?keywords=zemberek&searchon=names&suite=lucid&section=all
    Arkadaşın yaşadığı sorun yazılım kaynağı olarak http://tr.archive.ubuntu.com (Tr sunucusu) kullanmasından kaynaklanıyor, bu yüzden http://archive.ubuntu.com (ana sunucu) kullanmasını önerdim, Maverick üzerinde zemberek gayet iyi çalışıyor, Lucid üzerinde çalışmaması için de bir sebep yok. Tr sunucusu ile daha önce benzeri sorunlar yaşamıştım, bunların devam etmesi yansılama işlemini yapan arkadaşın üzerine düşeni yapmadığını gösteriyor...

madzombie

şöyle bir şey yaptım. libmina-java_1.1.7.dfsg-5_all.deb diye internette bir paket buldum ve yükledim.
ardından da zemberek kurulumunu başarılı olarak tamamladım.
Ancak şimdide web sitelerindeki java pluginlerini açarken sıkıntı yaşıyorum. Daha doğrusu açılmıyor.
Java için sanırım yine eksik paketler var. Bunları nasıl tespit edebilirim ?