conky üzerine?

Başlatan okan_ubuntu, 20 Aralık 2009 - 14:21:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

baizen

aslında ben sevdim kaybolmasını  :D masa üstünü göster dediğin de conky'nin ekranı gidiyor.. orjinal masa üstü gözüküyor.. bi daha masa üstünü göster simgesiyle geliyor..
neden sevdim, masa üstünde simge barındırmıyorum genel de ama böyle olunca conky (benimkisi komple ekranı kaplıyor öyle ayarladım..
simgeler arka da kalıyor, göster diyince gösteriyo abisine  :D

okan_ubuntu

Benimki öyle değil.Normal masaüstünde bir yere tıklayınca direk kayboluyor.Masaüstünü göster simgesine tıklayınca değil.

UbuLubu

Evet bendede direk kaybolup bir daha gelmiyor.

agritux

Bu konuda bir fikrim yok.
Uçbrimde çalıştırınca bir çıktı veriyormu kaybolduğunda?
Vermiyorsa Cpu satırlarını silip çalıştırmayı dener misiniz? Ondan kaynaklanıyorsa verdiğim cpu kodlarında bozukluk var demektir.
Söylediğiniz sorun bende mevcut değil.

UbuLubu

Bende de kaybolmuyor.Fakat baslangic programlarina ekleyip pc yi yeniden baslatip tikladigimda gidiyor.Birde baslangic programlarina conky yazdigimda olmuyor bir ingilizce forumda conky -d diye yazin dedigini gordum fakat olmadi,bir yazi yazdigimda olmustu fakat yaziyi unuttum cunku artik umidim kalmamisti.Ta ki bu konuyu gorunceye kadar :D

agritux

Silince mi kaybolmuyor??

conky -o -d -u1 ile dener misin

okan_ubuntu

Yok o da işe yaramıyor.-d daemon yazınca(arka planda çalışması) gerekiyor ama...Var bir sorun.Conky olayına girdikten bu yana var bu sorun.

UbuLubu

Alıntı yapılan: sessizce - 27 Aralık 2009 - 18:10:44
Silince mi kaybolmuyor??

conky -o -d -u1 ile dener misin
Hayir olmadi.Hatta acilmadi bile.Zaten terminalde yazdigimda saat gozukmuyor.Conky yazdigimda  hersey tam fakat baslangic uygulamalarinda cevap maalesef hayir.Birde conky acildiginda simgeler kayboluyor.Oradaki own_window yes yaptigimda saat kayboluyor.Hic bir sey anlamadim :( :(

baizen

başlangıçta çalışması için : başlangıç uygulamalarından ekle sonrası /usr/bin/conky seçersen açılışta çalışıyor

UbuLubu

Acildiginda gelior fakat daha masaustu icon vs. gelmeden tekrar gidiyor. :-X

okan_ubuntu

Sessizce,bir iyi bir de kötü haberim var.Conky artık kaybolmuyor fakat görünümde bir sorun var.Sorunu nasıl hallettim:
conkyrc dosyası içindeki
own_window_type desktop
satırında desktopu silip normal yazdım yerine.Ama conky nin görünümü biraz değişti.Çözüme çok yaklaştım Sessizce yardımına çok ihtiyacım var.Uğraştığıma değmesini istiyorum.

okan_ubuntu

Bir yardım ya bir yardım! Yardımcı olamayacaksınız da yazın buraya ama cevapsız bırakmayın...

agritux

Conkyrc dosyanı kes başka bir dizine yapıştır.
Conkyrc dosyan olmadan conky'i çalıştır.
Sonra kapat. Daha sonra bir conkyrc dosyası oluştur olması gereken dizinde. Kestiğin dosyanın içeriğini oluşturduğununkine yapıştır.
Görüntü sorunu bende bu şekilde düzelmişti. Çok mantıksız biliyorum ama denemeye değer.
own window type girdisini de eski haline getirmeyi unutma çalıştırmadan önce

EnziM

.conkyrc dosyasında ilgili bölümleri düzelterek bu sorunu aşabilirsiniz.

own_window yes
own_window_type normal
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager

geç cevap ama maksat çözümsüz konu kalmasın :)