[Çözüldü]Gnome-paneldeki menü boyutları

Başlatan nomercy, 30 Eylül 2010 - 17:02:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nomercy

Panel içindeki menü boyutları beni çok rahatsız ediyor dust temasını seçtiğim zaman menü boyutu küçülüyor ben bunu ambiance gibi diğer temalarda da yapmak istiyorum nasıl yapabilirim? farkı göstermek için 2 adet resim ekliyorum

stratovarius

Sağ tık masaüstü yazıtipi kısmından yazı boyutlarını değiştirmek işinizi çözebilir.

Panel için hangi kısım özeldir onu tam kestiremiyorum ama deneme yaparak bulabilirsiniz.

Verdiğin iki resimde ilk dikkatimi çeken yazı tipi ve boyutu oldu.

Deneminizi öneririm.

nomercy

yazı tipi boyutu sabit zaten örneğin bir temada denetimleri dust a aldıktan sonra
killall gnome-panel
kodu ile paneli baştan başlattığımda menü boyutu küçülüyor ama ambiance a aldığımda tekrardan eski boyutuna dönüyor ama bunu diğer temalara nasıl uygulayabilirim çözemedim

stratovarius

Benim kasdettiğim yazı tipinin yanındaki boyut kısmı, temadan temaya değişiklik gösteriyor olabilir.

ambiancesı seçip oradaki boyutlarda değişiklik yapmanızı öneririm.

nomercy

yazı tipi büyüklüğü 7 deydi 6 ya aldım gene aynı :) 7 zaten küçük yazı tipinden değilmiş problem

stratovarius

Veya;

usr/share/themes

Konumundan iki temanında gtkrc dosyalarını karşılaştırabilirsiniz.

GtkPaned      ::handle-size                   = 6

Bu kısım paneli çağrıştırıyor bir kontrol edin farklıysa değerleri uyarlayarak düzenleme yapabilirsiniz.

nomercy

gtk-icon-sizes = "panel-menu=22,22:gtk-button=16,16"
satırını silerek oldu

stratovarius

O satırı görmemişim daha doğrusu bende iki temada mevcut olmadığı için incelememiştim. Sorununuz çözüldüyse başlığı editlerseniz yönetici arkadaşlar görünce konuyu kapatabilirler.