Güncellemeler yükleme CD'sine entegre edilebilir mi?

Başlatan Onoktake, 04 Nisan 2009 - 23:32:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onoktake

Arkadaşlar, 2 sorum olacak.
1- Her format sonrası güncellemeleri, programları vs. tekrar indirmemek için (benimki şu an 530 MB oldu) APTonCD programını kullanıyoduk. Fakat bunları direkt olarak yükleme CD'sine entegre edebilir miyiz?
2- çalıştığım yerdeki eski bilgisayarlara ubuntu kurabilir miyim diye sorduğum ubuntudan anlayan bi arkadaşım, bana "hızlı bir makinan varsa (bende eski bi server var) ona yükle ubuntuyu, diğerlerini de o bilgisayarından çalıştırabilirsin" dedi. Bu doğru mu, doğruysa neler yapılmalı, nasıl yapılmalı, hangi ubuntu sürümü kullanabilirim??

(bilgisayarlar pentium2, 128 mb RAM ve 3 GB hdd olması lazım)
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

foma

1-) Yeni bir güncelleme olduğunda yine indirmek zorunda kalacaksın. Mesela 1 mb firefox güncellemesi gelmiş. Sen bunu yükleme cd'sine ekliyorsun. 1 ay sonra format attığında büyük ihtimal yine güncel kod/yamaları indireceksin. Eğer istersen güncellemeleri bilgisayarına indirip, format attıktan sonra ayrı olarak kurabilirsin. Ama dediğim gibi paketler sürekli güncellendiği için bir anlamı olmaz.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

heartsmagic

1. Remastersys kullanıp o an kullandığın Ubuntu için bir ISO hazırlayabilirsin. Bu ISO'yu kullanarak da istediğin makineye özelleşmiş Ubuntu'nu kurarsın.

2. Soruyu tam anlayamadım. Neyi nereye kurup, nerede kullanacaksın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ebubekirs

1.) https://help.ubuntu.com/community/LiveCDCustomization bu adreste liveCd'ye program ekleme-çıkarma anlatılmış

2. sorunuzu anlayamadım :)
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

Sypro

Remastersys ile sistemin yedeğini alır direkt iso olarak cd/dvd'ye yazarsın ya da APTonCD ile yüklediğin güncellemeleri falan cd'ye yedeklersin. Sonraki kurulumda cd'yi taktığında otomatik tanıyacaktır zaten paketleri, yüklensin mi diye soracaktır. Hangisi daha kolaysa artık.

Sanırım sorduğun şey uzak bağlantı ile diğer makineleri yönetmek, eğer öyle ise evet yapabilirsin.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

Onoktake

2. sorum şu, çalıştığım yerde 20 tane bilgisayar var fakat hepsi çok eski makineler ve win98'den yukarısını kaldırmıyor. "Ben bunlara ubuntu kursam nasıl olur?" diye sordum arkadaşa. Arkadaş da  "ubuntu olmaz, sen diğer linux dağıtımlarını dene DSL gibi. bi de bi yol daha var, bi tane server'a kurarsın ubuntu'yu, diğer bilgisayarları da onun üzerinden kullanırsın" dedi. Yani sanırım işletim sistemini bi servera, diğerlerine de client tarzı bi program kurulacak demeye çalıştı. yine anlatamadıysam, 2-3 gün sonra arkadaşı bulup sorcam sen ne anlattın bana, ben arkadaşlarıma anlatamadım diycem :)))
1. sorunun cevabı için teşekkürler.
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

heartsmagic

Evet 2. soru için son açıklama makul görünüyor. O şekilde bir sisteme geçilebilir. Windows üzerinden bir istemciyle kurulu Ubuntu'ya bağlanabilirsin.

Sercan Gündoğdu

Alıntı yapılan: Sypro - 05 Nisan 2009 - 00:54:55
Remastersys ile sistemin yedeğini alır direkt iso olarak cd/dvd'ye yazarsın ya da APTonCD ile yüklediğin güncellemeleri falan cd'ye yedeklersin. Sonraki kurulumda cd'yi taktığında otomatik tanıyacaktır zaten paketleri, yüklensin mi diye soracaktır. Hangisi daha kolaysa artık.

Sanırım sorduğun şey uzak bağlantı ile diğer makineleri yönetmek, eğer öyle ise evet yapabilirsin.

Remastersys nereden bulabilirim program ekle kaldır da gözükmüyor.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: Sercan Gündoğdu - 23 Nisan 2009 - 22:01:05
Alıntı yapılan: Sypro - 05 Nisan 2009 - 00:54:55

Remastersys nereden bulabilirim program ekle kaldır da gözükmüyor.

Forumda bulabilirsin. ;)

ebubekirs

heartsmagic

Alıntı yapılan: ebubekirs - 23 Nisan 2009 - 22:09:24
Synaptic ile yükleyebilirsiniz.

Öncelikle bir depo eklenmesi gerekiyor sanırım. Forumda anlatımı söylendiği üzere mevcut.

Sercan Gündoğdu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Nisan 2009 - 22:15:06

Öncelikle bir depo eklenmesi gerekiyor sanırım. Forumda anlatımı söylendiği üzere mevcut.

synaptic den arattım bulamıyorum zor durumdayım

ihtiyar said

Alıntı yapılan: Sercan Gündoğdu - 23 Nisan 2009 - 22:20:35

Forumda bulabilirsin derken, önce forumda arama yapman için söylemiştim. Depo adresi ekleyip, güncelleme yaptıktan sonra synaptic'te bulabilirsin.

Sercan Gündoğdu

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 23 Nisan 2009 - 22:31:31
Alıntı yapılan: Sercan Gündoğdu - 23 Nisan 2009 - 22:20:35

Forumda bulabilirsin derken, önce forumda arama yapman için söylemiştim. Depo adresi ekleyip, güncelleme yaptıktan sonra synaptic'te bulabilirsin.

depo adresi ekledim birkaç dosya indirdikten sonra hata veriyor uçbirimden ypamaya çalıştığımdada aynı şey oluyor !

bytan

Nereden ne deposu ekledin? Uçbirimden ne yapmaya çalıştın? Ne hatası verdi? gibi sorularında yanıtlarını verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ebubekirs

heartsmagic

Konu http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8528.0.html başlığında konuşuluyor, oradan devam edilirse çift başlık kullanmamış oluruz.

agritux

Cd ye entegre etmektense güncelleme paketlerini yedeklemenin daha mantıklı olacağı düşüncesindeyim. Zira her geçen gün yeni bir güncelleme çıkacak ve entegre etmenin anlamı kalmayacak. Ama yedeklersen tek komutla hepsini basitce kurabilir, depolardan yedeklerinden sonraki güncellemeleri alırsın.

Sercan Gündoğdu

Alıntı yapılan: chataluck - 24 Nisan 2009 - 09:49:56
Cd ye entegre etmektense güncelleme paketlerini yedeklemenin daha mantıklı olacağı düşüncesindeyim. Zira her geçen gün yeni bir güncelleme çıkacak ve entegre etmenin anlamı kalmayacak. Ama yedeklersen tek komutla hepsini basitce kurabilir, depolardan yedeklerinden sonraki güncellemeleri alırsın.

ben değilim. Her geçen gün yeni güncelleme çıkacak ama ben şuana kadar 320 - 330 tane güncelleme indirdim programlar yükledim vs vs bunların hepsi internetten yaptım. Konuşunlan şu yani ben bir cd yapıcam ve bu cd benim yaptığım zamanki sistemi başka bilgisayarlara yüklememe olanak sağlayacak.
yani ben eski cd ile tekrar yüklersem o 320 - 330 tane güncellemeyi tekrar indirmek zorunda kalacağım zaten kotalı internet kullanıyorum 11 gb kotayı aştı şuan gözüken ödenecek tutar 56 tl civarında  ben her seferinde bu kadar para vermek zorundamıyım ?

Hee daha sonra yeni güncellemelerde çıkacak onlarıda yükleyeceğiz tabiki ama şuana kadar yüklediklerimizden bir kurtulalım..

agritux

Bende yüklediğiniz güncellemeleri ve program paketlerini yedeklemenizden bahsediyorum. Aslına bakarsanız aynı kapıya çıkar fakat cd ye entegre ettiğinizde cd de hep aynı paketler kalır. Cd de değişiklik yapamayacaksınız ... Halbuki paketleri bir flasha yedeklediğinizde  ya da hd nizde uygun part lar varsa oraya yedeklediğinizde paketlerin yerine yenileri çıktığında eskilerinin yerine onları koyma şansınız olur.
Tabiki son kararı siz vereceksiniz ben sadece bir alternatif göstermeye çalıştım.

Sercan Gündoğdu

Anladım Teşekkür Ederim.

Sizin dediğiniz gibi yapmakta iyi fikir aslında ama tam benim istediğim gibi değil. Benim istediğimin nasıl olduğunu artık anlamışsınızdır. Ubuntu yüklü olmayan bir bilgisayara cd takıcam ve ubuntuyu kurucam. Ve benim birşey yapmama gerek kalmadan sistem güncel(Cd yaptığım zamanki hali) kalıcak.

Yinede alternatifleriniz için teşekkürler. Cd yapamazsam sizin dediğiniz gibi yapmak zorunda kalacağım zaten.

erginemr

Alıntı yapılan: Sercan Gündoğdu - 24 Nisan 2009 - 11:43:45
Anladım Teşekkür Ederim.

Sizin dediğiniz gibi yapmakta iyi fikir aslında ama tam benim istediğim gibi değil. Benim istediğimin nasıl olduğunu artık anlamışsınızdır. Ubuntu yüklü olmayan bir bilgisayara cd takıcam ve ubuntuyu kurucam. Ve benim * bir şey yapmama gerek kalmadan sistem güncel(Cd yaptığım zamanki hali) kalıcak.

Yinede alternatifleriniz için teşekkürler. Cd yapamazsam sizin dediğiniz gibi yapmak zorunda kalacağım zaten.

Bunun için daha yeni remastersys programı konuşuluyordu. Bu program ismiyle forumda arama yapar mısınız?

Ek Not: ...derken @heartsmagic'in yukarıdaki mesajını gördüm. :)