[Çözüldü]:) 2.6.32-21-generic yükledim güncelleme ile 2.6.32-24-generic kuruldu

Başlatan makay, 24 Eylül 2010 - 21:03:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

makay

2.6.32-21-generic yükledim güncelleme ile 2.6.32-24-generic kuruldu açılış ekranında artık ikiside çıkıyor ben 24 e giriyorum diğerini silmelimiyim eğer silmem gerekse nasıl silebilirim?

XRumer

Forumda bu konu çok konuşulmuştu. Bilgisayar Kapıcısı, Ubucleaner veya Ubuntu Tweak ile bunu yapabilirsiniz. İstediğinizi forumda aratabilir, bilgi alabilirsiniz.

makay

forumda yeni olduğum için bilmiyorum fazla kusura bakmayın yanlış bi yere konuyu açtıysam:)

XRumer

Yok, yok yanlış yere açmadınız. Zaten yenisiniz de biraz daha açıklayıcı olması için şöyle diyeyim:
Güncelleme ile sistem çekirdeğinin yeni sürümü yüklenmiş ama eskisi de duruyor, o nedenle bilgisayar açılırken her ikisi de görünüyor. Ama eskisi kullanım dışı. Silmeseniz de olur aslında ama silerseniz sabit sürücünüzde biraz yer açılmış olur. İşte bu bahsettiğim yazılımlar, kullanım dışı kalmış eski sistem çekirdeklerinin temizlenmesinde de kullanılabilen yazılımlar. Hangi sistem temizliği yazılımı daha iyidir diye merak ediyorsanız, şu ankete de göz atabilirsiniz:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,18408.0.html

makay

XRumer

zeitgeist

Ben de bir ek bilgi vereyim. Grub menüsünde görünen ibarelerin grub2 düzenlemesiyle başlarına # işareti koyarak görünmemesi de sağlanabilir. Ayrıntılı bilgi için forumdaki grub2 düzenleme başlığı faydalı olacaktır. 
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles