[NASIL] Ubuntu 10.xx Sonrası GRUB Ekranındaki Fazlalıkları Temizlemek

Başlatan doctor334, 31 Mart 2012 - 19:39:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

doctor334

Arkadaslar,ustalar yanlıs bir bilgi verdiysem affola çogu insanın cekitiği bi sıkıntıya güzel bi sekilde yardım etmek istedim.

Arkadaşlar bu işlemi grub-customizer adlı güzel bi programcık ile yapacagız kodlarla vs işlemlerle eziyetsiz bi şekilde alnımızın akıyla halledeceğiz artık.gecelim konumuza

ilk olarak uç birimden

sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
sudo apt-get update
sudo apt-get install grub-customizer

kodlarını yazıp kullanacagımız programı kuruyoruz.Daha sonra Grub Customizer ismiyle sistemimize kurulan programı çalıstırıyoruz.Program acıldıktan sonra sifremizi soracaktır sifremizi yazdıktan sonra aşagıdaki gibi bi ekranla karşılaşacaksınız.

Ben önceden düzelttiğim için sizinkisinden farklı olabilir.bu ekranda fazla olan ne varsa (tercih sizin) yanındaki kutucuktaki tik işaretini kaldırarak kurtuluyoruz.
Son olarak cıkarken ustte KAYDET butonuna tıklıyoruz ve işlem bitiyor.

Dilerseniz biraz daha kurcalayıp grub ekranında bekleme süresini ve acılısta ilk sırada hangi işletim sistemini sececiğimizi,grub ekranına resim koymayı yahut yazı renklerini değiştirelim.
Yine yukarıdaki resimde kaydet butonunu yanında TERCİHLER isimli bi buton var onu tıklıyoruz.Karşımıza aşagıdaki gibi bi ekran geliyor

genel bölümünden hangi işletim sistemi öntanımlı ,bekleme süresini ayarlayabiliriz.
Görünüm bölümünden arka planda resim,yazı renklerini değiştirebiliriz
NOT-->Görünüm kısmındaki özel çözünürlük ayarlarını değiştirmenizi pek tavsiye etmiyorum sonucu biraz ugrastırıcı olabiliyor.
Gelişmiş Bu kısmı bu zamana kadar kurcalamadım biraz çekindim bu kısımdan :D

son olarak kapat diyoruz tercihler ekranını ve grub customizer programında yine kaydet diyoruz ve programı kapatıyoruz.Bilgisayarı yeniden baslattıgımızda güzel ve tertemiz bi ekran bizi karsılıyor olacak.
İnsallah yararlı olmusumdur bu durumda sıkıntısı olan arkadaslara.
Okudugunuz icin tesekkurler.(anlatım bana aittir alıntı değildir.)

son hali :)

Uyarı: Lütfen başlık ve dil kurallarına özen gösterin.

if

Øguz

pwl

Biraz önce ubuntu 13.04 kurdum. Grub Customizer'ı da kurdum. Yarın mint kuracağım için Ubuntu'daki Grub Menüsünü mümkün olduğu kadar sadeleştirmek istiyorum.

http://u1307.hizliresim.com/1c/9/q1kn4.png

Ubuntu 3.0.8-26-generic ile Ubuntu 3.0.8-19-generic farkı nedir ?
Bunlardan hangisi ya da hangilerini silmeliyim ?

memory test falan var onlarıda kaldırsam ?

guopx

3.0.8-26-generic daha güncel bir çekirdek sadece tek fark bu. 3.0.8-19-generic 'i kaldırmanın bir sakıncası olduğunu sanmıyorum ama onu grub listesinden silmekle kaldırmış olmazsın eski çekirdekleri paket yöneticisinden kaldırman gerekli. Memory test'i hiç kullanmadım ama çok önemli bir işlevi olduğunu sanmıyorum kaldırabilirsin. Ama recovery mode girdilerini kaldırma bir terslik olduğunda çok işe yarıyor.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

monthy_python

Ben şöyle sadeleştirdim, sorun yok  ;) :

Olur da sorun çıkarsa, uçbirimden:

sudo update-grub2

komutuyla grub ilk haline döner.