Webcam ısınma sorunu :S

Başlatan hsngrms, 28 Temmuz 2011 - 19:02:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hsngrms

Asus F8Va laptop kullanıyorum. Birkaç gün önce Ubuntu 10.04.3 yükledim. kamera Ubuntu'yu açtıktan bir süre sonra ısınıyor. Çalışmadığına eminim çünkü ışığı yanmıyor. Cheese ile açtığımda ışığı yanıyor ve o zaman çalışıyor. Markası Chicony, Asus F8Va'nın standart kamerası, harici değil... İlk defa kameramın ısındığını gördüm :S Daha önce hiçbir dağıtımda (Ubuntu'nun diğer sürümleri de dahil) böyle bir şey olmamıştı. Windows'ta da olmuyor.

USB aygıtlar kısmına açtım çünkü donanım USB WebCam olarak geçiyor.

bytan

Bize kameranın yongasını ile kullanılan modül bilgilerini verebilir misin?

lsusb
lsmod
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

hsngrms

lsusb
Bus 002 Device 004: ID 04f2:b033 Chicony Electronics Co., Ltd

lsmod
videodev               40518  1 uvcvideo
v4l1_compat            15495  2 uvcvideo,videodev
v4l2_compat_ioctl32    11892  1 videodev

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Temmuz 2011 - 18:16:01

Yardımlarınızı bekliyorum. Sorun çözülmezse bir betik ile Mint 9 Isadora'ya geçeceğim.

bytan

Etrafta doğrudan ısınmaya neden olabilecek bir hataya ait herhangi bir şey bulamadım. Aklıma şu an sadece sürücüyü güncellemek geliyor.

http://www.ideasonboard.org/uvc/
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

hsngrms

Biraz geç oldu ama yinede söylemem gerekenler var.

Epey araştırmama rağmen böyle bir sorundan bahsedeni hiç görmedim, sanırım yaşayan olsa da ısınma zarar verecek seviyede olmadığı için gerek görülmemiş olabilir. Veya Asus F8Va'ya has bir durum olabilir ki hem F8Va hem de Linux kullanan sayısının çook sınırlı olduğunu biliyorum...

Ayrıca yeni bir dizüstü bilgisayar aldığım için (Samsung RV520) sorun kökten çözülmüş oldu. :D

İlgisini esirgemeyip yardımcı olmaya çalışan bytan'a teşekkür ederim.