[Çözüldü] bununla aç seçeneğinde uçbirim kodunu bilen?

Başlatan spxln, 07 Eylül 2010 - 22:31:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spxln

arkadaslar bir tema indirdim de bilgisayara yuklemek için dosyayı uçbirimde açmak istiyorum. fakat açılacak dosyanın üstünde sağ tıklayip bununla aç kısmında uç biribi bulamiyorum..özel bir komut kulan kısmını kullanmak zorunda kaldim sanırım ?? ne komutu yazarsam uç birimi açmış olurum sizce? yada kısa ve kolay baska bir yolu var mı biraz yeniyim ubuntuda
tesekkrler

sem

Yanlış anlamadıysam eğer; masa üstüne sağ tık -> arka planı değiştir -> Tema sekmesini açıp, indirdiğiniz temanı buraya sürüpkeyip bırakırsanız ve sonra seçerseniz temanız yüklenecektir...

Ek: Sistemim ingilizce olduğu için yolu birebir tarif edemezsem de %99 yakın bir şekilde tarif ettim diyelim =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: spxln - 07 Eylül 2010 - 22:31:08
dosyayı uçbirimde açmak istiyorum.

Arşivlenmiş temayı uçbirimi kullanarak açmak istiyorsanız;
tar -xvwzf maviTema.tar.gz

sem

İndirdiğiniz tema sıkıştırılmış durumda mı (.tar.gz, .zip gibi bir şey mi) yoksa klasör halinde mi?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

spxln

arkadaslar tam adı şöyle Win2-7Pack_v5.9.1_Multilang_Aero_MD5_a9d7a41733845125c497d9b891d092fb.tar.lzma.tar
dediklerinizi dediğini yaptim arkadaslar ama olmadi.. bu normal bi tema paketi değil hani tüm sistem temasını değiştiriyor ya öyle birsey.. mesela bu window 7 tarzını getiyiyor.. nasil yaplgigini ogrenmek için kurcaladim biraz ama .. sonuc alamadim

Sherlock Holmes

Forumda olan benzer bir konu.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,10230.msg213837.html#msg213837

Yüklemeye çalıştığınız tema →bu← olabilir'mi.?
Açıklamaları yazıyor,
içerisinde'ki GUIinstall.sh'i tıkladığınızda soru yöneltmesi gerekir,
çalıştır seçeneği ile deneyiniz.

spxln

Alıntı yapılan: 9N0M3 - 07 Eylül 2010 - 23:11:19
Forumda olan benzer bir konu.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,10230.msg213837.html#msg213837

Yüklemeye çalıştığınız tema →bu← olabilir'mi.?
Açıklamaları yazıyor,
içerisinde'ki GUIinstall.sh'i tıkladığınızda soru yöneltilmesi gerekir,
çalıştır seçeneği ile deneyiniz.
evet bu tema . dediğiniz dosya işte uçbirimde açmaya çalıştıgım şey.. fakat soru yonelmek yerine direk gedit ile açıyor.. bi belge gibi..
simdi düzeldi dediğiniz gibi sordu. biraz ugrasayim bakayim

Sherlock Holmes

uçbirim açıp,
GUIinstall.sh tutup sürükleyip,
uçbirim içerisine bırakıp,
enter'e dokunmayı deneyiniz.

sem

Gedit ile açılan dosyayı sağ tuş ile tıklayıp özelliklerden; "Program gibi çalıştırılabilmesine izin ver" gibisnden bir seçenek olması laızm.. Onu işaretleyin, sonra tekrar deneyin...

Not: Benden önce  9N0M3'un yazdığı daha kolay tabi...
Not2: 9N0M3 Adın çok zor yazılıyor...=)
Burası dünya?

spxln

evet arkadaslar tesekkur ederim. uygulamayi acmayı basarabildim. fakat çalişmadi yani hiç bi değişiklik olmadi neticede ? ilk önce bazı dosyalarin kaldırılmasi gerekiyor dedi kaldır dedim. sonra bitti log off yapip tekrar girmeniz tavsiye edilir dedi onu da yaptim ama sonuc = 0 bir bilginiz var mı? bir de konu başlıgında yazdıgım ubirim kodunu biliyor musunuz öğrenmek amaçlı..

sem

Alıntı yapılan: 9N0M3 - 07 Eylül 2010 - 22:42:45

Bu kod işinizi görmedi mi?
Burası dünya?

Sherlock Holmes

işlem esnasında size hatalar belirtmişmiydi.?
Neleri kaldırdı.? belki önemli/gerekli olabilir.

Hiç kurmadım fakat buraya göre elementary kurulu olması gerekirmiş.
Forumda bakınabilirsiniz

Alıntı yapılan: sem0900 - 07 Eylül 2010 - 23:18:08
Not2: 9N0M3 Adın çok zor yazılıyor...=)
okunması kadar zor olamaz.  :)

spxln

Alıntı yapılan: sem0900 - 07 Eylül 2010 - 23:29:09
Alıntı yapılan: 9N0M3 - 07 Eylül 2010 - 22:42:45

Bu kod işinizi görmedi mi?
bu değil de çift tıklayınca çaliştir komutuna tıkma işime yaramişti.. ama temayı yuklenmedi nedense ..
mavitema .tar.gz kısmını değiştirip dosyanın konumunu yazdim. yani:
tar -xvwzf/home/mesa/İndirilenler/Win2-7Pack_v5.9.1_Multilang_Aero_MD5_a9d7a41733845125c497d9b891d092fb.tar.lzma.tar

sonra su yazılar çıktı uçbirimde
;

gzip: stdin: not in gzip format
tar: Child returned status 1
tar: Önceki hatalardan dolayı hata durumlarıyla çıkılıyor

Sherlock Holmes

tema ne olarak arşivlenmiş bakarmısınız.?
Herhalde amacınız temayı açıp,
teker teker yüklemek.

spxln

hm hmm acemilik kusura bakma:) deb paketi gibi yuklenip bitecek sandım.. dizine cıkarip baktım files diye bir klasor var , switches diye bi klasor var 2 adet log dosyası var.. files klosörünün içinde backragunds.. vs 20ye yakın klasor var.. sanırım bu is beni aşacak yaa..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Eylül 2010 - 22:34:12

yardım eden arkadaslara tesekkurler sonunda halloldu .. ;)