Intel Ekran Kartı (Intel Corporation 82845G/GL)

Başlatan Sorogren, 09 Temmuz 2010 - 15:00:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sorogren

Selam Asrock P4I45GV anakartım üzerindeki Ekran kartı ile ilgili bazı sıkıntılar yaşıyorum.
1.- Görsel Efektleri aktif edemiyorum.
2.- Ekran çözünürlülğünü değiştirmek istediğimde (1052x864 gösteriyor) 1024x768 yapmak istediğimde kabul etmiyor.
3.- Mouse imleci bazen kayboluyor. Bu sorunu bir çok kartta yaşamaya başladım.Ekran kartı sürücüleri ile alakalıdır  yazıyor formlarda.

lspci çıktısı aşağıdaki gibidir.
-----
ozluser14@ozluser14-desktop:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE/PE DRAM Controller/Host-Hub Interface (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 82)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801DB/DBL (ICH4/ICH4-L) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801DB (ICH4) IDE Controller (rev 02)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 02)
03:0a.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
ozluser14@ozluser14-desktop:~$
--------
--------------------------------------------------------- 
MCP, MCSA+S+M, MCSE+S+M, MCTS:Vista
MCTS | Windows Server 2008 Active Directory
MCTS | Windows Server 2008 Network Infrastructure MCTS | Windows Server 2008 Applications Infrastructure ---------------------------------------------------------

zeitgeist

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Sorogren

Bu sayfadaki Çözümü anlıyamadım yardımcı olurmusunuz.
MCTS | Windows Server 2008 Network Infrastructure MCTS | Windows Server 2008 Applications Infrastructure ---------------------------------------------------------

heartsmagic

sudo apt-get install mesa-utils
glxinfo | grep render

İkinci komutun çıktısı ne diyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sorogren

Şu anda PC yanımda Ekran ile alakalı olsa gerek benim yanımda ne mouse kayboldu nede başka bir sorun test ekranım LG Studiowork 505G
Bu Linuxların nedir bu Monitörlerden alıp veremediği bilmiyorum ama bence bu sorun ile daha çok ilgilenmeleri lazım diye düşünüyorum.

Sorun yaşadığım Monitörler

E54 IBM 15" CRT
Sony SDM-HS53 15" LCD
Sony 17" CRT her hangi bir model.

zeitgeist

İlk mesajında belirttiğin sorunların monitörlerle ilgili olduğunu mu düşünüyorsun? Son mesajını anlamadım; sistemini başka bir monitörler test ettin ve hiç bir sorun çıkartmadı öyle mi?

Eğer yaşanan sorunların nedeni monitör diyorsan pek aklım yatmadı bu işe. İntel ekran kartı ile ilgisi olması daha muhtemel ama nihayetinde farklı bir monitörde sağlıklı çalışıyorsa sistemin diyecek fazla bir şey yok .)

Her ihtimale karşın intel ekran kartlarıyla ilgili bir öneri daha vereyim; arama motorlarıyla bu başlığa gelenler için faydalı olabilir. Masaüstü efektleri kullanabilmek için intel ekran kartlarıyla ilgili bir kara listeye alma yöntemi vardı. Forumda intel+blacklist araması ile bulunabilir o başlık. Ancak hatırladığım kadarıyla güncel bir başlık değildi dolasyısıyla yeni sürüm Ubuntu ile olumlu netice verir mi vermez mi bunu denemek lazım.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Sorogren

Kesinlikle ekran ile alakalı çünkü şu anda başka bir ekran ile sorunsuz çalışıyor.
Görsel Efektleri aktif edemiyorumu konu dışında tutuyorum tabiki o kesinlikle ekran kartı ile ilgili

Sorogren

Aynı bilgisayara AGP ekran kartı takıyorum Her ekran ile çalışıyor.
Onboard Ekran kartı ile ise aşağıdaki ekranlar çalışmıyor.
E54 IBM 15" CRT
Sony SDM-HS53 15" LCD
Sony 17" CRT her hangi bir model.

Sonuç onboard ekran kartı ile ekran uyuşmazlığı gibi görünüyor madde kapatıla bilir.