compiz efekt bölümünde eksiklikler

Başlatan x x x x, 29 Ağustos 2010 - 02:09:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

x x x x

compizi kurduktan sonra daha önceden gördüğüm ama bu kurulumda göremediğim bazı şeyler var

3d efekler yok  silindir  seçeneği yok efekstlerde nedeni nedir ? 10.04 lts  kullanıorm

[ÇZÜLDÜ]      kod :    sudo apt-get install compiz-fusion-plugins-extra    sayesinde silindir  ve 3d özelliklerine kavuştum yardım eden herkeze teşşekkürler.

barış

Bazı betiklerden (eklentiler) kaynaklanıyor. Wiki'deki kurulumu yaparak çözüme ulaşabilirsiniz.

x x x x

çok teşşekkürler çok duyarlı birisiniz. 

barış

Başlığı [Çözüldü] şeklinde ekleme yaparak değiştirirseniz sorun yaşayan diğer kişiler için bir kaynak niteliği taşır :)

x x x x

demeden önce    olmadı wikideki yönergeleri izledim  ancak efektler bölümüne 3d  gelmedi :S ???  o  3d pencere ve silindir efekt i nasıl gelir ??

afedrsiniz  donanım tanımamaış  compiz sipesifik olarak hizmet veremio o yüzden  ekran kardı 512 olunca hissedilmio işte :P   driver kurunca olur sanırım

sorun bu da değilmiş... ney analamadım :S

heartsmagic

compiz-fusion-plugins-extra paketi kurulu mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

barış

Silindir dediğiniz, onun compiz ayar yöneticisindeki simgesi mi görünmüyor yoksa işaretlediğiniz halde silindir olmuyor mu ekran?

x x x x

silindir opsiyonu simgesi yok efekt ler sekmesinde.

heartsmagic

Alıntı yapılan: x x x x - 29 Ağustos 2010 - 03:17:33
silindir opsiyonu simgesi yok efekt ler sekmesinde.

Bir önceki iletimi gördün mü?
Efektler sekmesi dediğin neresi? Compiz yöneticisi mi?

x x x x

extra paketleri  nasıl kurarım  yadımcı olabilirmisiniz ?

qhareb

heartsmagic'in de söylediği gibi ''compiz-fusion-plugins-extra'' paketini kurdun mu? O paket kurulunca bahsettiğin ekstra efektler açılacaktır. Bende öyle oldu en azından.sudo apt-get install compiz-fusion-plugins-extra
Uçbirimi aç ve yukarıdaki kodu yapıştır.
"İşte dünyanın sonu gelir böylece
Bir patlamayla değil fakat
Bir iniltiyle" 
  T. S. Eliot

heartsmagic

@x x x x, @qhareb yardımcı olmuş sağ olsun, ancak bence kullandığın sistemi biraz daha tanımaya başla :) Zira şu ana kadar nasıl bir şeyler yükleyeceğini çoktan kavramış olman gerekiyordu. Menülerde gezinerek bile yapabilirsin bunu. Sistem-Yönetim-Synaptic Paket Yöneticisi veya daha kısıtlı olan Uygulamalar-Ubuntu Yazılım Merkezi menülerde görebileceğin uygulamalardır. Gördüğün üzere uçbirimden de yükleme yapabilirsin.

x x x x

uğraşıyorum :D mesela  cillop gibi sistem şimdi de. chromium teması  değişmiyor ufak problemler ancak sinir bozuyor :S  xp de olsa  ayrı yetten indiri isitemin içine koyardım ancak  linux ta  açıkçası korkuyorum. sisteme zarar verecem diye :S