Virtualbox üzerinde grafik kartını 3b kipinde kullanmak

Başlatan OAkkoc, 27 Ağustos 2010 - 10:28:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OAkkoc

SelamünAleyküm arkadaşlar.

Sorunum şu benim

Windows 7 ' e Sun VirtualBox kurdum ve özellikleri şu şekilde verdim.

1.5 gm ram 20 gb hdd verdim. Linux  ubuntu Lucid 10.04 ' ü kurdum ve her şey sorunsuz ama benim ekran kartım

GEFORCE WITH CUDA ( GT 240M ) indirdim fakat nasıl kurulur vs. bilmiyorum anlatıcak arkadaşa teşekkür ederim şimdiden.

isteyen 0akkoc0@gmail.com adresine e-mail atabilir yada klala@w.cn buradan online destek verebilirlerse duacınız olurum :)

canosayan

Virtualbox içine kurduğunuz ubuntu virtualbox'ın sanal ekran kartını kullanır diye düşünüyorum. Yani bu durumda herhangi bir ekran kartı kurmanız manasız olacaktır.
Chmod bizim işimiz.

OAkkoc

Alıntı yapılan: canosayan - 27 Ağustos 2010 - 10:32:51
Virtualbox içine kurduğunuz ubuntu virtualbox'ın sanal ekran kartını kullanır diye düşünüyorum. Yani bu durumda herhangi bir ekran kartı kurmanız manasız olacaktır.

olmuyor ki 3d ve 2d seçeneklerinide aktifleştirdim olmuyor ..

heartsmagic

İletilerinin tümünü koyu harflerle yazma lütfen.
Sanal makinelere kurulan sistemlerde şu an grafik kartlarının nimetlerinden tam anlamıyla yararlanılmıyor zaten. Maksadın oyun oynamak veya grafik kartına ağır yük bindirecek bir şeyler yapmsaksa şimdilik vazgeç bundan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

OAkkoc

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Ağustos 2010 - 10:52:10
Sanal makinelere kurulan sistemlerde şu an grafik kartlarının nimetlerinden tam anlamıyla yararlanılmıyor zaten. Maksadın oyun oynamak veya grafik kartına ağır yük bindirecek bir şeyler yapmsaksa şimdilik vazgeç bundan.

sevgili dostum eğer kalın yazma kodu koyulmuşsa oraya kullanmak hakkım sanırım buna karışamassın ayrıca
VBOX ta oyun oynanmaz benım sadece masaüstü efektlerini kullanmam gerekıyor.

teşekkür ederim. konuyu silin lütfen !

canosayan

Alıntı yapılan: OAkkoc - 27 Ağustos 2010 - 11:49:54
Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Ağustos 2010 - 10:52:10

sevgili dostum eğer kalın yazma kodu koyulmuşsa oraya kullanmak hakkım sanırım buna karışamassın ayrıca

smf içerisinde üyeyi yasakla tuşu da bulunmakta. Ama kafamız göre kullanmıyoruz.
Chmod bizim işimiz.

plusnettr

Alıntı yapılan: OAkkoc - 27 Ağustos 2010 - 11:49:54

@OAkkoc, öncelikle şunu belirteyim sanal işletim sistemi sağlayan programlar kendi sanal grafik kartlarını kullanmaktadırlar Arkadaşlarında belirttiği üzere üzerine ekran kartı kurmanız gerekmez. VirtualBox içinde Ubuntu Comfiz Fusion gibi özellikleri kullanmanız mümkün bunun için misafir eklentilerin kurulu olması gerekmektedir.

Aygıtlar > Misafir Eklentilerini ( Guest Additions) Yükle seçeneğinden bunu gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme yüklenen sanal CD-ROM içinde otomatik çalıştırma yetkisi ile artık misafir eklentilerin kurulabilmesi mümkün. Sanal makineyi yeniden başlattıktan sonra gelişmiş ekran özelliklerini kullanabilirsiniz.

Umarım anlatabilmişimdir. Ayrıca kalın yazma kodunu forum kuralları çerçevesi içinde kullanma özgürlüğünüzün olduğunu da unutmayınız ;)
LMDE - Ubuntu 11.04 - Fedora 14