Programa özel bağlantı hızı

Başlatan osmancık, 27 Ağustos 2010 - 20:15:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osmancık

Linux sistemlerde çalışan herhangi bir program için bant genişliği sınırlaması yapabileceğimiz bir uygulama var mı? Mesela cpu sınırlaması için cpulimit var.
Mesela ben istiyorum ki synaptic 10kb/sn hızla indirme yapsın ben bu arada rahatça sörf yapayım.
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
  (::: ) :        ___     UBUNTU
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

krwlng

sudo apt-get install trickle

uygulamayı kurduktan sonra terminalden kısıtlama yapmak istediğiniz programın ismini,

örneğin;
sudo trickle -u10 -d50 synaptic şeklinde yazarsanız synaptic için upload 10 download 50 kbps olarak sınırlandırmış olursunuz.

uygulama web sayfası için, http://monkey.org/~marius/pages/?page=trickle adresini ziyaret edebilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

izzystradlin

osmancık

trickle güzelmiş ama o anda çalışan uygulamalara etki yapamıyor. sudo trickle -u10 -d50 synaptic dediğimizde bir synaptic açıyor ve bir saha bunun kotasını çalışırken değiştiremiyoruz. wonder shaper da aynı bu şekilde mi?
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

izzystradlin

Alıntı yapılan: osmancık - 27 Ağustos 2010 - 21:13:25
trickle güzelmiş ama o anda çalışan uygulamalara etki yapamıyor. sudo trickle -u10 -d50 synaptic dediğimizde bir synaptic açıyor ve bir saha bunun kotasını çalışırken değiştiremiyoruz. wonder shaper da aynı bu şekilde mi?

Ben programı kullanmadım, internetten ufak bi araştırmayla yardımı dokunabileceği için bağlantı bıraktım. Kaldı ki, wondershaper program progam özel olarak ayar yapabiliyor mu onu dahi bilmiyorum zira sitesinde, sadece downloadlara indirme hızı kotası getirdiği ve bu sayede rahat surf yapmanızı sağladığı yazıyor. indirip denemelisiniz bence.

osmancık

.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`