İnternet inanılmaz yavaş

Başlatan karaghost, 20 Ağustos 2010 - 15:24:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karaghost

Güncelleme yaparken ya da synaptic'den bir şey kurarken indirme hızında inanılmaz bir yavaşlık var. Gerçi Firefox kullanırken de indirmede baya yavaşlık oluyor ama. Kısacası ubuntuda internetim çok yavaş. Evde iki bilgisayar kullanıyorum. Diğerinde windows var ve hiç de yavaş değil. Bu yavaşlık aynı zamanda bir önemi var mı bilmiyorum ama limewire için de geçerli, bağlanırken en az 3-4 dk bekliorum ve tabi bir de güncellemede denetle dediğimde yaklaşık 10-15 sn kadar da şifre ekranının gelmesini bekliorum.

Örnek Görüntü:

[IMG]http://img340.yukle.tc/images/9785Ekran_Goruntusu.png[/img]

stratovarius

Güncellemelerdeki yavaşlık sourcelist kaynaklı olabilir, ama ilk önce gerçekten internetinizde yavaşlık söz konumu ona bakmanızı öneririm.

http://hiztesti.ttnet.com.tr/

Bu sayfada hız testi yapınız. Şayet hızınız düşük görünmüyorsa sourcelist düzenleme ile ilgili başlığı forumdan bularak sourlistinizi düzenleyiniz.

karaghost

Evet internetim 1 mb olmasına rağmen buraya gelen hatta bir sorun varmış 512 kb olarak gözüküyor. Ancak yine de bıu kadar yavaş olamaz diye düşünüyorum

stratovarius

Diğer bilgisayarlarınızdada aynı siteden hız testi yaptınız mı ? sonuç farklı mı ? Farklı değilse hız sorunu gelen hatlarınızla ilgilidir, ttneti arayarak bunu çözebilirsiniz.

Güncellemeler içinde sourcelist düzenleme forumda mevcut hatta orada hollanda yansılarını kullanmanız önerilmiş. Bende Hollanda yansılarını kullanıyorum gayet hızlıdır.

zeitgeist

Ben de başka bir konuyu sorayım; internet bağlantın kablosuz mu kablolu mu?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

patalojik

Bir iki gün önce, benim de internet hızım 512 görünüyordu. TTnet'i aradım. İnternet bağlantımı sıfırladıklarını söylediler. Sonra 1024 hızına ulaştım. Sorunun TTnet ile ilgili olabilir. Hız testini tekrardan gözden geçir.

gelturi

4.962 mbps downland 0.878 mbps upload iyi bir hızmı? herangi bir değişiklik yapmam gerekirmi sources list de?

heartsmagic

@gelturi, hangi hesabı kullandığına bağlı bu. Eğer 8Mbit kullanıyorsan yavaş, 4Mbit kullanıyorsan gayet hızlı demektir. Ancak orada aldığın sonuç ile sources.list dosyasındaki depoların alakası yok, daha çok Ttnet ile alakalı bir durum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

karaghost

Source listi Hollanda yapınca hız biraz da olsa arttı ama sanırım sorun ttnet de. İlginiz için hepinize çok teşekkür ederim

heartsmagic

Eğer sorun Ttnet'te olsaydı evdeki diğer bilgisayarda da sorun olurdu. Şu an son durum nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

opusxx

Ttnet i bilemem ama türksat kabloluda dün gitti gitti geldi. Hem windows hemde linux fark etmedi. Bu aralar adsl ve kablo internet olsun birşeyler ile başları ya dertte ya da açıklamadıkları bir yarış içindeler. Ayda bir iki defa gidip gelmeler oluyor ve kablo internet telefonları tamamen gidik vaziyette oluyor ya da aramalardan dolayı kitleniyor. Hiç ulaşılamıyor böyle drumlarda.
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,

Sherlock Holmes

sudo gedit /etc/sysctl.conf
içeriğinde bulunan
Alıntı Yap.ipv4.conf.default.rp_filter=1
.ipv6.conf.all.rp_filter=1
gibi yazıların başına,
# kaldırarak yada ekleyerek denemeler yapabilirsiniz.

hckr

İnternette 2 haftadır sürekli kopmalar ve yavaşlamalar oluyor özellikle dün bir çok ilde sorun vardı ancak 444 0 375 aradığımda meşgul çalıyor sürekli bu durum olduğunda.

Dün 6 saat internet kesildi.Ancak aynı binada ttnet kullanan birinde internet hala vardı.TTNet her zamanki gibi meşgul çalıyordu bir yarım saat önce yine internet yavaşladı bayt bayt indiriyordu şimdi düzeldi...