Sorun değil de soru // MySQL

Başlatan sem, 11 Ağustos 2010 - 17:35:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sem

Her zaman olduğu gibi MySQL'e giriş yapmak için;

mysql -u root -p
Komutunu verdim ama;
Alıntı YapERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
gibi bir hata verdi... Çook gördüm bu hatayı başlıklarda herkes karşılaşıyor. Hatta hata kaydı bile açılmıştı sanıyorum bununla iilgili ve çok sancılı çözümleri var. Sonra;
ps aux | grep mysql
ile o an ne alemde çalışıyor mu çalışmıyor mu diye bakayım dedim baktım çalışmıyor. O zaman dedim bir çalışsın bakalım;
/etc/init.d/mysql start
Dedim... O da dedi ki;

Alıntı YapRather than invoking init scripts through /etc/init.d, use the service(8)
utility, e.g. service mysql start

Since the script you are attempting to invoke has been converted to an
Upstart job, you may also use the start(8) utility, e.g. start mysql
start: Rejected send message, 1 matched rules; type="method_call", sender=":1.77" (uid=1000 pid=16017 comm="start) interface="com.ubuntu.Upstart0_6.Job" member="Start" error name="(unset)" requested_reply=0 destination="com.ubuntu.Upstart" (uid=0 pid=1 comm="/sbin/init"))

Bir kaç kere denedim yok maalesef olmuyor... Şu şekilde denedim;
sudo /etc/init.d/mysql start
Doğrudan hiç bir hata vermeden çalıştı... Nedir bu durum yani... İzin hatası olsa "permission denied" gibi bir hata almam gerekmez miydi?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

ebubekirs

Aslında hata vermiş, ancak bir bilgilendirme ile birlikte ve farklı bir cümle ile verdiği için arada kaynamış. Artık mysql servisler arasında olduğundan, dosya yolu ile başlatmak yerine "service mysql start" ile başlatabileceğini söyledikten sonra

"start: Rejected send message, 1 matched rules; type="method_call", sender=":1.77" (uid=1000 pid...."

ile uid=1000 olan (yani root olmayan) kullanıcı tarafından yapılan isteğin reddedildiğini söylemiş.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

sem

Anladım... Ezer bozan bir hata olmuş.... Faydalı oldu, teşekkür ederim.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?