[Arşiv]10.10 Betada Jdownloader sorunu ve Sun java yüklenemiyor

Başlatan cemilhilton, 08 Eylül 2010 - 12:23:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cemilhilton

Merhaba,

Forumda "kurulum sorunları"nda kimi problemler yaşadığımı ifade etmiştim, belki düzelirler diye 10.10 betasını yükledim, iyi kötü idare ediyordu. Fakat bugünkü güncellemeden sonra sanırım Java uygulamaları, özellikle Jdownloader, çalışmaz oldu, önce takıldı, takılınca "end process" dedim, sonra restart ettim, bir daha arayüzünü göremedim. Başlatıyorum, System Monitor'de her zaman olduğu gibi "Java" adıyla görünüyor fakat ram kullanımı sadece 50MB ve CPU tüketimi hiç yok. Icedtea ve Jdownloader'ı "reinstall" seçeneğiyle yeniden yükledim fakat değişen bir şey olmadı.

Bilgisayarı ilk yüklediğimde  Wiki'de yazılanları yaparak Sun Java yüklemek istemiştim ama "partner" repolarını eklememe rağmen "sun-java-plugin" gözükmüyor, uçbirimden yüklemeye çalışınca da:

Alıntı Yapackage sun-java6-jre is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source

Package sun-java6-plugin is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source

E: Package 'sun-java6-jre' has no installation candidate
E: Package 'sun-java6-plugin' has no installation candidate

uyarısını alıyorum. Yardım edebilecek olan?

bytan

default-jre ve openjdk-6-jre paketlerini kurduğunda uygulama çalışıyor mu?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

guestwho

Böyle bir hata vermesi normal çünkü Ubuntu 10.10 partner repo 'suna sun-java6 henüz girmedi , sonuçta hala beta aşamasında. Bazıları 10.04 partner repo 'sunu ekleyerek halletmişler sorunu (backport olayını ters çevirmişler bir bakıma :) ) anladığım kadarıyla sisteminde icedtea6-plugin en son openjdk-6 güncellemesinden sonra sorun çıkartmış doğrudur son 24 saat içerisinde gönderilen icedtea hata raporlarına bir bakabilirsin... https://bugs.launchpad.net/bugs/bugtrackers/icedtea-bugzilla
    Bazı olası uyumsuzluk sorunlarını göze alarak Lucid partner reposunu ekleyip oradan sun-java6 yı kurabilirsin sonuçta beta yazılım kullanıyoruz... ;)
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

cemilhilton

Yeni güncelleme ile düzeldi iş gerçekten de, ama icedtea ya da openJDK'dan hiç mi hiç memnun değilim, SunJava'ya göre aşırı verimsiz çalışıyor "system monitor" verilerine bakınca. Bu arada benim repolarımdan biri "medibuntu lucid", yenisi çıktı mı bunun?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cemilhilton

evet ama jdownloader olsun webuygulamaları olsun java aşırı yavaş çalışıyor bir harf yazıyorum 3 saniye sonra gözüküyor, donanımım bunun asla olmayacağı yeterlilikte (10.04'te Sun Java'da olmuyordu) Dediğim gibi 10.04 benim için kullanılmaz bir haldeydi türlü nedenlerden ötürü, 10.10da onlardan kurtuldum ama bir sürü ufak tefek sorun var (çökmeler, takılmalar vs.) Java uygulamarı da bunlardan biri.

heartsmagic

10.10 haliyle beta. Ya şimdilik böyle idare edeceksin ya da 10.04'e geçiş yapacaksın tekrar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.