[Çözüldü] Ubunut 10.04 otomatik ip alma-internet problemi

Başlatan seint, 18 Temmuz 2010 - 05:02:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

seint

Benim problemlemim internete hatta modeme baglanamıyorum..internetten araştırma yaptım linuxte henuz iki gunluk bır kullanıcıyım yılmadan devam etmek ıstıyorum makınemde ki butun işletim sistemlerini sildim ve ubuntu 10 surmunu kurdum.
Sorun hakkında detaylı bılgı ıse ethernet kartımı tanımıs otomatık ıp al dedıgımde hıc baglanamıyor sanki kablo yokmuş gibi davranıyor..el ile manuel olarak terminalden yad a network ten ayarladıgım statık ıp ler ile baglı gozukuyor fakat modeme bile ping çıkamıyorum.
ayarlardaki sadece Wired kısımını ayarladım..diğerlerini kullanmıyorum kullanmam gerekirmi(VPN - DSL)...
termınalden borcok seyı denedım bu forumda yazılan seylerı fakat ne yazıkki bir olumlu sonuc alamadım..yardımlarınızı beklıyorum..windows ta c# c dili programcısıyım..linuxe gecmek istiyorum fakat şaka gibi problemler çıkıyor alışık olunmadıgından bılemedıgımden bulmak yılmamk zor oluyor tesekkurlerki sayenizde yılmamaya çalısıyorum..şimdidien tesekkurler..

gedit /etc/network/interfaces komutu ile bıraz deıgsıklık yapmıstım fakat internete baglanmak için vın kullanıyorum dolayısı ıle orayı sabıt tutamadım. :)..
name server yazdıgımız yer le de bır alakası yoktur sanırsam sorun dns degıl daha modeme ulasamadım...

ifconfig eth0
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 6c:f0:49:7a:2c:6b 
          inet addr:192.168.1.150  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::6ef0:49ff:fe7a:2c6b/64 Scope:Link
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:59 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:16266 (16.2 KB)
          Interrupt:33 Base address:0x6000

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:68 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:68 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:5696 (5.6 KB)  TX bytes:5696 (5.6 KB)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2010 - 06:51:00

yani birsuru sey yaptım sonunda unmanaged dedı sonra onu da cozdum bıyerden true yaptı m oldu fakat  ınterfaces dan ayarladıgım olmuyor statıcte versem baglandı gozukuyor fakat ınternet yok be modemın arayuzune baglanıyorum bır ıp alamamamısım aslında ama lınuxte aldı gozukuyor..otomatık al degınce zaten hıc almıyor acaba modemı mı degıstırmelıyım yada ben dırek dsl lemı baglancaıgm bıraz bılgı verebılecek arkadslar lutfen !!:)

heartsmagic

Biraz açabilir miyiz meseleyi. Vınn kullanıyorum demişsin ama modem demişsin? Her ikisi beraber olmasa gerek. Tam olarak nasıl bağlanıyorsun internete ve modem dediğimiz nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

seint

Şimdi şu an sizinle konuşabilmek için internete Vınn ile bağlanabiliyorum.
O ayrı ama aynı anda ethernetten bağlanamıyorum, bugün gittim başka bir modem aldım onu da arkadaşım almış Zyxel ama herhalde ya çok oynadığımdan yada bilmiyorum.
Bununlada hala bağlanamadım. Şimdi bu modemlede dün denediklerimin hepsini tekrar deneyeceğim.
Böyle network sistemi ilk başta bir wired connection'ı kendi kendine oluşturabiliyordu, yeniden başlatınca falan, şu an oluşturmuyor.
Nasıl komple network sistemini yeniden yapılandırırım ? Default olarak  her yerle oyandım her şeyi denedim !!
:( Şimdi dünkü sayfaları açıp tekrardan aynılarını bu modem için deneyeceğim :( .... cevabınızı bekliyorum teşekkürler :(

Düzenleme notu : Lütfen mesajlarınızı Türkçe karakterler kullanarak ve yazım kurallarına dikkat ederek oluşturunuz.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2010 - 03:30:54

arkadaslar 2 tane modem denemıstım olmadı baska yerde bır bılgısayarı cd den calıstırıp ınternete gıren modemı aldım geldım gene olmadı :(..demekki sorun ethernet kartıyla alakalı oldu fakat yukarıda goruldugu ggıbı saınrım ethernet kartım okey fakat nasıl baglanamıyorum veya bana daha rahat yardımalabılecegım bıyer gosterırsenız ethernet kartımdan sıkıntı :( buyuk ıhtımal !! boardun drıverı nı bulamammı gerekır ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2010 - 07:30:04

Arkadaşlar Tesekkur ediyorum okuyan herkeze :) ... sonuçta yaptım sıkıntı ethernet kartının tanınmıs gıbı gorunsede tanınmamasındanmış... Hemen Isısındım Linuxte Aranızda olabılmek ıcın cabalayacgım Ve aranızda olmaktan dolayı kendimi şanslı hıssetmeye basladım herkeze merhaba :) ;)

ebubekirs

Geçmiş olsun :) Kartınızın modelini ve nasıl tanıttığınızı da yazabilirseniz, aynı problemi yaşayanlar için kaynak olur.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

seint

arkadaslar pek bı cevap gelmedı ama sorunu ethernet kartı alarak halledebıldım...Modem veya baska bır sorun yokmus.. sadece boardumun uzerındekı on board ethernetı tanıyamadı..yenı bı ethernet alarak sorunu hallettım :)... Suan Birseyler yapamaya basladım .... .Hosgeldın lunix :) ....  8)