[Çözüldü] Ubuntu 10.04 den Storage paylaşımlarına ulaşma.

Başlatan Sorogren, 02 Ağustos 2010 - 14:09:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sorogren

Şubelerimin birinde Ubuntu 10.04  yüklü ve Workgroupta Pc ler bulunuyor.Terminal server client ile Windows Terminal Server üzerine bağlanıyor ve burada Outlook Word gibi programları kullanıyor ve Ağ yazıcı üzerindende çıktı alıyor ama şöyle bir isteğim var bu arkadaşlarda fotograf makineleri var bunları çektileri fotografları ubuntu pc ye usb kablo veya bluetooth ile aktarsınlar ve daha sonra kullanıcı bu dosyaları Merkezde Windows Domain yapısı olan bir ortamdaki Storage üzerindeki Alana Kopyalasınlar.

Windows Xp ve Windows 7 Yüklü clientlarda bu işlemi sorunsuz yapıyorum hatta bu paylaşım alanını kullanıcılara mapliye biliyorum (X sürücüsü gibi) bunu ubuntuda en kolay nasıl yaparım.
--------------------------------------------------------- 
MCP, MCSA+S+M, MCSE+S+M, MCTS:Vista
MCTS | Windows Server 2008 Active Directory
MCTS | Windows Server 2008 Network Infrastructure MCTS | Windows Server 2008 Applications Infrastructure ---------------------------------------------------------

andirinli

terminal sunucunuz active directory yapısını kullanıyordur muhtemelen. ubuntudan active directory e kolayca bağlanabilmek için likewise paketi gerekiyor

gerisi samba,winbind ile halledilebilir. forumda ararsanız daha önce yazılmış olması lazım
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

Sorogren

Selam

Yerler --> Sunucuya bağlan -->Hizmet Türü: Windows paylaşımı --> Sunucu : Storage Ip adresi --> paylaşım ve dizine : Klasör adı ve paylaşım adı aynı olduğundan Resimler dedim
--> Kullanıcı İsmi :    AD üzerinden tanımlı kullanıcı adını girdim --> Alan ismi : Domain kurulurken girilen alan adını girdim : Firmadı.Local --> Enterladığımda
Kullanıcı isiminde girmiş olduğum kullanıcıya ait şifreyi giriyorum.Artık paylaşım alanına sorunsuz ulaşa biliyorum ama bilgisayarı kapayıp açtığımda bu bağ kopuyor ve tekrardan bu işlemleri yapmak zorunda kalıyorum bu bağlantıyı nasıl kalıcı yapa biliyorum. Masa üstüne kendi bu bilgileri girince bir kısa yol oluşturuyor ama kalıcı olmuyor.
Bluetooth içinde Ubuntu yazılım merkezinden Bluetooth Yöneticisini yükledim ama bilgisayardaki bluetooth telefonu görürken telefon Pc yi görmüyor formda  bu konuda yazılar okudum bir işe yaramadı bende önce pc den telefon ile iletişim kuruyorum sonra telefondan pcye dosyaları yolluyorum.

Eğer kurmuş olduğum bağlantıyı bilgisayar kapanıp açılsa bile kalıcı yapabilirsem bana yetecek.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
MCTS | Windows Server 2008 Network Infrastructure MCTS | Windows Server 2008 Applications Infrastructure ---------------------------------------------------------

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sorogren

Aradığım şeyin tam karşılığı gibi duruyor deniyecem ve buradan dönücem

Sorogren

Malesef makale Samba servera ulaşmak için yazılmış windows paylaşımı için geçerli değil

heartsmagic

Anlayamadım? Samba sunucu derken Samba'nın üzerinde çalıştığı sunucu mu demek istiyorsun? Eğer öyleyse sanıyorum doğru bir tespit değil. Samba sonuçta Windows paylaşımlarını kullanmak için tercih ediliyor. Bağlama işlemi de Windows tarafındaki bir paylaşımlı dizin için geçerli olmalı. En azından ben böyle düşünüyorum.

Sorogren

Evet aynen öyle Windows paylaşım için aslında yer imlerine ekle demek yeterli oluyormuş.

heartsmagic

Sorogren

Evet hatta kendi formuma resimli olarak ekledim.
Sakıncası varsa link siline bilir :
http://www.sorogren.com/forum_posts.asp?TID=1523

heartsmagic

Bağlantının elbette sakıncası yok, sonuçta GNU/Linux adına bir paylaşım bu.
Etiket için teşekkürler, konuyu kapatalım.