gnomeyi kapatmak

Başlatan istanbul, 15 Temmuz 2010 - 19:08:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

istanbul

ubuntuda gdm servisini kapatip sadece ben istedigim zaman nasil acabilirim.

X ekranla ilgili herseyi kapatip sadece gnome masaüstünü kullanmak istedigimde acmak istiyorum.

service gdm off yapiyorum ama olmuyor.

bytan

Alttaki ile önce yedeğini al:

sudo cp /etc/init/gdm.conf /etc/init/gdm.conf.yedek

Dosyayı şununla açıp:

sudo gedit /etc/init/gdm.conf

Alttaki satırları:

Alıntı Yap
start on (filesystem
          and started dbus
          and (graphics-device-added fb0 PRIMARY_DEVICE_FOR_DISPLAY=1
               or drm-device-added card0 PRIMARY_DEVICE_FOR_DISPLAY=1
               or stopped udevtrigger))

Silip yerine şunu ekle ve dosyayı kaydet:

Alıntı Yapstart on runlevel []
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

istanbul

öncelikle cevap icin tesekkür ederim.

bahsedilen dosydaki dedigin yeri sildim ve oraya start on runlevel yazip kaydettim ama gene gdm acildi.

Bende start on runlevel yazmadan kaydettim gdm bu sefer acilmadi. Ben service gdm start yaptigimda basliyor.

o sildirdigin satirlarin hemen altinda stop on runlevel [16] yaziyor.

Sonuc olarak suan acilisda gdm acilmiyor. Bu yol dogrumudur. gdm calismadiginda gnome yükü kalkmis oluyormu.

bytan

Benim dosyamda ilgili bölümler alttaki gibi ve startx demeden masaüstü ortamı gelmiyor:

Alıntı Yap#start on (filesystem
#          and started dbus
#          and (graphics-device-added fb0 PRIMARY_DEVICE_FOR_DISPLAY=1
#               or drm-device-added card0 PRIMARY_DEVICE_FOR_DISPLAY=1
#               or stopped udevtrigger))
start on runlevel []
stop on runlevel [016]

Gnome yükü ile gdm birbirinden farklı şeyler. Kimi sistemlerde başlatıcı gdm olabileceği gibi kdm, xdm gibi alternatifleri de olabilir.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

istanbul

ben ubuntu servere hafif yollu gnome kurmustum.

Derdim mümkün oldugunca yükü azaltmak ama istedigimde gnome ile kolay sekilde islerimi yapmak. Bu yuzden gdm yi kapatmak istiyordum.

Suanki sekli ile gdm acilmiyor ve sadece service gdm start dedidimde basliyor.

Yükü mümkün oldugunca azaltmanin yolu nedir?

Birtek bytan cevap yaziyor Allah razi olsun.

bytan

@istanbul, başlık sayısı çok olunca herkes bakabildiği kadar başlığa bakmaya çalışıyordur.

Gdm açılmıyorsa istediğin olmuş gibi. Yalnız sadece merak ettiğim, neden gdm'yi çalıştırıyorsun masaüstüne ulaşmak için? Terminalden oturum açınca startx komutu ile yine masaüstüne ulaşabilirsin. Bu yolla herhangi bir şekilde gdm'ye ihtiyacın olmuyor. Tabii birden fazla kullanıcın var ve aralarında geçiş yapıyorsan bilemem.

Yükü azaltmanın yolu, gereksiz servisleri kapatmak. Örneğin bluethoot servisi/uygulaması bir sunucu için lüks olarak düşünülebilir. Haliyle çalışıyorsa kapatılır, kaldırılır vs.

PF @ ST

istanbul

cevap için tekrar tesekkür ederim.

Zaten ssh ile baglanip vncserveri calistiyorum. Dedigin gibi oradan gdmyi calistirmaya gerek kalmiyor.

Her ihtimale karsi gdm nin kalmasi iyi olur gibi.