[Çözüldü] kurulumdan sonra hdd bölmek mümkünmü?

Başlatan stylez, 15 Temmuz 2010 - 21:54:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

stylez

arkadaşlar linux konusunda yeniyim kurulum yaparken bölüme ayırmamışm sanırım gözmden kaçtı alışık olmadığım için.Şimdi ubuntuyu kurdum ancak tek disk olması cok canımı sıkıyor.1gb küsür güncelleme yaptığım için baştan yüklemekte zor geliyor.Acaba windowsta magic partition gibi ubuntudada format atmadan hdd bölmek mümkünmü ???

stylez

Çok teşekkürler.Ancak sormak istediğim birşey daha var.Ubuntu işletim sistemi kurarken kendi için bir bölüm oluşturuyormu yoksa komple diskin içine mi kurulmuş durumda.Eğer öyleyse bölümleme yaparken işletm sistemine zarar vereceğini düşünüyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Temmuz 2010 - 22:39:16

Sorunu hallettim diskleri bölümleyebiliyorum şu an cdden giriyorum son bi sorum olucak.Diskleri bölümlerken ext3,4 ntfs seçeneklerini ayarlarken terchm hangisi olmalı.windowsta sürekli ntfs kullanıyorum şimdilik bi part ext3 bi part ntfs olarak ayarladım.Bununla ilgili linuxta herhangi bi sorun yaşarmıyım :)

delileo

benim de bilgisayarımda ubuntu ext3 formatlı bölümde kurulu, dosyalarım ntfs'de duruyor, ubuntu'dan ulaşabiliyorum. mount ettiğin sürece ulaşmakta sorun yaşamazsın diye düşünüyorum ama bütün bunları yardımcı olmaya çalışan bir acemi olarak söylüyorum ne yazık ki :)

emin olmak istersen belki daha bilgili bir ağızdan bir cevap bekleyebilirsin..

empax

Alıntı YapÇok teşekkürler.Ancak sormak istediğim * bir şey daha var.Ubuntu işletim sistemi kurarken kendi için bir bölüm oluşturuyormu yoksa komple diskin içine mi kurulmuş durumda.Eğer öyleyse bölümleme yaparken işletm sistemine zarar vereceğini düşünüyorum.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Kurulum/9.10
Yukarıda 7.adımda istediğiniz bölüme ubuntuyu kurabilir veya istedğiniz bölümlendirmeyi yapabilirsiniz.

Alıntı YapDiskleri bölümlerken ext3,4 ntfs seçeneklerini ayarlarken terchm hangisi olmalı.windowsta sürekli ntfs kullanıyorum şimdilik bi part ext3 bi part ntfs olarak ayarladım.Bununla ilgili linuxta herhangi bi sorun yaşarmıyım :)

Bu ihtiyaca bağlı olarak kullanıcının tercihidir. NTFS seçmenizde bir problem yok, ancak NTFS<->Ext3,4 arası dosya taşıma hızında yavaşlama olacaktır.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

stylez

Saolun yardım için 10.04 ü sorunsuz kurdum :)