md5 kontrolü

Başlatan gokan90, 14 Temmuz 2010 - 20:38:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gokan90

ubuntuyu md5 kontrolü yapmadan cd ye yazdırıp kurdum.bir sorun çıkar mı

heartsmagic

Bu sorunun cevabı "çıkar" veya "çıkmaz" olmaz. "Çıkabilir" olacaktır cevap. Haliyle ISO elindeyse şu anda da bu md5 denetlemesini yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Yiğit Ateş

Eğer iso hala elindeyse aklında soru işareti kalmaması açısından yapman iyi olur. md5sum a.iso komutu ile bu denetimi yapabilirsin.

esergen

bende bilmiyordum, teşekkürler..

acer

Firefoxun downthemall eklentisiyle indirirken md5 kontrolü yapabilirsin. Böylelikle kontrolünü yaptığını cd ye çekersin.

gokan90

ilki uymuyordu ikincisini indirip kontrol ettim şu anda  birbirine uyuyor.yalnız kurulum tamamlanıp şimdi yeniden başlat yaptığımda ''896.170819] end-request: I/0error dev iso sector 505072'
benzer alt alta yazılar çıktı enter'a bastığımda bilgisayar yeniden başladı acaba bir sorun mu var yoksa herkeste oluyormu?

ironic

Bu sorun bilinen hatalar arasında. Kullanmaya devam edebilirsin. Sorun çıkarmaz.

erginemr

Biraz zihni-sinirlik yapalım.  :D

ISO dosyası üzerinde MD5 kontrolü yapılmış olsa bile, hala yazılmış olan CD'de sorun olma ihtimali bulunabilir. Örneğin CD'nin üzeri kirli ise, o kısımların üzerine veri yazılamaz...

acer

Alıntı yapılan: erginemr - 15 Temmuz 2010 - 08:33:28
Biraz zihni-sinirlik yapalım.  :D

ISO dosyası üzerinde MD5 kontrolü yapılmış olsa bile, hala yazılmış olan CD'de sorun olma ihtimali bulunabilir. Örneğin CD'nin üzeri kirli ise, o kısımların üzerine veri yazılamaz...

Bunu bilmiyordum demek ki cd yi düşük hızda ve temizleyerek yazdırmak lazım. Teşekkürler.