amsn tema yükleme

Başlatan leeshore, 25 Haziran 2008 - 11:20:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DeFacto

Yok :) yukarıda ilk yanlış yazmışım da Copy/Paste azizliği :) Düzelttim şimdi o mesajımdaki kodu yazabilirsiniz.

leeshore

hayalet@hayalet-desktop:~/Masaüstü$ cd /home/hayalet/Masaüstü/tcl8.5.2
bash: cd: /home/hayalet/Masaüstü/tcl8.5.2: No such file or directory
hayalet@hayalet-desktop:~/Masaüstü$

DeFacto

Arşivi açtın mı ? Sağ klikle o tcl arşivini masaüstüne açtıysan durum gerçekten tuaf

leeshore

Açmamıştım şimdi açtım :D

hayalet@hayalet-desktop:~/Masaüstü$ cd /home/hayalet/Masaüstü/tcl8.5.2
hayalet@hayalet-desktop:~/Masaüstü/tcl8.5.2$

yazdı :)

DeFacto

Bu noktadan sonra devam etmen gereken adım yukarıda var. Tekrar yazmama gerek yoktur herhalde ama hangi adım olduğunu söliyim. ./configure adımı.

leeshore

hayalet@hayalet-desktop:~/Masaüstü/tcl8.5.2$ ./configure --prefix=/usr
bash: ./configure: No such file or directory

komikimben

Yani diyor ki:

Öyle bir dosya ya da klasör yok.

Azıcık bir araştırsak :(

DeFacto

Evet configure dosyası eksik galiba :S Ve bu sorun demek :( Allah allah tıkandım ben de yeni bir kullanıcı olduğum için çok da anlamam açıkçası.

leeshore

Neyse anlaşılan olmıcak :( ne zor işmiş alt tarafı bi msn teması kurulumu bütün program kurulumları böyle mi ?

komikimben

Anlamadığım şu benim: indirdiğin dosyayı, komut vermeden, elinle taşısan ne olur?

Hem kafan karışmaz, hem de başarabilirsin.

DeFacto

Buldum :) Dizin içerisinde iken tekrar
cd unix
Yazıyoruz ve komutu veriyoruz.

DeFacto

Evet komikimben'e konuyu tekrar açtığı için teşekkür ediyorum ve ./configure'dan sonra ne oldu ? @leeshore

heartsmagic

Sen tema değil de bence tcl yüklemeye çalışıyorsun. Peki neden elle yüklemeye çalışıyorsun? Nerede gördün bunu?
Soruna gelecek olursak. Her pakette configure işlemi olmayabilir. Bazıları doğrudan make aşamasına geçer. Bazıları zaten derlenmiş olarak gelir vs. Haliyle aslında zor değil fakat neyin ne olduğunu bilmeden kocaman okyanusta boğulma hissi verir sana.

Bence sen nerede ne gördüğünü ve ne yapmak istediğini açık açık yaz, durumu işi bilen arkadaşlar değerlendirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DeFacto

Yok @heartsmagic bayağı bir yol katetmiştik de arkadaş pes etti galiba :) Sadece klasik üçlü yapıcaktık. (./configure make sudo make install) Türkçe meal de yaptık ama sizin de önerdiğiniz gibi tcl'yi deb halinde kurmak daha kolay olucaktır. Aynı zamanda configure dosyası unix klasörü içindeymiş.

heartsmagic

Depoda yok mu ya da var olan iş görmüyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DeFacto

Ben de pek araştırmadım aslında. Sadece verilen kurulum şartlarına uyduk. Arkadaş bir daha uğrarsa depodan da kurabiliriz.