Ubuntu formu yöneticisine yakışmadı..

Başlatan osifa, 11 Temmuz 2010 - 19:48:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osifa

Gürer Özen'in bloğundaki yazısını Fortran arkadaşımız haber olarak girmiş. Bu haber "Bizi ilgilendirmez Pardus'un sorunu" diye kilitlenmiş ve yöneticisi tarafından aşağıdaki yorum yapılmıştır.

Alıntı yapılan: localhost
Arkadaslar Pardus`ta yapilan bir degisikligin gelip bu forumda anlatilmasi, ben ayrildim o ayrildi, pardus hic bir ise yaramaz gibi düsüncelerinizi burada paylasacaginiza gidip Pardus`un kendi forumlarinda tartissaniz olmazmi. Burasi Ubuntu ya destek veren bir forum. Pardus`un ic isleri bizi ilgilendirmiyor. JIRA yi secmeside bizi ilgilendirmiyor. Bu forumda bir suru Ubuntu kullanicisi var. Varsa destek vermeyen silsin Ubuntu yu kursun Pardus`u ne kadar hata varsada bildirsin. Pardus  ne kadar destek o kadar ubuntu.

Kusura bakmayin konuyu kilitliyorum. Acilan basliklar genel olmayip Pardus`a özgü ic isler oldugu icin konulari kapatiyorum.

Bu forumun yöneticisinin böyle bir konuyu bu nedenle kilitlemesi beni çok üzmüştür. Bu yaşananlar yanlızca Pardus'u ilgilendirmiyor özgür yazılım felsefesini benimsemiş herkesi ilgilendiriyor. Bir linux forumunda bu tartışılamayacaksa ne tartışılacak?

Neyse yalnızca fikrimi ve üzüntümü bilin istedim başka bir amacım yoktur.

sema

Aslında bazı konuların tartışılması gerekiyor. Fakat görüldüğü üzere Pardus'tan ne zaman söz edilse sert ve kırıcı tartışmalar yaşanıyor. Açılan son konu da Pardus'u hedef olarak gösteriyordu. Belki normal şartlarda kabul edilemeyecek bir şey konunun kapatılması ama tam da bu meselenin kırıcı olabileceği bir dönemde açılması böyle bir sonucu doğurdu. Üstelik ne zaman bu konu gündeme gelse birileri gerçekten zararlı çıkıyor ya da haddi aşıp engellenenler oluyor. Umarım siz de fortran da anlayış gösterirsiniz konu kapatıldığı için. Bence de kapatılmalıydı çünkü, mevcut durum şartlarında..
susema

canosayan

Evet bu başlıkta çok hoş olmuş. Yani pardus iç meseleleri ubuntu forum yönetimine sıçratıldı.
Pardusun geleceğini tartışırız. Ama pardusta çıkmayan, çıksa da ses getirmeyen sesler burada kendisine destek aramamalı.

Bu konuyu da ben kapatacağım. Heartsmagic'in ilgili başlıkta dediği gibi istemeyen girmez diyeceğim. Ubuntunun dertleri ubuntuya yeter.
Chmod bizim işimiz.

localhost

evet bizi ilgilendirmiyor. Cunku herkes bilip bilmeden konusuyor. O kadar cok uzuluyorsaniz. Pardus ekibine bir mail atar Pardus kullanmadigim halde yaptiginiz bu degisiklik gercekten beni üzdü hatta ve hatta ubuntu-tr de acilan bir baslikta sizin hakkinizdaki görüslerimizi bildirmek istedigimiz bir konu forum yöneticileri tarafindan kapatildi diye bir mesaj yazabilirsiniz. Belki size onlar neden JIRA yi sectiklerini anlatirlar. Gönüllü gelistiricilerinde neden ayrildiklarini kendilerine sorabilirsiniz. Burasi ubuntu-tr.net herseye acik bir sekilde özgürlük taniyoruz. O kadar cok Pardus`a öz elestiri yapmak istiyorsunuz ilk önce dagtimi kurup 5 sene kullanmalisiniz ki olup bitenleri ögrenebilesiniz.
   Senin burada üzülmen ne beni etkiler neden diger kullanicilarimizi. Konuyu acan arkadisimiza haksizlik olarak konuyu kapatmis degilim. Konuyu acan arkadasimiz da sizin gibi anladiysa ondan özür dilerim. Sadece konu icerigi Pardus ve Pardus deki olaylar bu forumdaki kullanicilarimizi dolayli olarak ilgilendirir. Sonucta burada Pardus kullanan cok az. Eger gercekten fikir belirtmek isteyen varsa, Pardus forumuna gider bir baslik acar ve TUBITAK tan neden böyle bir karar alindigini aciklanmasini ister.

Bu konuda tartismaya megilli oldugu icin bu konuyuda kapatiyorum. Bizde tartismalar ilk önce atismalarla sonra laf giydirmelerle sonuclaniyor. Bu sekilde icerik olusmus konulara ve mesajlara hic bir zaman yetkisiz degiliz.
Linux LPIC1 - MCSA