[Çözüldü] Windows'taki Gibi HD Bölme

Başlatan volkanmet86, 21 Kasım 2012 - 12:43:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

volkanmet86

marhaba arkadaşlar,

250gb lık bir hd'im var. bunu ikiye bölüp bi tarafına ubuntu diğer tarafını ise dosya depolamak için kullanmak istiyorum. windowstaki c ve d gibi. bildiğim kadarıyla ubuntuda c ved olayı yok. takas alanı da koyacağım onu biliyorum . nasıl bölmem ve nasıl bağlamam gerekiyor. yardımcı olur musunuz. birini "/" diğerini /home olarak mı bağlamam lazım?

krwlng

Siz normal kuruluma geçin, disk yönetim kısmına gelince sabit diskinizi ikiye bölebilirsiniz, sonrasında kurulum için bölümlerden birini seçin ve normal kurulum yapın, takas alanı kendiliğinden oluşacaktır, elinizle bir ayar yapmanıza gerek yok.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

volkanmet86

Alıntı yapılan: krwlng - 21 Kasım 2012 - 13:00:11
Siz normal kuruluma geçin, disk yönetim kısmına gelince sabit diskinizi ikiye bölebilirsiniz, sonrasında kurulum için bölümlerden birini seçin ve normal kurulum yapın, takas alanı kendiliğinden oluşacaktır, elinizle bir ayar yapmanıza gerek yok.

normal kurulumdan kastınız nedir? en altta başka bir şeyi seçiyorum. en üstekini mi seçeceğim anlamadım?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2012 - 13:15:20

sadece veri depolama için kullanacağım alanın nasıl bağlanması gerektiğini bilmiyorum. "/" bununla sistemin kurulacağı alanı seçiyorum. bundan başka /opt, /usr, gibi bir sürü bağlantı var. hangisini seçmem gerekiyor?

krwlng

Normal kurulum derken, diski böldükten sonra, kuracağınız kısmı seçip devam etmek suretiyle kuruluma geçtiğimiz kısımdan bahsediyorum. Veri depolama için kullanacağınız kısmı herhangi bir şekilde bağlamanız gerekmiyor, kurulum sonrasında disk yöneticisi ile herhangi bir dosya sistemi seçip bu bölümü biçimlendirmeniz yeterlidir.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

volkanmet86

/media/yedekler

şeklinde bağladım. o şekilde oldu sanırsam. teşekkürler.