Opera da yırtılma sorunu

Başlatan gorkemgiray, 18 Kasım 2010 - 22:26:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gorkemgiray

operayı önce tam ekran modundan çıkarıp, ardından tekrar tam ekran yapınca yırtılma oluyor. resmi:
[IMG]http://i51.tinypic.com/2cdux6t.png[/img]

bu soruna bir çare var mı? firefox ta böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Tanshaydar

Hangi sürümü kullanıyorsun? Eğer geliştirme sürümü kullanmak beni bozmaz dersen (amma laçka bir tabir :P) şuradan yeni sürümleri RSS ile takip edebilirsin. En son sürüm şurada: http://snapshot.opera.com/unix/awesome_11.00-1094/

İki adet DEB paketi var: opera_11.00.1094_amd64.deb ve opera_11.00.1094_i386.deb

Hem Windows'ta hem Linux'ta Opera kullanıyorum. Son sürümlerle birlikte desktop composition konusunda Linux bağlamında çok ilerleme kaydettiler, dolayısıyla Linux üzerinde stabil sürümlerden ziyade geliştirme sürümleri üzerinden takip etmeni tavsiye ederim.

gorkemgiray

Version
11.00

Build
1094

Platform
Linux

System
i686, 2.6.35-22-generic

yükledim en son sürümünü. ancak hala aynı sorun var.

Tanshaydar

İlginç. 10.6 sürümlerinin sonlarına kadar ben de bu sorunu yaşıyordum; ama sonrasında rahat etmeye başladım. Yani bir daha bu sorunu yaşamadım. Ben de Gnome kullanıyorum. ATI kartımla son sürüclerim yüklü. İstersen ilgili blog girdisinde bunu belirt, yada senin yerine ben belireyim.

such

Ben de opera --version ile baktım

opera --version
Opera 11.00. Build 1094 for Linux.
Compiled on Nov 17 2010 by gcc 4.4.5 (ABI: 1002) for GNU libc 2.11.

F11 ile arka arkaya (5/10 kez denedim) bir sorun gözükmüyor. Bu arada nvidia ekran kartım var ama nouveau sürücüleri ile çalışıyor. Yani compiz falan kapalı. Ve bu sürüm nedense çok hoş göründü gözüme ilerlediğini görmek güzel :)

Sorun compiz den ya da ekran kartı sürücülerinden olabilir ya da başka bir şey de olabilir bence bunu bildirirsen yeni sürümlerde düzeltirler.

gorkemgiray

sanırım sorun atiden kaynaklı.

Tanshaydar

Ben de ATI kullanıyorum. Bu sorun hiçbir zaman ATI kaynaklı veya alâkalı olmadı. Bu sorun eskiden mevcuttu ve resmî bir sorundu; ama sonraki sürümlerde düzeltildi. Zaten doğru düzgün KDE desteği veremiyorlardı ve GTK destekleri de pek iyi değildi. O sıralar Windows versiyonu için harıl harıl çalışılıyordu; ama ne zaman ki PPC dağıtımı üretmeyi bıraktılar, o zaman Linux sürümleri adam gibi çıkmaya başladı, o dönemden sonra bu hata bir daha ortaya çıkmadı.

Şimdi benim aklıma eski ayar dosyaları gibi saçma bir şey geliyor; ama sanmıyorum. Ben Compiz ile birlikte fglrx sürücüsünü kullanıyorum. Opera'nın maşallahı var. Kullandığın sürücü nedir? Ona göre bir bildirim açacağım.