Ubuntu 10.04 Qemu Bridged Network

Başlatan Gilthanas, 05 Temmuz 2010 - 18:34:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gilthanas

Selamlar herkese kolay gelsin Ubuntu 10.04 üzerine qemu kurdum ve konfigurasoyon içinde qemulatar yada qemu launcher ile sanal pc ayarlarını yaptım.. fakat tek çözemediğim konu bridged network oldu... network kartı eklediğimiz zaten farklı seçenekler geliyor tam olarak da anlayamadım

qemu üzerinde bridged network ayarı nasıl yapılır çoklu ethernet verip yapabilirmiyiz ...

bir sorum daha olucak makinamda virtualbox sorunsuz kullanıyorum tek sorunum ram in dinamik çalışmaması bir sanal pc ye atıyorum 1 gb ram verdiysem sanal pc idle durumda olsabile 1 gb ramı götüyorum makinamda... virtualbox da dinamilk olarak ram kullananbiliyormuyuz

şiimdiden teşekküler kolay gelsin

heartsmagic

Neler denedin bunun için?
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=66694

Açıkçası neden derlenerek kurulmuş bilemiyorum. Belki paketlenen qemu'da bu destek yoktur. Hoş başlık oldukça eski, şu an bu sorun olmayabilir de. Fakat devamındaki işlemler gerekli olabilir. Virtualbox için de benzer işlemler yapılıyor zira.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Gilthanas

virtualbox da bridge modu seçmem yeterli oldu... ama virtualbox un ose versiyonunu kullanmıyorum o yüzden belki artı işlem yapmam gerekmemiş olabilir.

aslına bakarsan virtualbox ı dinamik ram olarak kullanabilsem direk virtualbox kullanıcam... nette biraz araştırdım pek onu bulamadım...

qemu ya dönersek paketleri direk ubuntu depolarından aratarak indirdim. ve sanal disk olarak da vmdk (vmware) disklerini gösterip çalıştırdım canavar gibi açtı ve ram kullanımı dinamik...* her şey güzel... tabi kullanım çok zor... artı ethernet ekledikten sonra interface olarak virtualbox veya vmware deki gibi nat bridge gibi seçenekler gelmiyor

Use already TUP/TAP interface
Open listening TCP soket gibi benzer seçenekler var tam olarak bunlar ne anlama geliyor bilmiyorum ama araştırmalarım sonucunda mutlaka kod veya komut kullanmam gerekicek. Link deki uygulucağım fakat eğer her sanal için böyle ayar yaparsak durum çok zor olur artı 2-3 eth olursa durum ne olacak. yada diğer sanalların durumu ne olacak ?

Qemu laucher ile script verebiliyormuşuz fakat scriptleri de nereden bulabilir mechul....

Son olarak sence(sizce) virtualbox mı qemu mı kurumsal ve stabil olarak....

Saygılar

heartsmagic

Sadece bridged seçmek ihtiyacını karşılıyor mu? Aslında ben de uzun süre önce uğraştım bununla. Sanala kurulan bir sistemi dışarıdan ulaşılabilir kılmak istemiştim. Bunun için de ek bir şeylere ihtiyaç oluyordu.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,13800.msg169935.html#msg169935

Hangisi diyorsan inan cevap veremem, zira Virtualbox'ı sadece amatör düzeyde kendim kullanıyorum. Qemu tecrübem olmadı. Fakat bu konuda Wmvare bir adım önde sanıyorum.

Gilthanas

http://wiki.debian.org/KVM

Yukardaki linktekini benzerini ubuntu da uyguladım... Virt-Manager harika bir arayüz. Linkteki anlattığı gibi Edit" -> "Host details" -> "Virtual networks" tabından bridge network oluşturabiliyorsun tüm bağlantıları (br1) gibi kendisi yapıyor senin komutlar ile uğraşman gerekmiyor.  Fakat anladığım kadarıyla bridge kullanacağın interface i gerçek makinada kullanamıyorsun. bridged IP aralığını verdiğimde router ın kullanıyor dedi bende  eth0 ip ayarlarını manuel çektim ip vermedim bağlantı oluştu. fakat kendi gerçek pc ye ping attım fakat internete çıkamadım galiba başka bir problem var..

Gerçi link debian için ve öncesinde defalarca kvm ve virtualbox kurup kaldırmalarımda cabası temiz bir debian kurup denicem bi ara...

Bu arada dinamik ram Virtualbox da olduğu gibi KVM-QEMU da da bulunmuyor fakat kernel base olduğu için biraz daha hızlı gibi geldi...

Virtualbox a gelirsek bridge network ve yapılandırma çocuk oyuncağı artı usb desteği ve  Seamless mod (Vm deki Unity) ile Vmware Workstation (windows üzerinde) dan aşa kalır yanı yok. Tek eksik video yada resim çekememiz pek de dert değil. Vmdk lar içinde kvm in bir tool un kurup convert edebiliyoruz diye bir yazı okumuştum.

Birde Vmware Server denedin mi hiç Ubuntu yada Debian üzerinde ?

heartsmagic

Dediğim gibi sanal makineler üzerine denemelerim Virtualbox ile sınırlı :)