[Çözüldü] Ana menüden silinen ögeler

Başlatan kaosfeyk, 05 Temmuz 2010 - 09:12:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaosfeyk

Ubuntu'da yeniyim sistemde tercihler ve araçlar seçenekleri vardı, ikisini de ana menüden silmiş kardeşim, araştırdım ancak bulamadım nasıl geri getirebileceğim konusunda bilgisi olan var mı ?
Son olarak Pes kuracağım ancak setup.bat dosyası olduğu için yapamıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
bir işi yapan bir insan varsa ve o iş doğaya aykırı değilse o işi sende yapabilirsin.

Yiğit Ateş

Uçbirimden alacarte komutunu verip menüleri düzenleyebilirsiniz. Pes için ise "Wine" olarak arama yaparsanız pek çok sonuç çıkacaktır.

kaosfeyk

wine yi kuruyorum ancak uygulamalar bölümünde yer almıyor :S
bilgilendirme için sağol ancak alacarte komutu ile yapacağımı biliyordum.. ana menüden silinen ögelerin nasıl geri getirileceğini sormuştum.teşekkürler.
bir işi yapan bir insan varsa ve o iş doğaya aykırı değilse o işi sende yapabilirsin.

Tuxie

Panelin üzerine gel sağ tıkla panele ekle seç oradan yapabilirsin 8)

umutubuntu

Mesajlarınızın başlıklarını Ubuntu problem olarak değil de sorunun kendisi ile ilgili yazarsanız yardım almanız daha da kolaylaşacaktır.
Menüye bir öğe (program) eklemek isterseniz menüye sağ tıklayıp Menüleri Düzenle seçeneği ile açılan pencerede istediğiniz öğeyi menüye ekleyebilirsiniz.

karapece

yerler menusünü nasıl düzeltebiliriz. İndirilenleri oraya eklemek için soruyorum bunu...

umutubuntu

Kurulumunu yaptığınız bir programı menüye eklemenize gerek yok, kendisi eklenir.

kaosfeyk

bilgilendirdiğin için sağol pa peki wine yi kurunca otomatik olarak uygulamalar bölümünde yer alıyor diye biliyorum uygulamalar bölümünde yer almıyor son olarak ekran görüntüsünüde çekemiyorum. bu komut değilmi sorunun nerde olduğunu anlayamadım :S
casper@casper-desktop:~$ apt-get install scrot
E: /var/lib/dpkg/lock dosyası kilitli açılamıyor - open (13: Permission denied)
E: (/var/lib/dpkg/) yönetim dizinini kilitlenemiyor, yönetici misin?

sema

Sorunu takip etmedim ama son hataya hitaben; başına sudo koyarak devam etmelisiniz.

sudo apt-get install scrot

(Yalnız http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,3789.msg250138.html#msg250138 buraya ait sanırım, iki kere yazmışsınız)
susema

kaosfeyk

sorunlarım çözülmüştür arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.  ;D