www-data erişim problemi

Başlatan vasily, 07 Haziran 2010 - 23:36:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vasily

Arkadaşlar makinamda php ile kodlama yaparak websitesi hazırlıyorum fakat başka bir problemle daha karşılaştım.

Php ile bir dosya yükleme scripti yazdım. Script çalışıyor ve yüklemek istediğim resimleri /home/serkan/website/resim ve /home/serkan/website/resim/thumb klasörüne atıyor.(bu arada wikiden faydalanarak localhost dosya yerini değiştirdim)

Fakat bu yüklediğim dosyaların üstünde bir kilit işareti oluşuyor ve herhangi bir browserla siteyi önizlediğimde resimleri yüklemiyor. Resimlerin üzerine gelip 'permissions' tıkladığımda owner ve group olarak 'www-data' yazıyor. Hiçbir değişiklikte yapamıyorum. Sanırım sorunun kaynağı burası. Bu sorunu nasıl aşabilirim acaba. Şimdiden teşekkürler.

eribol

sudo gpasswd -a serkan www-datasudo chmod 774 -R ~/website

vasily

inanmıyorum  :'( dediğinizi yaptıktan sonra yazmış olduğum bütün dosyalar gitti. Website klasörünün içi boş artık. Ne yapacağım nasıl kurtaracağım o dosyaları

eribol

Başka birşey yapmış olmayasınız?

vasily

chown www-data:www-data /home/serkan/website

yaptım. Bu sefer website klasörünün yetkileri gitti elimden. Daha sonra sizin verdiğiniz kodları yazdım website klasörünün içeriği silindi. Ne yapabilirim acaba. Geri getiremezmiyim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Haziran 2010 - 00:27:32

yardım edecek kimse yokmu allah aşkına. Bir dünya kodu baştan mı yazacağım. Biri söylesin bari. Bi yolu yoksa başlayayım yazmaya :(

eribol

sudo ls -al /home/serkançıktısına bakabilir miyiz? Benim verdiğim komut dosya silmez. Silmişse eğer uçbirim komutları kafayı yemiştir.

vasily

serkan@ubuntu:~$ sudo ls -a /home/serkan
[sudo] password for serkan:
.   .gconfd   .openoffice.org
..   .gksu.lock   Pictures
.adobe   .gnome2   .pki
asşmdas   .gnome2_private   .profile
.bash_history   .gnupg   Public
.bash_logout   .gstreamer-0.10   .pulse
.bashrc   .gtk-bookmarks   .pulse-cookie
.cache   .gvfs   .purple
.compiz   .ICEauthority   .recently-used.xbel
.config   .icons   .sudo_as_admin_successful
.dbus   .java   .sudoku
Desktop   .jdownloader   Templates
.dmrc   .kde   .themes
Documents   .local   .thumbnails
Downloads   .macromedia   .ubuntu-tweak
dwhelper   Masaüstü   .update-notifier
.esd_auth   .mozilla   Videos
examples.desktop  Music   website
.filezilla   .nautilus   .xsession-errors
.fontconfig   .netbeans   .xsession-errors.old
.gconf   .netbeans-registration

çıktılar bunlar. Yanlış bir şey yapmadım. Anlamadım neden oldu böyle. Geri getiremezmiyiz acaba.

eribol

sudo ls -al /home/serkanekisk parametre vermişim. Ama merak etmeyin website klasörü yerinde duruyor. sudo chown www-data-serkan -R ~/websitederseniz sorun çözülür diye düşünüyorum.

vasily

sudo chown www-data-serkan -R ~/website
chown: invalid user: `www-data-serkan'

çıktısı veriyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Haziran 2010 - 00:42:53

klasör yerinde duruyorda içi boşalmış klasörün. Sorun nedir anlayamadım yaa  :'(

garafatma

O komutlar kesinlikle içini boşaltmaz bir dizinin.

sudo chown kullanıcı_adı www-data-serkan -R ~/website

böyle denermisiniz?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

vasily

serkan@ubuntu:~$ sudo chown serkan  www-data-serkan -R ~/website
chown: cannot access `www-data-serkan': No such file or directory

Bu çıktıyı veriyor.

Bu saatten sonra yapacak birşey yok sanırsam. Hızlı hızlı yeniden yazmaya başladım. Bari en baştaki sorunuma bi çözüm bulabilirmiyim peki. Php den yüklediğim dosyalara yine www-data diyecek ve ben onları yine browserda göremeyeceğim. Filezilla ile localhosta bağlanıp oradanmı chmod yapmalıyım.(gerçi onuda beceremem ben :) )

canosayan

Alıntı yapılan: vasily - 08 Haziran 2010 - 01:27:07
serkan@ubuntu:~$ sudo chown serkan  www-data-serkan -R ~/website
chown: cannot access `www-data-serkan': No such file or directory

Bu çıktıyı veriyor.

Bu saatten sonra yapacak * bir şey yok sanırsam. Hızlı hızlı yeniden yazmaya başladım. Bari en baştaki sorunuma bi çözüm bulabilirmiyim peki. Php den yüklediğim dosyalara yine www-data diyecek ve ben onları yine browserda göremeyeceğim. Filezilla ile localhosta bağlanıp oradanmı chmod yapmalıyım.(gerçi onuda beceremem ben :) )

uçbirimden sudo nautilus diyerek açacağınız dosya yöneticisi ile o dizene ulaşabilirsiniz gibi geliyor.
Chmod bizim işimiz.