ses sorunu ubuntu 9.10 sigmatel stac9228

Başlatan lessismore, 30 Ocak 2010 - 20:30:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lessismore

ubunutu 9.10 da sigmatel stac9228 ses kartıyla sorun yaşıyorum. Bilgisayar başladığında sesde herhangi bir sorun olmuyor fakat 15 20 dk sonra ses vermemeye başlıyor. Geçici çözüm olarak alsa düzenlemesini tekrar yüklüyorum (sudo alsa force-reload) ve sorun bir süreliğine kayboluyor.
çözüm olarak birçok forumdaki ses sorunu postlarına baktım fakat bir çözüm bulamadım.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Mohican

Arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum... Lütfen yardımmmm...
Realtek HD ALC888 herşey normal çalışıyor daha sonra ses gidiyor. Sudo alsa force-reload yapınca geri geliyor. 10 dk sonra geri gidiyor...
Şikâyetçi olup ağladığım nice günler oldu. Zaman geldi ki, ağladığım günlere ağladım Hazreti Ebû Bekir

sema

İşe yarar mı bilmiyorum ama şu dosyay açıp;

gksudo gedit /etc/default/pulseaudio

PULSEAUDIO_SYSTEM_START=0 bu satırı PULSEAUDIO_SYSTEM_START=1 satırıyla değiştirir misiniz?

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=8597524&postcount=5
susema

Mohican

Alıntı yapılan: sema - 01 Temmuz 2010 - 16:32:43
İşe yarar mı bilmiyorum ama şu dosyay açıp;

gksudo gedit /etc/default/pulseaudio

PULSEAUDIO_SYSTEM_START=0 bu satırı PULSEAUDIO_SYSTEM_START=1 satırıyla değiştirir misiniz?

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=8597524&postcount=5

Bunu denedim bir düzelme olmadı hala aynı...  Sudo alsa force-reload yaptıktan sonra firefox da adobe flash player is crashed uyarısı alıyorum. Sayfayı tazelediğimde geçiyor ama bu seferde flash video lardan ses gelmiyor. Firefox u baştan başlatıyorum düzeliyor. 10 dk sonra da sistem sesleri gidiyor....
Şikâyetçi olup ağladığım nice günler oldu. Zaman geldi ki, ağladığım günlere ağladım Hazreti Ebû Bekir

heartsmagic

Flash videolarla beraber müzik dinleniyor mu, film izleniyor mu ayrıca?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mohican

Firefox açıldıktan sonra net üzerinden video izlenirse sistem sesi kesiliyor ama online video sesli izlenebiliyor. Klavye kısayoltuşu ile sesi açtığım yada kıstığım zaman firefox kilitleniyor eğer video açık ise biraz bekledikten sonra video penceresinde sorry adobe flash plagin is crashed yazıyor. Bu arada sistem sesleri de gidiyor. Firefox u kapatınca birkaç saniye sonra sistem sesi geri geliyor. Daha önce bunlar olmuyordu. Ses driverlarını güncellemek istemiştim, nerede hata yaptıysam ses tamamen gitmişti. Sonra yeniden yüklemeyle ilgili bişeyler buldum rasgele bişeyler yaptım ses geri geldi ama şimdi de firefox ile online video izlerken sistemden ses gelmiyor doğal olarak playerler sessiz çalışıyor, firefoxu kapatınca düzeliyor. Firefox flash uyumluluk sorunun da yapabileceğini öğrendim gerekli eklentiyi synaptic ten yükledim bi değişme olmadı...

heartsmagic

Bu sorunu çözemediğimiz oluyor ki bende de durum böyle. Sorun Flash çakışmasında yatıyor ne yazık ki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.