[Çözüldü] Yeniden çerçeve sorunu

Başlatan burk, 21 Haziran 2010 - 14:43:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burk

Selamlar,bundan bir süre önce bir çerçeve sorunu yaşamıştım;

Alıntı Yaphttp://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=19431.0

Orada verilen metacity –replace kodu ile sorunum çözülmüştü fakat bir zaman sonra tekrar bu sorunu yaşamaya başladım ancak kapatıp açtığımda düzeliyordu yani sırayla bir açılış sorunlu diğeri normal hale gelmişti,dünden beri art arda açılışlarda da sorun devam etmeye başladı,verilen kodu yazdığımda olan şey;
burak@burak:~$ metacity –replace
Pencere yöneticisi uyarısı: ":0.0" X oturumundaki ekran 0 bir pencere yöneticisine zaten sahip; geçerli pencere yöneticisinin yerine bir başkasını koymak için --replace seçeneğini kullanmayı deneyin.

Diyor,direktife uyup o kodu yazdığımda ise;
burak@burak:~$ --replace
--replace: command not found

Sorun neden kaynaklanıyor ve ne yapabilirim?

heartsmagic

Depolardan fusion-icon'u kur, aç. Kendisi panele yerleşir, oradan pencere yöneticisini metacity olarak ayarla. Eğer Compiz kullanacaksan da Compiz olarak ayarla.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Haziran 2010 - 17:04:36
Depolardan fusion-icon'u kur, aç. Kendisi panele yerleşir, oradan pencere yöneticisini metacity olarak ayarla. Eğer Compiz kullanacaksan da Compiz olarak ayarla.

Program zaten yüklü ancak panelde o simgeyi çıkartamıyorum,kaldırmış olabilirm,tam olarak hatırlamıyorum,panelde tekrar görünmesini nasıl sağlayabilirim?

ironic

Panel sağ tık >> panele ekle >> bildirim alanı

burk

Alıntı yapılan: ironic - 21 Haziran 2010 - 18:52:15
Panel sağ tık >> panele ekle >> bildirim alanı

:)yok o kadar da acemi değilim,onu denemiştim ancak o listede programın adı yoktu.

hitokiri

Alıntı Yapmetacity --replace & exit
veya
gtk-window-decarator --replace & exit
komutları uygula uçbirimden olmadı ,
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,19961.0.html

ironic

fusion-icon --no-start

komutuyla açılıyor mu?

burk

metacity --replace & exit ile sorunu çözdüm ancak inanıyorum ki metacity –replace çözümünde olduğu gibi bir açılışta da yine bu sorunu yaşıyacağım çünkü aynı şekilde çözüldü sorun,önce görsel efektler gitti,ekstraya getirdiğimde her şey normal haline döndü,artık sorun yaşadıkça bi onu bi bunu yapıştıra yapıştıra çözerim:)
İlginiz için teşekkür ederim,iyi günler.

hitokiri

aynısı olursa komutu başlangıç uygulamlarına ekle exit olmadan :)

burk

Alıntı yapılan: hitokiri - 22 Haziran 2010 - 10:00:14
aynısı olursa komutu başlangıç uygulamlarına ekle exit olmadan :)

Evet işte dedim ya bi onu bi bunu yapıştıra yapıştıra çözerim artık diye. :)

heartsmagic

burk

Hayır,sadece çözüme ulaştığım yöntemi denedim,şu an bir sorun yok yine de denemeli miyim?

heartsmagic

Her seferinde bu komutla mı çözmeyi düşünüyorsun?
Arada bir oluyorsa sorun olmaz, ancak her girişte oluyorsa kalıcı bir çözüme yönelmelisin.

burk

Çözümden sonra bilgisayarı kapatmadım daha,şimdi kapatıp açayım,eğer ilk seferden sorun çıkartırsa bu komutu deniyeyim,ayrıca verilen komut ne işe yarar tam olarak?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Haziran 2010 - 11:06:05

Ard arda 2 açılış yaptım bir sorun çıkmadı ki mutlaka çıkardı,eğer yine sorun yaşamaya başlarsam bu çözümü deniycem.

heartsmagic

Verilen komut ile fusin-icon'u çalıştırmayı deniyoruz bir şekilde.
Sorun çıkmadıysa konuyu tekrar kapatıyorum. Senin sorunun bir uygulama ile olabilir, çalışınca sorun yapıyordur. Eğer yine aynı sorunu yaşarsan önce bu başlıkta söylenenleri dene. Çözemezsen yeni başlık açmak yerine eski başlıklarını açtırmayı talep edebilirsin.