Deb Paketleri indirme adresi

Başlatan Sorogren, 16 Haziran 2010 - 12:52:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sorogren

Selam

Her Ubuntu kurulumundan sonra yüklediğim bir takım paketler var bunları bir kereye mahsus indip bir usb bellekte tutmak ve her yeni ubuntu kurulumunda bunları bellekten hemen kurmak istiyorum.

Özellikle :

Ubuntu Kısıtlı İlaveler
AMsn
RDesktop
--------------------------------------------------------- 
MCP, MCSA+S+M, MCSE+S+M, MCTS:Vista
MCTS | Windows Server 2008 Active Directory
MCTS | Windows Server 2008 Network Infrastructure MCTS | Windows Server 2008 Applications Infrastructure ---------------------------------------------------------

risperdal

apt-get ile kurduğun her .deb paketi bleachbit gibi yazılımlar veya manuel olarak temizlemediysen cache de bulunuyor.

/var/cache/apt/archives/xxx.deb
gibi

dilersen herhangi bir şeyi kurduktan sonra buradan deb paketini alıp yedekleyebilirsin.

Sonra topluca kurmak istersen

sudo dpkg -i *.deb

ile kurarsın.

Sorogren

Bu Klasörde yüklü olan bütün programların deb dosyaları var
Kısıtlı ilaveler 96 mb görünüyor indirirken ama bu klasörde o boyuttta bir dosya yok
amsn için 2 dosya var onların toplamıda 12 mb yapıyor ama internetten indirirken boyutu 16 mb görünüyor
burada debler tek tek her halde öyle indirip kendi kuruyor 
MCTS | Windows Server 2008 Network Infrastructure MCTS | Windows Server 2008 Applications Infrastructure ---------------------------------------------------------

risperdal

apt-get komutunu verdiğinizde boyut için 2 kere uyarı yapıyor. Birincisi deb paketi kurulduktan sonraki boyut, 2.si deb paketinin boyutu.

Belki oradan kafanız karışmış olabilir.

bytan

Bahsettiğin paket, paketler bütünü olduğundan tek başına o boyutta bir paket görmüyor olman doğal:

http://packages.ubuntu.com/lucid/ubuntu-restricted-extras
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Sorogren

Bunu tek bir paket olarak indirme şansım yok mu özellikle kısıtlı ilaveleri tek tek bir çok dosya var bunların bir sırası olsa gerek kafana görede kurdunmu sorun çıkıyor.

heartsmagic

@Sorogren, tek bir paket olmayan paketi nasıl tek bir paket olarak indirebilirsin? :)
ubunutu-restricted-extras bir meta pakettir ve kullanıcılar tek tek uğraşmasınlar diye oluşturulmuştur. Fakat sen kulağı tersten göstermek istediğinden ötürü bu nimet senin için köstek oluyor. İşin özü, ne yazık ki verilen bağlantıdaki tüm paketleri tek tek indirmen gerekiyor. Hepsini bir dizine koyar ve aşağıdaki komutu verirsen sorun çıkmadan kurulurlar:

sudo dpkg -i *

Dizinde sadece bu .deb paketleri olsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sorogren

Denedim bazı sitelerde mynet video ve oyunda sorun çıkarıyor flash ve java uygulamalarda
Bu arada /var/cache/apt/archives/ altının görüntüsünü bir ubuntu kısıtlı ilaveler yüklemeden inceledim 5-6 paket var birde kısıtlı ilaveleri yükleyince inceledim 25-30 dosya oluyor kısıtlı ılaveleri netten kurdurmaya devam edicem.
Bilgisayarları başka bölgelere yolluyorum sorun çıktımı uğraşması daha zor oluyor biraz uzun sürsede netten indirmeye devam kararı aldım.
Herkese yardımları için teşekkürler.

ironic

Şöyle bir yol deneyebilirsin. Yeni kurulumdan sonra, paket önbelleğini her ihtimale karşı temizle.  Aşağıdaki adresteki betikle gerekli paketlerin kurulumunu gerçekleştir.  Betik sonlanınca önbellekteki paketleri yedekle. Bir sonraki Ubuntu kurulumunda betiği çalıştırmadan aldığın yedek paketleri önbelleğe eklersin. Günceli varsa yenisini indirir , kurar.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,19288.0.html

Bu arada betiğin son satırında paket önbelleğini temizleyen bir komut var. O satırı olduğu sil.