Samba kullanıcı bilgilerini hatırlamıyor ve kendini sıfırlıyor?

Başlatan redcoder, 17 Haziran 2010 - 08:51:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

redcoder

Ubuntu Server da Dosya Paylaşım Serverı nasıl Kurulur ÇÖZÜLDÜ :) (Link = http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,20087.0.html)

Hocam ubuntu 10.04 indirdim. ama ondaki samba 9.10 sürümünden biraz farklı. Sambayı restart edemiyorum. Herhalde versiyondan kaynaklanan bir sorun.Başka bir problem ile karşı karşıyayım. 10.04 üzerine Samba File Server kurdum sorun yok ama, geçen elektrikler gitti ve server tekrardan açıldı. Tabii otamatik olarak diğer pc'lerde. Sorun burda devreye girdi ve daha önce smbpasswd -a xxx ile tanımladığım kullanıcıları samba tanımadı ve paylaşım haklarını geçersiz kıldı. Paylaşımlar duruyor sorun orada değil de kullanıcı izınlerini geri yüklemek için smbpasswd -a xxx komutunu tekrar kullanmak zorunda kalıyorum. Uzun lafın kısası her server kapanışında ben kullanıcı tanımlamasını yeniden mi yapmam gerek yoksa başka yolu var mı? Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. Bununla ilgili bir makale hazırlıyordum ki böyle bir olay olunca işler değişti. Acaba hatam nerdedir?

9.10 da sorun olmayan işlem 10.04 de problem yaratıyor bunun sebebi nedir veya nasıl bir yol izlenmeli. 10.04 sürümü samba paketleri ile uyumda sorun olabilirmi?

heartsmagic

Şu şekilde mi deniyorsun Samba'yı başlatmayı?
sudo restart smbd

Açıkçası 10.04 için bazı sıkıntılar olduğunu görüyorum genel forumda ancak sistem yeniden başladıktan sonra yapılandırmaların kaybolduğuna denk gelmedim.

smb.conf dosyandaki bu kullanıcılara ait ayarlar nasıl? Samba ile pek içli dışlı değilim, fakat olan arkadaşlar için alakalı yerleri buraya aktarırsan güzel olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

redcoder

10.04 yeni ama bana kalırsa windows ile aynı taktiği izliyor. Yani sürüm geliyor arkasında güncelleştirmeler güncelleştirmeler. Işimize yaracak uygulamalar aynı sorunlu. Neyse işim acil olduğu için başka bir makina e-box kurup yoluma devam ediyorum. Ama diğer problemide çözcem başka yolu yok. Çözünce buradan bilgi veririm. Diğer sistemler kullanması kolay ama linux ayrı bir dünya. Bu dünyada bende kaybolcam.