[Çözüldü] Hp Scanjet 4370 tarayıcı sorunu

Başlatan cenin, 20 Temmuz 2010 - 12:29:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cenin

Araştırma yapmama rağmen bu donanımın kurulumu ile ilgili fazla * bir şey bulamadım, bir makalede 3900 modelinin driverlarıyla kurulum anlatılıyordu ancak o driverlar da sadece 32 bit destekli (deb paketleri) kaynak kodundan kurulumu yaptım ancak yinede ilgili yazılımlar donanımı görmüyor. Şuraya göre http://www.sane-project.org/unsupported/hp-scanjet-4370.html bu ürünün linux desteği yok ancak ben linuxta herşeyin yapılabilir olduğuna inanıyorum, bu nekadar uğraşmayı göze aldığınıza bağlı * tabi ki ve ben bir tasarımcı olarak çalıştırana kadar uğraşmayı göze almak durumundayım zira şimdi onu çöpe atıp bir tarayıcı alacak durumda da değilim ;)

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum...

heartsmagic

Öncelikle senin gördüğün başlık sanırım şu:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=410398
Eğer böyleyse orada söylenen paketleri kaldır. Zira her şey geçmişte kalmış. O tarihlerde biraz bakınınca karşımıza şu paket çıkıyor: libsane-extras
Hardy bağlantısı:
http://packages.ubuntu.com/hardy/libsane-extras
Desteklenen tarayıcılara bakarsan senin modelin olan 4370 de var orada. Paketin açıklamasından da şunu anlıyoruz. Bu paket ile resmi SANE paketine henüz girmeyen aygıtlar desteklenmekte.
http://packages.ubuntu.com/intrepid/libsane-extras
Intrepid'e geldiğimizde senin tarayıcı artık görünmüyor, demek ki SANE paketine girmiş. En azından bunu anlıyorum ben.

Soru şu o zaman, sane kurulumu? xsane kurulu mu? Örneğin bende sane kurulu değil, sane-utils kurulu ve yanında da xsane var. HP olan bir tarayıcım (çok amaçlı olanlardan) çalışıyor güzelce.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cenin

Eski paketleri kaldırdım (libsane) ve libsane-extras paketini kaldırdım kurdum, kaldırma ve kurma işlemini ubuntu yazılım merkezinden direk olarak yaptım. Önce tarayıcıyı yine görmedi ancak tarayıcım 5 metrelik bir usb ara kablosu ile bağlıydı belkide ondan olabilir düşüncesiyle arakabloyu kaldırıp tarayıcının orjinal kablosuyla direk kasaya bağladım. Zaten artık ara kabloya ihtiyacım kalmamıştı, eski çalışma düzeninde mecbur kalıyordum ara kabloya neyse sonra tekrar denedim ve bingo! Sorun bu şekilde düzelmiştir, xsane ile deneme taraması yaptım ve tarayıcı düzgün olarak taradı, dia ve negatif tarama özelliğide mevcut tarayıcıda ama onları denemedim sonuç ne olur bilmiyorum ancak son birkaç yıldır zaten hiç dia yada negatif taramaya ihtiyacım olmadı :)

@heartsmagic ilgin için ayrıca teşekkür etmek istiyorum, bir çok konuda bana yardımcı oluyorsun, neredeyse hiç eksiğim kalmadı gibi, linux dünyası için şunu söyleyebilirim, UBUNTU OLMUŞ! özellikle suda hadisesi çok iyi düşünülmüş birçok dağıtımda root kullanıcısı ihtiyacına iyi cevap verebilen bir olay ve kullanım kolaylığı, hele tüm bağımlılık sorunlarının üstesinden gelebilen ubuntu yazılım merkezi hakkında ubuntunun daha başka özellikler eklenecek açıklamasıda beni oldukça heyecanlandırıyor...

Yaşasın ÖZGÜRLÜK, Yaşasın LİNUX, Yaşasın UBUNTU ;)

Düzenleme: Yazım hatası (kaldırdım=kurdum)

heartsmagic

Geçmiş olsun @cenin, sorunu çözmene sevindim. Eğer elimizden bir şey geliyorsa yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Ufak bir rica, çözülen konularını ilk iletini düzenleyerek etiketleyebilirsin :)
Ben şimdilik bunu yapıp, konuyu kapatıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.