Kablosuz Ağ Yöneticisi Bağlantı Sorunu

Başlatan cgr98, 27 Nisan 2010 - 12:28:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

Alıntı yapılan: cgr98 - 27 Nisan 2010 - 17:05:33
ilk komutu uyguladıktan soonra root@cc:/home/cgr# wpa_passphrase slm "123456" >/etc/wpa_supplicant.conf yazıyorum, uyarı filan vermiyor alt satıra geçiyor. verdiğim komutu aldı almadı mı bilmiyorum tabii, bir ses etmedi.

biz wpa meselesiyle uğraşıyoruz ama benim wicd hala hiçbir kablosuz ağ bulabilmiş değil. doğru yerde mi uğraşıyoruz acaba?

bu arada zaman ayıran arkadaşlara teşekkürler.

Tamam, artık diğer adımları uygulayabilirsiniz.

Eğer elle bağlarsak wicd'e gerek kalmayabilir. Aslında uğraşmamız gereken yer sizin kablosuz bağlantıyı sağlayan usb aygıtı olabilir:)

Sizin sorununuzu çözelim yeterki, zaman mesele değil:)

cgr98

diğer adımlar dediğimizde;

wpa_supplicant -c /etc/wpa_supplicant.conf -i wlan0 -D wext -B komutunu girmem söyleniyor ve altında değişkenler tanımlanmış. ben bu komutu girdim böylece ama yapmam gerekenin bu olduğundan emin değilim. giderek daha az şeyden emin oluyorum:)

root@cc:/home/cgr# wpa_supplicant -c /etc/wpa_supplicant.conf -i wlan0 -D wext -B

bunu uygulayabildiysem eğer, ne gibi bir sonuç almam gerekiyor?

bu arada benim kullandığım makale şu: http://wiki.archlinux.org/index.php/Elle_A%C4%9Fa_Ba%C4%9Flanma_%28T%C3%BCrk%C3%A7e%29

bir şöyle bir makale var, buradakileri mi uygulasam acaba diyorum en baştan, wicd filan tamamen kaldırıp_ http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1768.0.html

eribol

Pek adımları takip edemedim. Ama sizin verdiğiniz adreste şöyle bir alıntı var.
Alıntı Yap3.2. iwconfig & iwscan komutlarıyla, wlan0, vb. olarak görünmesi gereken kablosuz bağlantının tanındığı teyit edilir.
Ben şahsen öncelikle acaba kablosuz düzgün çalışıp sinyal alıyor mu merak ettim ama sizde zaten sinyal bile alınmamıştı diye biliyorum. Mesela ben iwconfig ile şu çıktıyı alıyorum;eribol@eribol-laptop:~$ sudo iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wlan1     IEEE 802.11bg  ESSID:"AIRTIES" 
          Mode:Managed  Frequency:2.437 GHz  Access Point: 00:12:BF:67:7D:A8   
          Bit Rate=54 Mb/s   Tx-Power=20 dBm   
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality=60/70  Signal level=-50 dBm 
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
Burada bana wlan1'in kablosuzu kullandığını söylüyor. Şimdi iwlist ile tarama yapıyorum acaba sinyal yakalayabiliyor mu diye;eribol@eribol-laptop:~$ sudo iwlist wlan1 scanning
wlan1     Scan completed :
          Cell 01 - Address: 00:12:BF:67:7D:A8
                    Channel:6
                    Frequency:2.437 GHz (Channel 6)
                    Quality=57/70  Signal level=-53 dBm 
                    ESSID:"AIRTIES"
                    Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s; 22 Mb/s
                    Bit Rates:6 Mb/s; 9 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s
                              36 Mb/s; 48 Mb/s; 54 Mb/s
                    Mode:Master
Eğer bu ikinci komut ile sinyal almıyorsanız ya donanım sağlıklı yüklenmemiştir veya sinyal yoktur yakınlarda. BWicd veya network-manager programları da zaten bu paketler yardımıyla iş yapıyor. Yani bu komutların görsel arayüzleri diyelim. O yüzden ben de öncelikle donanım sağlıklı çalışıyor mu diye bu tarafa yöneldim. Eğer donanım düzgün çalışıyorsa o zaman sorun wicd iledir diyebiliriz. Yok komutlarda da sorun varsa o zaman donanıma yönelmemiz gerekiyor.

cgr98

hemen kontrol ediyorum:

cgr@cc:~$ sudo iwconfig
[sudo] password for cgr:
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wmaster0  no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11b  ESSID:"" 
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Tx-Power=20 dBm   
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

pan0      no wireless extensions.

cgr@cc:~$ sudo iwscan
sudo: iwscan: command not found

nedense iwscan komutu böyle bir sonuç veriyor. ben sorunun wicd ile ilgili olmadığından, daha derinlerde bir yerde olduğundan neredeyse eminin. wicd'i daha bugün kurdum zira sorun daha eski.

ancak, wicd kurmadan önce normal network menager ile uzun bekleyişler sonucu bazı ağları görme şansım olmuştu(bunlar türkçe olmayan, okunamaz bir şekilde olduklarından hangisi kendi ağım bilememiştim). hatta bir kez nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde bağlantı bile sağladım. donanım hiç çalışmasa ağ görmem mümkün olmazdı herhalde.

eribol

iwscan? sudo iwlist wlan0 scanningolması lazım. Bağlanacağınız bir kablosuz var mı yakında? Hani görmüyorsa zaten yapacak birşey yok.

eribol

cgr98

konunun taşınması iyi oldu bence çünkü wicd ile ilgili görünmüyor. ilk konumuzu da yanlış yere açmış olduk böylece:)

son mesajı yazarken ekranımda garip bir renklenme olduğu için tam da nvdia173'tü sanırım güncellemeyi yükledikten hemen sonra aslında yeniden başlattım, şimdi ekran kartım yanmışçasına bilgisayarım hiç açılmıyor,  haliyle windowstan yazıyorum.

ubuntuyu açabilirsem kaldığımız yerden devam edeceğim. selamlar.

eribol

Sizin sorununuz daldan dala atlayacak gibi :) Eğer windowsu açabiliyorsanız sorun güncellemeden sonra ekran kartıyla ilgili. Recovery mod ile açma imkanınız varsa oradan açmaya çalışın ve karşılaştığınız sorunla ilgili forumda arama yapın veya yeni bir başlık açın. Biz buradayız.

heartsmagic

Öncelikle, kablosuza elle bağlanmak için olan anlatımı uzaklarda aramaya gerek yok :)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2748.0.html

Bu aygıt nasıl bir aygıttır?

lspci
lsusb
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cgr98

merhaba, konuyla ilgilenen herkese teşekkür ediyorum öncelikle. uzun süredir yazmıyor olmam ubuntudan vazgeçtiğim anlamına gelmesin. ekran çipim yandığı için bilgisayarı tamire gönderdim bekliyorum. geldiği zaman ilk iş bu kablosuz sorununu çözmek için lspci ve lsusb çıktılarını göndermek olacak. aslında konunun başında göndermiştim ama olsun tekrarlamakta fayda var sanırım. selamlar.

if

Geçmiş olsun. Kablosuz bağlantı sorunu da çözülür inşallah.

heartsmagic

Geçmiş olsun öncelikle. Konunun başında ilgili çıktıları göremedim ben :) ifconfig, iwconfig çıktıları değil, kart bilgilerini görmek istiyorum en baştan.

yefelek

Arkadaşlar, bende masaüstü bilgisayarda Ubuntu 10.04  ve labtopda da windows Xp işletim sistemi kurulu. Kablolu internet modermim var. Kalbolu internet modemim masaüstü bilgisayarımda yani Ubuntu 10.04 tarafından bağlı. Diğer dizüstü bilgisayarımdan ise internete bağlanmak istedim (Kablosuz bir moderm ile) ve bunu başardım. Şu an her iki bilgisayarım internete bağlanabiliyor. Ubuntu üzerinder Windows Xp olan dizüstü bilgisayarım internete çıkış yapabiliyor.

Yalnız sorunum şu; Bağlantı arada bir kopmalarla karşılaşıyor. XP-ile XP arasında bağlantı yaparsam kopma olmuyor ama Ubuntu ile Xp arasında bağlantıda arada bir kopmalar oluyor. Kimi zaman hiç kopma olmuyor ama kimi zaman 15-25 dakika sonra kopmalar oluyor.

Bu hangi sebepten kaynaklanabilir.

cgr98

merhaba,
10.04'ü yeni kurdum, daha önce başka arkadaşların ubuntu kurmasına yardımcı oldum ama onlarda yaşanmayan bir sorunu kendim yaşıyorum. etrafta bir sürü ve hatta yanı başımda kendi kablosuz ağımız olmasına karşın bunlardan hiçbirini  göremiyorum. live cd olarak daha önce 9.10'u kullandığımda iki tane garip ağ buldu ama yine yanında duran modemi göremedi. ancak bu iki ağı görmüş olması nedeniyle kablosuz ağ kartında bir sorun olmadığını düşünüyorum. ne yapmam gerekir?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Haziran 2010 - 20:15:41

lspci ve lsusb çıktıları aşağıda:

caglar@cgr:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 Memory Controller Hub (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 PCI Express Root Port (rev 03)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 3 (rev 03)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 6 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev f3)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801HEM (ICH8M) LPC Interface Controller (rev 03)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) IDE Controller (rev 03)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) SATA IDE Controller (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) SMBus Controller (rev 03)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G86 [GeForce 8400M GS] (rev a1)
04:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 13)
0b:09.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCIxx12 Cardbus Controller
0b:09.1 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments PCIxx12 OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
0b:09.2 Mass storage controller: Texas Instruments 5-in-1 Multimedia Card Reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
0b:09.3 SD Host controller: Texas Instruments PCIxx12 SDA Standard Compliant SD Host Controller

caglar@cgr:~$ lsusb
Bus 007 Device 002: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 002: ID 09da:000a A4 Tech Co., Ltd Port Mouse
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 064e:a111 Suyin Corp.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 18e8:6217 Qcom
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Haziran 2010 - 20:28:46

kablosuz ağ kartım usb çıktısında görülen qcom bu arada.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Haziran 2010 - 20:58:45

caglar@cgr:~$ sudo ifconfig
[sudo] password for caglar:

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1b:24:6c:c1:6c 
          inet addr:192.168.2.5  Bcast:192.168.2.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::21b:24ff:fe6c:c16c/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:21321 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:21552 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:12239424 (12.2 MB)  TX bytes:3770237 (3.7 MB)
          Interrupt:17

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Sunucu
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:24 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:24 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1440 (1.4 KB)  TX bytes:1440 (1.4 KB)

garafatma

@cgr98,

farklı başlıklara aynı sorunu yazmanıza gerek yok, hangi başlıktan destek almayı planlıyorsanız oradan devam edin.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,19767.msg242612/topicseen.html#msg242612
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

cgr98

her yerden devam edebilirim, ben sorunu doğru tarif edemediğimi düşünüp yeni başlık açtım aslında. gereksizse ve yeri burasıysa tamamdır.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Haziran 2010 - 23:55:13

caglar@cgr:~$ lspci | grep -i net
04:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 13)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Haziran 2010 - 00:19:26

arkadaşlar, arayıp tarayıp http://code.google.com/p/winbondport/downloads/detail?name=winbondport-030408-trunk.tgz&can=2&q= adresindeki driverı buldum. ama nasıl kurulacağını bilmiyorum. aslında konuyla ilgisi yok bir şey nasıl kurulur diye soruyorum ama başka başlığa yazsam foruma elveda demek zorunda kalacağım gibi geliyor. bu driverı nasıl kurabilirim?

heartsmagic

@cgr98, foruma sen elveda demedikten sonra bizler sana elveda demeyiz. Fakat forum adına belirli başlı kurallarımız mevcut. Eğer senin sorunun hemen hemen aynı değilse mevcut bir başlıktan devam edilmemesini, eğer bir başlık yoksa da yeterli bilgileri vererek yenisini açmanı istiyoruz. Sen tam olarak ilgili olmayan başlıklarda sorunu sormuş, yeni açtığın başlıktaysa eksik bilgi vermişsin.

Bana öyle geliyor ki en uygunu yeni açtığın başlık olacaktır. 
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,20020.0.html

Diğer sorularına buradan cevap vereyim. Linux dünyasında bildiğin üzere çok farklı kurulum yolları mevcut. Eğer elinin altında bir internet bağlantısı varsa tek bir uygulamadaki tek bir tıklama ile istediğin şeyi kurabilirsin. Eğer internet bağlantın yoksa dağıtımına uygun paket ararsın. Eğer paket de yoksa uygulamayı derlemeye çalışırsın. Bunlar forumdaki ilgili bölümlerde anlatılmakta. Örneğin Yükleme Kaldırma bölümündeki sabit başlıklarda.

İstediğin paketi önce açıp içinde README veya  INSTALL gibi bir dosya olup olmadığına bak. Orada derleme ve/veya kurulum aşamaları anlatılıyor olabilir.

Dediğim gibi bu sorunun için diğer başlıktan devam edelim lütfen. Ayrıca bu kablosuz kart USB ile haricen kullanılan bir şey mi? Quallcom mudur markası?

cgr98

soruya diğer başlıkta yanıt verdim ve tavsiye üzerine buradan bir şey yazmıyorum artık ilglenmek isteyen arkadaşlar heartsmagic'in verdiği linkten takip edebilirler. teşekkürler.