Metin sorunu

Başlatan manquela, 13 Haziran 2010 - 01:03:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

manquela

Yeni ubuntu kullanıcısı olmaktayım bugünden itibaren. Yaşasıın!! :) Öncelilkle konuma tıklayıp okuduğunuz için hepinize tek tek teşekkür ederim. Söylediğim gibi yeni ubuntu kullanıcısı olduğumdan elbette ilk yaptığım şey normal olarak kendilerini didik didik kurcalamak oldu. Masaüstü - Arkaplanı değiştir - Yazı tiplerine girdim ordan yazı tiplerini değiştirdim kendi zevkime göre. Kurcalamaya devam ederken netten ubuntu hakkında bilgi toplamak için firefox'u açınca, gözüme direk olarak batan menü çubuğundaki metin boyutunu ve fontunu gördüm. Tam olarak menü çubuğumu diyorlar bilmiyorum ama dosya, düzen, görünüm, geçmiş, yer imleri, araçlar ve yardım yazan bölüm. Ayrıca ikinci resimdede gördüğünüz gibi bazı içerikler inanılmaz büyük ve itici bir font ile çıkıyor. ::) Daha çok fazla nette gezmedim belki başka yerlerdede bu karşıma çıkacaktır bilmiyorum. Bu sorunu nereden düzelteceğim hakkında bilgisi olan varmı acaba? :-\

NOT:  firefoxta *düzen - seçenekler - içerik - öntanıtımlı yazıtipi  bölümünden düzenlemeyi denedim. Ama maalesef düzelmedi. Ayrıca firefoxta herhangi bi ayar yaparkende açılan firefox pencerelerinde böyle irice harfler ve arial türü yazı tipi çıkıyor.  Üstelik yeni farkettim aynı sorun adres çubuğu ve arama çubuğundada mevcut. Anlayamadım nasıl düzeltebileceğimi. :-[ Umarım yeterince açık anlatabilmişimdir derdimi. Tekrardan ilginizden ötürü şimdiden teşekkür ederim. :)
[IMG]http://img412.imageshack.us/img412/5905/ekrangrntsg.png[/img]

[IMG]http://img243.imageshack.us/img243/42/ekrangrnts1ww.png[/img]

eribol

Kurcalayın biraz daha bulursunuz çaresini :) Düzen->Seçenekler (Firefox'ta) yolunu takip edip kontrol edebilirsiniz.

manquela

İnanın bi iki saattir falan oraları kurcalıyorum üstelik nettede aramadığım yer kalmadı resmen. En son bilenlere sorayım dedim bende çaresizce. Fıttırmaktan kurtardım anlayacağınız kendimi :) Yanıtınız için teşekkür ederim yinede.

ironic

Yazı tiplerini değiştirdiğin yerde ilk kutucukta uygulama yazı tipi var. Ordan isteğine uygun yeni bir yazı tipi seç ve Firefox' u yeniden başlatarak dene.

Not: lütfen, gereksiz yere renkli, kalın vd. yazı tiplerini kullanmayalım.