Uygun Tema Tavsiyeleriniz?

Başlatan CodErode, 07 Mayıs 2010 - 22:52:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

floyd07

arkadaşlar ilginiz için çok tesekkur ederim ama burada kullanılan masaüstü resimlerinin isimlerini nasıl öğrene bilirim keza ikiside çok hoşuma gitti.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Dosya:Gnome12.jpg

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Dosya:Gnome15.png

hitokiri

vaktinde x kişisinin kullandığı x resimin adını bilmemizin imkanı yok :)
Her masaüstü kendine özgüdür ve özgündür , uygun tema arayışıda bunu yansıtmalı bana kalırsa :)
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Dosya:Gnome12.jpg
burdaki resim galiba celestia dan alınmış bir ekran görüntüsü diğeri hakkında hiç bir fikrim yok maalesef :)

garafatma

@eribol'un söyledikleri benimde yakında açacağım bir konuydu aslında. Son zamanlarda kullanıcılar gerçekten hiç arama yapmadan, hani utanılmasa "imleç rengi neden beyaz" şeklinde sorulacak.

@coderode, bence yazılanları üzerinize almayın, eğer yardımdan erinecek kişiler olsak zaten burada durmayız ama gelin görünki bazı konular (sorular, küçük sorular) cidden zaman kaybı. Yardım etmek istememizden mi? Hayır tabi ki değil, aslında burada yapmaya çalıştığımız hem kullanıcıyı araştırmaya sevk etmek hem de yardım etmek.

Sonuçta Google'a girip, "gnome theme" şeklinde veya "gnome tema" şeklinde bir arama yaptığınızda karşınıza www.gnome-look.org sitesi gelecektir ki istemediğiniz kadar tema, duvar kağıdı vs.. bulunuyor. Bunların içinden kendinize göre en uygun görseli bulup deneyebilirsiniz.

Lütfen sizlere yardımda erindiğimiz gibi düşünceleriniz olmasın. Eğer böyle birşey olsaydı burada olmazdık zaten.

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

CodErode

@keiser_soze, yardımlarınıza minnetarım ama benim açtığım konuların %90'ı arama yapılarak sonuca ulaşılamayan türden konulardır. Tema konusunda ise dediklerinizi yaptım, hatta konu başlığında da bildirdim.

Bazı temalar oluyor ki, sadece bir tema olmaktan çıkmış bir proje olarak geliştirilmekte. O tür kaliteli temalarda gnome-look sitesinde bulunmuyor. Mesela elementary gibi bir temanın(daha doğrusu tema projesinin) bulunmaması. Belkide vardır ama sayfa sayfa gezip aramak akıl karı değil. Benim istediğim sizin favori temalarınız olarak bir istekti...

Tema konusunda gerçi haklı olabilirsiniz, ona birşey diyemem. Ama bir kullanıcıyı bir konuda uyarmak ya da varsa cezalandırmak için özel mesajla iletilmesini daha uygun buluyorum şahsımca.

Sizin de dediğiniz gibi imleçin rengi nedne beyaz diye sorular nerdeyse gelecek olabilir, ya da bu tür sorular sorulmuş olabilir. Buna olan kızgınlıklar, başka konuyu açan kullanıcılara patlamasın. Ben açtığım konunun o kadar alt seviyede olduğunu düşünmüyorum.

garafatma

@coderode,

Yanlış anlatmışım :)

Yazdıklarım size hitaben değildi genele hitabendi. Kaldı ki zaten açtığınız konular gerçekten zor konular ki benim yardımcı olabildiğimi pek söyleyemem. Beni aşan konular belkide. Ancak mesela konunun başlığı ona göre düzenlenebilir belki :)

@eribol'unda benimde yazdıklarımda size karşı bir sitem veya bir cezalandırma söz konusu değil, genele yaptığımız bir çağrı aslında.

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

Yiğit Ateş

Arkadaşımız sitem etmekte biraz haklı. @eribol ve @keiser_soze'nin söyledikleri genele hitaben olsa da sonuçta bu konu altında :) Bununla ilgili duyurular kısmındaki sabit konu forumun hemen göze çarpan bir yerine konsa daha iyi olur sanki.

CodErode

Neyse konu uzadıkça uzar. Ben hata yaptıysam affola. Kusura bakmayın.

karadam

Selam,

Eğer Ubuntu 10.04 yüklersen, sistemle gelen Ambiance sanırım senin isteklerini karşılar. İstersen Emerald temaları ile de kişiselleştirebilirsin. Sana Glass-Ambiance(Left&Right) temasını tavsiye edebilirim. Gnome-look.org' da arama yaptırırsan kolaylıkla ulaşabilirsin. Kolay gelsin.
Saygılarımla

İK

CodErode

@karadam tavsiyen için teşekkürler, gerçi elementary temasına geri döndüm. Bir ara tema işine bir daha yönelecem.

Sherlock Holmes

Uygun bir tema bulduğunuzda bizlerle'de paylaşın.  :) Tabi bi ara  :D

CodErode

Tabii ki seve seve @ğnome, ama senin gibi bir yarışma birincisinin yanında bizim tema seçimlerimiz çömez kalır :D Asıl üstad olan senden tavsiyeler almalı :D

sudocu

elementery veya seffaf panele sahip olmayan herhangi bir temanin panelini seffaf hale getirmek mumkun. bunun /home/kullaniciadi/.themes dizinindeki ilgili tema icin atanmis(path) panel arkaplanini silin veya ismini degistirin. genelde panel-bg.png sekilde gorunurler. olmadi, gtkrc dosyasindaki ayarlar goz atin.

galiba panelleri nasil seffaf yapiyorsunuz tarzi bir konu vardi. oraya da bunu yazmak lazim.
her seyin basi sudo!

floyd07

Herkese selamlar,

Arkadaşlar uzun uğraşılardan ve sizlerinde değerli yarıdımlarından sonra kendime  "Elementary" temasını ve "AWN" temalarını uygun gördüm.
   Şuan için tek sıkıntım bu iki sisteme uygun ve göz yormayacak sade ama değişik bir masa üstü resmi bulamamakta.
   gnome-look ve kde-look a baktım ancak şimdilik istediğim gibi bişey bulmadım.
    İstediğim masaüstü resiminide bulunca sizlerle ekran görüntümü de paylaşacağım.
Herkese şimdiden çok teşekkür eder kolaylıklar dilerim.

sabriyurga

badhero

Screenlet araçları için kendi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

sabriyurga

Alıntı yapılan: bethiro - 26 Mayıs 2010 - 22:01:46
Screenlet araçları için kendi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Alttaki uygulamarda mı Screenlet ile oluyor?

badhero

Alttaki simge tepsisi "avant window navigator" olmalı.

sabriyurga

Bilgi için çok teşekkürler :)

YaPaY

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 12 Mayıs 2010 - 01:18:41
Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 08 Mayıs 2010 - 10:51:48
Paneller şeffaf olmuyor, bir de yazıları daha silik gösteriyor sanki ama tema olarak mükemmel.

Paneller şeffaf olmuyor, doğru. Ancak yazıları daha koyu yapabilirsin, Tema > Özelleştir > Renkler kısmından siyahı seçebilirsin veya
https://code.launchpad.net/~elementaryart/egtk/egtk buradan eGTK temasını kullanabilirsin, yine Elementary Projesinin, çok daha hafif ve şık bir GTK teması olduğunu düşünüyorum, henüz breadcrumbs desteği yok ama gelecekmiş, farklılıkları şöyle ekran görüntüsünden anlatayım ;
bzr branch lp:egtk
Ev Dizinine egtk adında bir dosya oluşturacak onu /usr/share/themes altına yapıştır..
Nautilus aşağıdaki gibi görünüyor, durum, çubuğu, büyütme-küçültme menüsü, ana menü görünümü daha şık

Paneldeki görüntüsüde şöyle ;

Panelde gördüğünüz gibi tırnaklar yok, pencereler panel üzerinde bir çıkıntı gibi durmuyor. :)

Tavsiye ederim..

Gerçekten güzel gözüküyor.

heryusin

Ben bu temayı nasıl yapabilirim
veya hangi ubuntu sürümünü kurup bunu kullanabilirim sistem dahil..

http://gnome-look.org/content/show.php/imetalV5?content=83660

cafenetland

heryusin

Alıntı yapılan: cafenetland - 12 Haziran 2010 - 14:19:08
bir tane de benden

http://gnome-look.org/content/show.php/BlueSpace+II?content=78633

benim masa ustu su anki :D

@cafenetland Seninde güzel görünüyor :S ah bi ben yapamadım şöyle mükemmel bi sistem ekranı...  :'(