.dat dosyalı video kesme programı hakkında yardım

Başlatan umah, 05 Haziran 2010 - 23:41:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umah

.dat uzantılı cemiyet kayıtlı bir cd elimde haiz,normalda sadece vlc playerla açılıyor,ama bunu bilgisayar a yazdırdıktan sonra .mpeg,.avi gibi değişiklikler yapınca her türlü oynatıcı ile açılıyor

video kesme ile alakalı forumdan bulabildiğim kadarı ile Avidemux programı video formatlarını tanımadı ( bütün sürümlerini indirmeme ragmen ),ancak kino isimli programı ile şimdi yeniden format tarayıp sonra işlem yapmama izin verecek herhalde;mpeg.dv uzuantılı bir video belirdi masaüstünde.....acaba bu programlar genlde böylemidir velyahut önereceğiniz daha güzel ve basit bir programımız varmıdır ?

Şimdiden herkeze tşkler.
Ramazan Bayramımız mübarek olsun.

zeitgeist

Avidemux iyidir aslında bu tip kesme, bölme işlemlerinde. Avi ve mpg uzantılı dosyalarla herhangi bir sıkıntı yaşamadan uğraşmıştım kısa bir süre önce. Codecler yüklü değil mi sisteminde?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

if

umah

@ zeitgeist

avidemux ile alakalı tüm paketler işaretli (synaptic pakette )ama programlar için bunlardan farklı kodecler lazım dersen;yardımını rica edecem ;)

kalender

anladığım kadarıyla dat uzantılı dosyayı cd den bilgisayara formatını değiştirerek aktarmak istiyorsunuz linkte @GNUbuntu nun önerisi bunu yapıyor formatını mpeg e çevirerek cd den pc ye aktarıyor

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,17734.msg235792.html#msg235792
Dal Rüzgara Küskün Değildir Ama Kırılmıştır Bir Kere!

zeitgeist

@umah,

Avidemux için ayrı bir codec yüklemedim ubuntu-restricted-extras paketi yeterli oluyor. Eğer sen de extras paketini yüklediysen sorunsuz görmesi lazım bilumum formatı.

umah

@kalender
sorunum yazma değil kesme sorunum...windoz zamanında en basit olarak Tatal video converter ile yapıyordum;wine ye uyumlusunu bulursam onla deneyecem

@zeitgeist

yükledim gene olmadı :(

yardımlarınız için tşkler

zeitgeist

dpkg -l | grep ubuntu-restricted-extras

çıktısı nedir?

umah

uma@uma-desktop:~$ dpkg -l | grep ubuntu-restricted-extras
ii  ubuntu-restricted-extras              39                                              Commonly used restricted packages for Ubuntu

zeitgeist

Tüm paketler yüklü görünüyor. Farklı videolarda, belgelerinde denedin mi durumu yoksa sadece formatını değiştirdiğin dat uzantılı dosyada mı denemeler yapıyorsun ve uzantısı ne?

kalender

bu programla video kesmeyi denemedim ama wine ile güzel çalışıyor türkçe desteğide var belki işinize yarayabilir.

http://www.formatoz.com/

umah

@  zeitgeist

başka dosyalarda hiç denemedim,en son WİNFF adlı programla birde değiştirme yaptım ondan sonra kesim i yapmam için izin verdi ama winff ile yaptıgım çeviride ses kaymış nedense

@kalender

ubuntu sürümlerimiz aynı olmasına ragmen ben nedense kuramadım önerdiğin programı...seri ile alakalı bir problem verdi.

zeitgeist

O halde sadece elindeki formatını değiştirdiğin videoda sorun yaşıyorsun, ben genel olarak video düzenleme uygulamalarında sorun var sanmıştım. Diğer video belgelerini düzenlemekte bir sorun yaşamıyorsan bu demek olur ki üzerinde çalıştığın video belgesi sorunlu ya da istisnai bir hata söz konusu. Belgeyi video düzenleme araçlarıyla çalışılabilecek hale getirmek gerek.

kalender

@umah öncelikle kusura bakmayın sanırım istemeyerekte olsa sizi yanlış yönlendirdim bu program wine ile çalışıyor derken ubuntu 10.04 sürümünü kastetmemiştim ubuntu 9.10 sürümünü kullanırken wine ile çalışıyordu ve o zamanki sistemde kurulu wine sürümü 1.1.31 idi şu an 10.04 ün depodaki wine sürümüyle program bende de çalışmadı.

ancak şu şekilde çalıştırdım öncelikle yüklü olan wine sürümünü tamamen kaldırıyoruz önce ubuntu yazılım merkezinden kaldırıyoruz daha sonra kullancı dizininde ctrl+h ile gizli dosyaları gösterip .wine dizinini siliyoruz ve aşağıdaki linkten wine 1.1.38 deb paketini indiriyoruz gdebi paket yükleyici ile kuruyoruz paketi kurarken kurulum penceresi kararabilir hiç dokunmadan bekleyin normale dönüyor wine kurulduktan sonra (bu arada inirdiğiniz FFSetup230.exe ye sağ tıklayıp özellikler-erişim haklarından program gibi çalışmasına izin ver tikini işaretleyin) ffsetup ı wine ile açın gecko kurucusunu yüklemek istiyor onu kurun tekrar ffsetup ı wine ile açın bu sefer yüklemeye geçiyor ve kuruluyor program açıldığında bazı ek paketler indiriyor onu bekleyin hemen kapatmayın birde şu var programı kapattıktan sonra resimde görülen konumdan formatfactory.exe yi çalıştırarak programı tekrar açabilirsiniz

http://wine.budgetdedicated.com/archive/index.html

umah

Alıntı yapılan: kalender - 06 Haziran 2010 - 12:07:17
anladığım kadarıyla dat uzantılı dosyayı cd den bilgisayara formatını değiştirerek aktarmak istiyorsunuz linkte @GNUbuntu nun önerisi bunu yapıyor formatını mpeg e çevirerek cd den pc ye aktarıyor

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,17734.msg235792.html#msg235792

İçin için ne kadar saçma birşey diye geçirmiştim ( gerçi o aralarda yapamamaktan daral geldiğinden göz ardı etmişim );gerçi benim amaçım dosya yazmak değil sadece kesmek idi ama sonuçta işlem oldu sayılır.

K3b de imaje oluşturup avidemux la açınca mpeg e benziyor diyip bir çeviri yapıp işimi görüyorum ( en boy belirlenemedi diyor ),buna rağmen işimi yapıyorum avi yada mpeg olarak kaydet dedikten sonra kısa süre içinde işimi hallediyor,sonrada facebook a koymak istediğimde video yu facebook aşagıdaki gibi bir uyarı verıyor;kesim sonrası yapılan dosya türü MPEG videosu (video/mpeg) olarak görülüyor,bende ancak WİNFF ile tekrar çeviri yapıp uygulama yapmak zorunda kalıyorum ama asıl zorun görüntü kalitesi bozuluyor :(

Saygılar

Üzgünüz, bu video dosyasını desteklemiyoruz. Şimdilik sadece şu uzantıları destekliyoruz:

* 3g2 (Mobil Video)
    * 3gp (Mobil Video)
    * 3gpp (Mobil Video)
    * asf (Windows Media Video)
    * avi (AVI Videosu)
    * dat (MPEG Video)
    * flv (Flash Videosu)
    * m4v (MPEG-4 Video)
    * mkv (Matroska Formatı)
    * mod (MOD Video Formatı)
    * mov (QuickTime Filmi)
    * mp4 (MPEG-4 Video)
    * mpe (MPEG Video)
    * mpeg (MPEG Video)
    * mpeg4 (MPEG-4 Video)
    * mpg (MPEG Video)
    * nsv (Nulsoft Video Formatı)
    * ogm (Ogg Video-Ses Formatı)
    * ogv (Ogg Video Formatı)
    * qt (QuickTime Filmi)
    * tod (TOD formatlı Video)
    * vob (DVD Video)
    * wmv (Windows Media Video)

Yardıma gereksinim duyuyorsan, lütfen yardım sayfasını oku.