[Çözüldü] compiz pencere kenar cubugu simge problemi...

Başlatan akt, 15 Haziran 2010 - 05:53:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akt

casper netbook compiz kurdum ama pencere kenar sımgelerı gorunmuyor (kucultme,buyultme,kapatma) sımgelerınden bahsedıyorum yeterlı arastırmalar yaptım ama yeterlı bılgıye ulasamadım.

sem

compiz --replace diyerek pencere ile ilgili sorunlarımı hallettiğim oluyor, bir deneyin isterseniz... Sanıyorum ki metacity'de bir sıkıntı var...
Metacity olarak aratırsanız, sorununuz ile ilgili daha çok veriye ulaşabilirsiniz...

alt+f2 yaptıktan sonra
gconf-editor
Komutu ile karşınıza gelen yerde, apps sekmesi altında, metacity'ye gelerek bazı ayarlamaları da yapabilirsiniz... Kolay gelsin...

Ek olarak forumda, sistem -> tercihler -> görünümden temayı değiştirme önerisi gelmiş... Bilginize...
Compiz yükleyince metacity mi yoksa başka program mı devralıyor görevi emin değilim... Başlığı şimdi tam okuyabildim... Saatten kaynaklı sanırım... Kusura bakmayın...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Geany

Alt+F2 -> ccsm -> Efektler -> Pencere Dekorasyonu işaretli mi ? bakabilir misin?

akt

kde4 sectım dedıgın yerden compiz simgesinin üstundede aynı secenegı belırtım ama sorun haıla daha devam edıyor...

alquirel

ubuntu tweak de pencere yöneticisi altında simgeleri düzenleyebiliyorduk bi faydası olur mu acaba ??

ironic

Eğer Compiz' de de oluyorsa emerald kurmayı deneyebilirsin.

sudo apt-get install emerald

Kurduktan sonra ; fusion-icon uygulamasından, Select window decorator >> Emerald' ı seç.

ya da uçbirimden

compiz --replace & emerald --replace & exit 0

komutunu ver.

akt

daha ıyı bı cozum buldum ve uyguladım suanda herhangı bı problem yok sızınlede paylasıyım...

ubuntu yazılım merkezinden gnome window decorator'ü kurdum compiz simgesine sag tıkladım select  window decorator kısmından gtk window decorator'ü sectim ve sorun cozuldu yardımınız ıcın tesekkurler.:)

ironic

Normalde gtk-window-decorator öntanımlı kurulu olarak gelir.

Sorun çözüldüğüne göre kilitleyelim.

heartsmagic

Onun normalde kurulu olması gerekiyor zaten. İlginç bir şekilde nasıl kaldırılmış diye sorasım geliyor ama pas geçiyorum :)
Konuyu etiketleyip kapatıyorum.

Not: Pişti :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ironic