ubuntu yüklenmiyor

Başlatan empati2001, 24 Mayıs 2010 - 16:00:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

empati2001

Yüklemeye çalıştığım pc  vestel 3 gz celeron işlemci 484 mb ekran kartı.
xubuntu ve ubuntu yüklerken ekran kapanıyor fakat bilg çalışıyor.
dil seçeneğini işaretledim xubuntu yu kur u seçtim. xubuntu simgesi ekranda 1 dk kadar kaldıktan sonra ekran kapandı
-ekranın ışığı yanıp sönüyor. bilg çalışıyor ama. bir saat kadar bekledim ama sonuç çıkmadı.
sorun neyden kaynaklanıyor olabilir.

Not: bilgisayarı pardus 2005 çalışan cd ile çalıştırabildim.

sabian

ekran kartı marka ve modeliniz nedir?
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

empati2001

ekran kartı modelini bilmiyorum.
yarın modeline bakıp yazarım.
bilgisayarlar okulda

bytan

Başlangıç anında F6 ile karşına çıkacak menüdeki seçenekleri seçerek başlatmayı deneyebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sem

Aynı sorunu yaşamıştım... Yeni CD ve en yavaş hızda CD'yi tekrar çektikten sonra sorunum düzelmişti... Denemenizi tavsiye ederim... Kolay gelsin, iyi günler...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

empati2001

yeni bir cd ile tekrar denedim ama olmadı.

Ekran kartı intel 82915 GV 96 mb dahili
anakart:  Intel West Branch D915GVWB

bytan

İso md5 ve yazım hızı konusunda sorun yoksa, farklı cd ile de yazıldığında da sorun devam ediyorsa, üstteki önerim de işe yaramadıysa aklıma sadece alternate.iso önerisi geliyor.

Ancak son bir tespit için kernel parametrelerinden quiet ve splash'ı silip kurulum sırasında takıldığı anda ctrl+alt+f1 ile hata mesajı yakalamayı deneyebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

such

Monitörünüzün ekran çözünürlüğü düşük olabilir. ubuntu kurulum sırasında monitörünüzün desteklediği çözünürlükten yüksek bir çözünürlükte açılmaya çalışıyorsa bu sorun olabilir. ekran yanıp sönerken çözünürlüğü düşürmek için CTRL - (eksi) tuşlarını deneyerek çözünürlüğü düşürebilirsin.

empati2001

f6 seçeneklerini kullanmadan denediğimde ctrl -  işe yaramadı..
ama
f6 seçeneğindekilerin hepsini  işaretleyerek tekrar denedim kurulum sırasında ekran kapandı. ctrl - tuşlarına bastım ekran geri geldi.
teşekkürler.

heartsmagic

Sorun çözüldü mü yani?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

empati2001

ubuntu yüklendi ancak yükleme bittikten sonra bilgisayar açılırken eran tekrar gidiyor.  ctrl - işe yaramıyor sonra.
Sanırım such arkadaşımızın dediği gibi monitör çözünürlüğü düşük olabilir.
cd den çalışınca ubuntu düzgün çalışıyor.

zeitgeist

Güvenli modda açılıyor mu?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles