[Çözüldü] dosya sisteminde dizin açamıyorum

Başlatan tar, 07 Haziran 2010 - 00:14:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tar

selamlar
ubuntuda  acemiyim ama formdan edindiğim bilgilerle birşeyler yapmaya çalışıyorum.bu bağlamda benim yada başkasının sorunlarına çözüm üretenFEDAKAR ARKADAŞLARIMA da TEŞEKKÜR EDERİM.bende 9.10 ubuntu vardı 10.04 olunca sistemden yükseltme yaptım ama ana sayfada yazan betik uygulamalarını benim sistemde bulamadım güncellemeler vardı 40mb kadar onlarıda yaptım sistem şu an itibariyle çalışıyor,sorun şu root olsamda olmasamda sistem dosyasında dizin oluşturamıyorum sisteme müdahale edemiyorum bu arada gurup lardan kendime tüm yetkileri tıkladım ama olmadı.uç birimden sudo su komutuyla root oluyorum dizin açamıyorum sistem dosyalarına girip açmak istiyorum olmuyor sebeb nedir acaba? saygılar

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tar

Alıntı yapılan: empax - 07 Haziran 2010 - 00:21:08
sudo nautilus
işe yarıyor mu peki ?

evet bu komut oldu.teşekkürler mausla sağ tıklayıp dosta sisteminde dizin açabiliyorum. :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Haziran 2010 - 20:16:06

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Haziran 2010 - 16:50:20
Mesela:
sudo mkdir /falanca ne diyor?
selamlar,
kod olarak dosya açamıyorum dosya bulunamıyor yazıyor bu komutla dosya oluşturulmuyor mu zaten dosya bulunamadı yazması tuaf değil mi?

eribol

Dosya zaten var diyor aslında :) Ayrıca dosya değil de dizin oluşturuyor bu komut.

tar

birde çıktıları komut olarak nasıl yolluyorsunuz ben ekran resmini alabildim doğrumu oldu bilmiyorum

eribol

Kopyala yapıştır yapıyoruz ve işin doğrusu resim eklemekten daha iyi. Aramalara kaynak oluyor çıktılar.

tar

Alıntı yapılan: empax - 07 Haziran 2010 - 00:21:08
sudo nautilus
işe yarıyor mu peki ?

bu komuttan sonra herşey yoluna girdi artık uçbirimdende root olunca dizin oluşturabildim bu komutun açıklaması varsa seçenekleri nedir acaba?

bytan

Sudo geçici yönetici yetkisi almanı sağlıyor. Nautilus ise pencere yöneticisi. Gerisi pencere yöneticisinin yapabildiği işlemler. Linux sistem yapısıyla ilgili soru işaretlerini gidermek için acemiler bölümümüzdeki kitaplardan faydalanabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST