[Çözüldü] chromium indirme sorunu

Başlatan di_devin, 08 Mayıs 2010 - 01:12:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

di_devin

Chromium kullanıyorum. * bir şey indirmek istediğimde indiremiyor. Alttaki yuvarlak habire dönüyor. Oraya tıklama yapınca Chromium kapanıyor bişi anlamadım kafayı yicem herşeyim kapanıyor yardımcı olur musunuz?

agritux

Tarayıcı uçbrimden çalıştırın. Aynı işlemleri tekrarlayın. Tarayıcı kapanınca uçbrimde ne var ne yok kopyalayıp buraya yapıştırın.

di_devin

İşin komik yanı uçbirimden de çalışmıo :d kafayı yicem yaaa :)

agritux

Nasıl çalışmadı :)
Çıktı alabilir miyiz?

di_devin

Yiğit Ateş

chromium-browser komutu ile deneyin.

di_devin

chromium-browser komutu oldu teşekkür ederim aldığım hata bu kapanına

"Segmentation fault"

Yiğit Ateş

Ayar dosyalarını temizleyip tekrar dener misiniz?

di_devin

Ubuntuda daha yeniyim çoğu şeyi bilmiyorum temizlememe yardımcı olur musunuz?

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: di_devin - 08 Mayıs 2010 - 01:57:21
Ubuntuda daha yeniyim çoğu şeyi bilmiyorum temizlememe yardımcı olur musunuz?
Ev dizininizde gizli dosya şeklinde bir ayar dosyası vardır. Chromium, chrome ya da ona benzer bir şey olmalı adı. Onu silip tekrar deneyin.

di_devin

Maalesef yok yada ben bulamadım browser i kaldırıpta yeniden mi kursam?

agritux

.config dosyasının içine bak bir de.
Ayar dosyasını silmen yeterli olacaktır. Zaten silmeden kaldırıp yüklersen bir şey farketmez.

GNUbuntu

Son durum nedir? .config dizinini bulamadın mı yoksa. İçindeki chromium dizinini silip, programı yeniden başlat. Olmadı tamamen kaldırıp tekrar yüklersin.
Önce Saygı...

agritux

Programı kaldırınca bile ayar dosyalarını geride bırakıyor. Tamamen kaldırmaktan kastınız, aptitude ile ise, o zaman ne oluyor bilmiyorum :)

ironic

Herhangi bir şekilde siz silmezseniz o dosyalar kaldırma işleminde   silinmiyor.. aptitude falan silmez yani.. Eğer eşleştirme (sync..)  kullanmıyorsan,profil  dosyasını sildiğinde yerimleri gibi bilgilerin de silineceğini unutma.

zeitgeist

Synaptic uygulamasında kurulu olan bir yazılım seçildikten sonra sağ fare tuşu ile çıkan menüde yer alan "Tamamen kaldır" seçeneği o uygulamayı özel ayar dosyasıyla birlikte tamamen kaldırmıyor mu?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: zeitgeist - 08 Mayıs 2010 - 12:07:24
Synaptic uygulamasında kurulu olan bir yazılım seçildikten sonra sağ fare tuşu ile çıkan menüde yer alan "Tamamen kaldır" seçeneği o uygulamayı özel ayar dosyasıyla birlikte tamamen kaldırmıyor mu?
Hayır o seçenek ayarları değil, uygulamayla birlikte kurulan bağımlılıkları da kaldırmak için.

ironic

Synaptic ' ten tamamen kaldır diyince yapılandırma dosyalarını (config) da siliyor. Bunlar root dizininde..

zeitgeist

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 08 Mayıs 2010 - 12:12:52
Hayır o seçenek ayarları değil, uygulamayla birlikte kurulan bağımlılıkları da kaldırmak için.

Daha önce bir kaç kez bahsettiğim şekilde tvtime kurup kaldırdığımda yapılandırma ayarlarının da bu sebeple kalktığını düşünmüştüm.

Alıntı yapılan: ironic - 08 Mayıs 2010 - 12:18:06
Synaptic ' ten tamamen kaldır diyince yapılandırma dosyalarını (config) da siliyor. Bunlar root dizininde..

Hımm...Anladım.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

di_devin

Alıntı yapılan: zeitgeist - 08 Mayıs 2010 - 12:07:24

sizin dediğiniz gibi kaldırdım. yine forumdaki kurulum konusu ile kurup sonra yine forumdaki turkçeleştirme ile türkçeleştirdim şuanda sorunum düzeldi gibi gözüküyor. Çok teşekkür ederim fakat daha öncedende belirttiğim gibi yeniyim bahsettiğiniz .config dosyasını bulamadım :d

ironic

Ev dizininde bulunur. Gizli dosya gösterimi için görünüm >> gizli dosyaları göster ya da Ctrl + H kısayolunu kullanabilirsin.

Sorun hallolduğuna göre konuyu kilitliyorum.