ubuntu donma problemi

Başlatan winn, 11 Mayıs 2010 - 13:12:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

winn

10.04 ve daha önceki sürümdede olan bir problem,kurulumu yapıyorum masaüsütne geliyor.bir kaç saniye içinde tamamen donuyor yani fareyi hareket ettiremiyorum.ben ubuntu dışında tüm linuxleri kuruyorum hatta win7 bile;

ata 160 gb hard disk
celeron işlemci 2.0
1gb rem
256 mg ekran kartı

ebubekirs

Dizüstü bilgisayar mı kullanıyorsunuz ? Forumdaki konular arasında bir arama yaptınız mı ?
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

winn

hayır,casper halley

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mayıs 2010 - 10:51:07

böyle bir sorunla karşılaşan yok mu ???

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mayıs 2010 - 14:14:49

galibi cevap yok :D

eribol

İlk kurulumdan bu yana böyle mi? Farklı masaüstleri deneyebilirsiniz.

winn

9.10 da bu hemen açar açmazdı 10.4 de açıyorum 1-2 dk sonra öyle donup kalıyor işin ilginci ubuntu türevlerindede netbukremix,easy peasy

1.swap gibi bi şeyden kaynaklanır mı
2.işlemci ile ilgili celeron dicem ama pardus ve tüm linuxde sorun yok,win 7 de sorun yok anlamadım

eribol

Xfce masaüstünü deneyin belki güncelleme sonrası bu hata düzeltilir sizde gnome kullanmaya devam edersiniz.

winn

9.10 dada vardı kurulumdaki bir hatadan olabilir mi swap alan diye bir şey duydum o olabilir mi,

hiç biri olmazsa 10.4 masaüstünün garüntüsünün aynısı hangi dağıtımda var,pencere şekli

zeitgeist

Swap'ı kontrol edelim o zaman:

sudo fdisk -l çıktısı nedir?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

winn

şu an kurulu değil,

hard diski gösteren çubukta boş bir alan kısmını seçip yükledim öyle kurmuştum

zeitgeist

Nasıl ve ne şekilde hangi yöntemle kurduğunu bilmeden bir şey söylemek güç. Wiki deki kurulum belgelerini okuyarak kurulum gerekiyor.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Bu soruna neden olan bir uygulama da Ağ Yöneticisi idi. Bazı kartlarla sanırım anlaşamıyordu. Fakat 10.04 ile pek şikayet görmedim bu konuda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

norelpy

Bende 10.04 aynı sorunu yaşıyorum. Durup dururken bc donuyor. Hiçbirşey yapamıyorum.
64x yükledim. Nvidia ekran kartı var. Ne yaptıysam çözemedim. Bilgisayara dual boot yaptım. aynı anda windows 7 ve ubuntu kullanıyorum.
Nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

bytan

@norelpy, diğer başlığından devam edelim. Bu başlıktaki önerileri ve durumlarla ilgili bilgileri de kendi başlığına aktar.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST