Ubuntunun birincil işletim sistemi olması...

Başlatan bayhanus, 10 Haziran 2010 - 19:18:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bayhanus

İyi günler...
Eski bilgisayarımda ve 2 laptobumda ubuntu kullanıyordum... Yeni laptobuma ubuntu kurdum 10.4 çok beğendim ve şimdi kullandığım masaüstü bilgisayarda da ubuntu kullanmak istiyorum. Ama bilgisayarımın tüm özelliklerini kullanıp kullanamıyacağımı bilmiyorum.
Asus p5qle anakartım var. Onda 6-engine var; bilgisayarın uyumasını, downloada devam etmesini, az enerji harcamasını ve fanların dönüş hızını kontrol etmesi gibi özellikleri var.Ubuntu üzerinde bildiğim kadarıyla kullanılamıyor.
6 gb ddr2 800 mhzlık ram ve q9550 2.83 4 çekirdekli işlemcim var 64 bit ubuntu kullanmayı düşünüyorum çok oyun oynayan biri değilim ama bilgisayarım sürekli açık ve tüm özelliklerini kullanmak istiyorum.
Ubuntuya geçersem çözemeyeceğim sorunlar yaşarmıyım ve sistemimi ubuntu sınırlamış olur mu? (Bir ara xp kullandım Vistaya geçerken bile performans artışı yaşamıştım)

localhost

Ubuntuyu o Bilgisayara kurmadan ögrenemezsiniz. Kurmayi birakin Live-CD ile calistirdiginizda tüm donanimi kontrol edebilirsiniz. Ubuntu tüm donanimla anlastiktan sonra tek yasayabileceginiz sorun kullandiginiz Windows programlarinin Linuxte olan karsiliklarinin bulunamamasi olur.
Linux LPIC1 - MCSA