Ubuntu 9.10' da Nvidia 8600 gt ekran kartı driveri nasıl yuklerim?

Başlatan persprens, 01 Aralık 2009 - 22:49:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

persprens

herkese selam arkadaşlar ben yeni bir Linux, Ubuntu kullanıcısıyım. Ekran kartımın driverini bir turlu kuramadım.  Ekran kartım   nvidia 8600 gt.  Bunun driverini nerden bulurum ve nasıl kurabilirim yardımcı olursanız cok memmun olurum şimdiiden teşekurler     mail adresim    "**silinmiştir. Lütfen bu yollar üzerinden yardım istemeyiniz. "

yardımlarınız için teşekkürler şimdiden

badhero

Mail adresi vermene gerek yoktu. "Sistem > Yönetim > Donanım Sürücüleri" ni hiç denedin mi?

persprens

denedım ama olmadı benım kullandıgım drıverı bulamıyor

badhero

Bahsettiğim yere gelince "NVIDIA Hızlandırılmış Grafik Sürücüsü" ya da benzeri bir şey çıkmıyor mu? Liste boş mu görünüyor. Ubuntu'yu kurduktan sonra bir kez daha bilgisayarı yeniden başlatıp denedin mi bunu?

persprens

2 adet degişik driver buldu ama ikisiide olmadı  biri   surum   173      digeride  185  

badhero

185'i yükle. Yüklenirken çıkma, sağlıklı bir şekilde yüklensin. Sonra bilgisayarı yeniden başlat. Bir sorun olacağını sanmıyorum. Benim de başıma geldi sabırlı hareket ederek 2-3 kez denedim; oldu.

suntzu

bende 1.85 i active et dedimi sonraki ekranda dowload and install driver diyor bir süre ilerliyor indirme sonra bir noktada duruyor. cancel da edemiyorum. nvidia nın sitesinden dosya halinde indirsek driverı ubuntu da kurabilirmiyiz.

eribol

Nvidia sitesinden indirip kurmasından ziyade paket yöneticisinden nvidia 185 sürücülerini kurmakta aynı şekilde sorunu çözer.

suntzu

heartsmagic

Donanım sürücülerinden yüklenmiyor mu 185 serisi?
Paket yöneticisinden nvidia diye aratıp 185'li serileri görebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

suntzu

system-administration-hardware driver bölümüne girdim aarama yaptı ve kran kartımı buldu 185 versiyonunu recommended dedi. onu işaretleyip activite dedim. dowloading and installin driver diye bişey çıktı. ama yüklemeyi gösteren bar yarıya bile gelmedne durdu. bilgisayarı kapatıp açıyorum yine aynı işlemi yapıyorum yine aynı yerde duruyor. paket yöneticisini de kullanmayı bilmiyorum.

eribol

Sistem->Yönetim-> Synaptic Paket Yöneticisi veya dil ingilizce ise ->System->Administration->Synaptic Package Manager. Veya şu resme bakın http://en.flossmanuals.net/publish/Azureus/rsrc/VLC/spm.jpg

suntzu

bu listedekilerden hangisini yükleyeceğim. bi tanesinin baş tarfındaki kutu yeşil renkte bu onun yüklü olduğunumu gösteriyor. ekte ss dosyası var.

heartsmagic

suntzu

p   nvidia-glx-185                  - NVIDIA binary Xorg dosyası               
p   nvidia-glx-185-dev              - NVIDIA binary Xorg yazılım geliştirme dosy

suntzu

Synaptic Package Manager da bunlardan birini işaretleyince diğer doyalarıda kendi işaretledi. apply dedim. bişeyler indirdi kurdu. fakat visual effectleri açamadım hata verdi.

suntzu

tekrar hardware drivers a girdim, versiyon 185 i buldu. bilgisayrı tekrar başlatmamı istedi. başlatınca ekran kartının yüklenmiş olduğunu gördüm. sorunum çözüldü. ilgilenenlere teşekkürler. diğer yüklü olmayan donanımları nasıl görebilirim. (örn.ses çalışmıyor.)

heartsmagic

@suntzu, önce:

alsamixer ile tüm kanallarının açık olup olmadığına bak. Eğer açıksa:
lspci komtunun çıktısında ses kartını bul ve forumda bir araştırma yap. Ancak ses sorununu bu başlıkta konuşmayalım lütfen. Muhtemelen senin ses kartın forumda konuşulmuştur, ilgili veya yeni bir başlıktan devam edebiliriz.

suntzu

suntzu@server:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce 8600 GTS/PCI/SSE2
    GL_NV_depth_buffer_float, GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp,
    GL_NV_vertex_program3, GL_NVX_conditional_render,
suntzu@server:~$

ekran kartım bu. nvidia nın 185 den daha yeni bir sürücüsü varmı acaba?

heartsmagic

Depolarda şu an bundan daha yeni bir sürüm yok. Nvidia'nın sitesinden yeni sürümü çekip elle kurabilirsin. Forumda sabit bir başlıkta anlatılıyor. Ancak bu sürücüyle sorunun yoksa bence uğraşma.

suntzu

siteden indirip kurmayı anlatan başlığın linkini atabilirmisin acaba?

heartsmagic