[Çözüldü] özel mesaj yetkisi

Başlatan micro, 06 Temmuz 2010 - 14:26:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

micro

tarafımıza yazılan özel mesajlara cevap verebilmemiz için 30 adet iletimizin olması gerekliliğinin mantıklı açıklaması var mıdır.uygulamayı eleştirmek için yazmıyorum sadece merak ettiğim bir konu.saygılarımla

micro

;) ilgi için teşekkür ederim.ancak bari yazılan mesajlara cevap yazabilme gibi bir yetki verilemezmi.sadece kendiliğinden gönderilemeyip yazılanlara cevap yazabilmek gibi.

biri cevap verse ben de teşekkür etsem zaten konu benim için kapanıyo ;););)

bytan

Eğer smf'de böyle bir yetki için izin imkanı varsa -ben gördüğümü hatırlamıyorum- verilebilir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sem

Benim ki konu ile alakalı olarak da ya da bağımsız olarak da genel bir soru olarak düşünülebilir. Yani sadece bu konu için sormuyorum... SMF'yi tam olarak bilmiyorum, nedir ne değildir, biliyorum diyecek kadar bilgim yok... O nedenle de meraktan soruyorum... SMF'de olmayan bir özellik ayrıca kod ile eklenemiyor mu siteye?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

canosayan

Alıntı yapılan: sem0900 - 06 Temmuz 2010 - 16:14:11
Benim ki konu ile alakalı olarak da ya da bağımsız olarak da genel bir soru olarak düşünülebilir. Yani sadece bu konu için sormuyorum... SMF'yi tam olarak bilmiyorum, nedir ne değildir, biliyorum diyecek kadar bilgim yok... O nedenle de meraktan soruyorum... SMF'de olmayan bir özellik ayrıca kod ile eklenemiyor mu siteye?

Eğer iki dakikada kodu yazıp bize ulaştırısan ekleriz.

Php sistemler diğer programlara göre kolay gözüküyor. sanki her şey iki noktaya bir virgüle bakıyor gibi. ama diğer sistemler gibi onlarda da hadi şunu yapalım demek o kadar kolay değil. yüzlerce fonksiyon içerisinde yolunuzu bulacaksınız, değişkenleri öğreneceksiniz, gerekli şartları bulacaksınız. hani şunu istiyorsanız şuraya a buraya iki sıfır koyun diyen bir döküman yok.
Chmod bizim işimiz.

micro

tamam ben vazgeçtim ya ;) beklesin abi herkes 30 mesajı

sem

"Gerekli kodlar yazılırsa eklenebiliyor"... Anladım... Şu an öyle bir PHP bilgim yok...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

micro

Alıntı Yap
Php sistemler diğer programlara göre kolay gözüküyor. sanki her şey iki noktaya bir virgüle bakıyor gibi. ama diğer sistemler gibi onlarda da hadi şunu yapalım demek o kadar kolay değil. yüzlerce fonksiyon içerisinde yolunuzu bulacaksınız, değişkenleri öğreneceksiniz, gerekli şartları bulacaksınız. hani şunu istiyorsanız şuraya a buraya iki sıfır koyun diyen bir `belge` yok.

PHP'nin mucidi sağda solda seminerlerde derse "bir haftanız varsa PHP sizin için kolay" diye böyle olur işte ;)

canosayan

Alıntı yapılan: ozgursutcu - 06 Temmuz 2010 - 17:08:12
Alıntı Yap
Php sistemler diğer programlara göre kolay gözüküyor. sanki her şey iki noktaya bir virgüle bakıyor gibi. ama diğer sistemler gibi onlarda da hadi şunu yapalım demek o kadar kolay değil. yüzlerce fonksiyon içerisinde yolunuzu bulacaksınız, değişkenleri öğreneceksiniz, gerekli şartları bulacaksınız. hani şunu istiyorsanız şuraya a buraya iki sıfır koyun diyen bir `belge` yok.

PHP'nin mucidi sağda solda seminerlerde derse "bir haftanız varsa PHP sizin için kolay" diye böyle olur işte ;)
Php kolayda sisteme kod sokuşturmak öyle kolay değil.
yoksa iki echo 3 if.
Chmod bizim işimiz.

micro

peki 4 echo 5 if yapsak olmaz mı özel mesaj yetkisi ;)

screenshot

Smf yi ben yazmış olsam bu istediğinizi 10 dakika içerisinde gerçekleştirirdim. Değişiklik yapmanın php bilmemekle alakası yok. Çok iyi bilsenizde yalayıp yutmuş olsanızda uzunca bir süre uğraşmak gerekir.

Ortada hazır yazılmış bir sistem var. Bunda değişiklik yapabilmek için sanki siz yazmışsınız gibi oturup baştan aşağı çalışmak hangi sayfalarda hangi olaylar dönüyor tek tek incelemek gerekir. Bununda bir kaç gün içerisinde yapılmasına imkan vermiyorum. (Yaparım düşüncesinde olanları gaza getirmeye çalışıyorum :D)

Hazır sistemde değişiklik yapmak bana sıfır yazmaktan daha zor geliyor :D

"Zihin Fukara Olunca , Fikir Ukala Olur"

utdmr

Alıntı yapılan: screenshot - 06 Temmuz 2010 - 23:29:37
Ortada hazır yazılmış bir sistem var. Bunda değişiklik yapabilmek için sanki siz yazmışsınız gibi oturup baştan aşağı çalışmak hangi sayfalarda hangi olaylar dönüyor tek tek incelemek gerekir.

Hazır sistemde değişiklik yapmak bana sıfır yazmaktan daha zor geliyor :D
Bilmem SMF öyle mi, ancak WordPress bunu o kadar kolay hale getirmiş ki... Her satır kod comment'li, anlaşılır, temiz, girintilemesi düzgün kodlar. Üstelik eklenti geliştirmek de kancalar sayesinde aşırı kolay.

Eğer SMF de bu şekildeyse, pek zorlanmadan yapılabilir.

"Üyenin ileti sayısı 20'den büyükse" kısmı, "Üyenin ileti sayısı 20'den büyükse ve iletileri gönderenleri arasında alıcı varsa" şekline getirilebilir belki hemen :).
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

sem

@utdemir açıklama için teşekkürler...
Burası dünya?

Alquimista

@screenshot çok güzel anlatmış konuyu. Hazır sistemler üzerinde değişiklik yapmak yeniden sistemi yazmaktan çok daha zor. Basit bir mantıkla onlarca kural ve yüzlerce kombinasyon vardır bir kodlama yaparken elinizin altında ve siz tercihleriniz doğrultusunda bir sistem hazırlarsınız. Bir çok forum sistemi vardır mesela farklı kodlama örnekleri ile. Bu forum sistemini ben yapmış olsam nereden nereyi işaret ettiğimi bilirdim ama benim yazdığıma başkası baktığında her işaret ettiğim yeri ayrı ayrı takip edip ne yapmak istediğimi anlamak durumunda hani mantık bu. Bir de Wiki var ki ben lafını etmek bile istemiyorum :)

Sistemler açısından bakacak olursakta WP ile herhangi bir forum sistemi arasında dağlar kadar fark var. Wp işi aşmış artık, hakikatten taktir edilecek kadar sade, tıkır tıkır çalışan bir sistem ama bu sistemin amacı nihayetinde çok komplike değildir forumlar kadar. Bir yazı yazarsın, yazılara yorum alırsın, yazdığın yazılar etikerler alırsın gibi basitçe düşünelim işlevini buna göre bir kodlama hazırlamak var öte yandan çok çok daha kapsamlı olarak içerik paylaşmaya olanak veren forumlar ki SMF'in bir kullanıcı izin sistemi var dillere destan. Sadece panel üzerinden bir kullanıcıya abartısız 10 tane farklı yerden farklı biçimde izinler tanımlayabilirsiniz ki bunun kombinasyonları gince işin içine çok daha karışık. Burada söylemek istediğim bu sistemin Wp'den çok daha karışık işlediği. Ve bunları takip ederek bir özel mesaja sınır koyarak aynı zamanda sadece gönderene cevap yazabilme gibi bir kısımı doğru olarak ekleyebilecek kişiye saygı duyarım. @utdemir, söylediğin gibi tanımalamalar ne yazık ki SMF'de yok, sistem çok daha farklı işliyor. Eklenemez mi? Eklenir elbette, sistem açık kaynak her şey önünüzde; ama bu ne kadar zamanınızı alır ve ne için bu kadar çok zaman harcamak gerekir o nokta düşündürücü.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

sem

Tabi ki karmaşıktır SMF, ben sistem hakkında da PHP hakkında da zerre bilgim yok... Dediğiniz gibi önceden yapılmış bir şeye ayrıca bir parça eklemek de zor olabilir fakat aslında açık kaynağın mantığı bu değil mi?
Burası dünya?

Alquimista

Açık kaynağın mantığının geliştirilmeye açık olması sadece açık kaynak olmasından daha mantıklı bence de söylediğin gibi :) Ama forum sistemleri gereklerinden dolayı mıdır rekabetten dolayı mıdır bilemiyorum açık kaynak ama geliştirilme konusunda çokta müsait değiller. Ufak bir karşılaştırma ile WP'nin eklenti sayısına bir bakalım, bir de forumların. Arada büyük fark var :) Bunun dışında CMS'ler mesela; Joomla bile geliştirme, değiştirme yapmak konusunda bana göre forumlardan çok daha rahat aynı şekilde geliştirilmiş olan eklentilerinden bunu görebiliyoruz.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

sem

Anladım demek istediğinizi. Tekrar teşekkürler açıklama için...
Burası dünya?

micro

sayemde baya bi bilgi sahibi oldunuz yani ;););)

sem

Alıntı yapılan: ozgursutcu - 07 Temmuz 2010 - 10:28:50
sayemde baya bi bilgi sahibi oldunuz yani ;););)
Evet, iyi ki varsınız.
Burası dünya?

ironic

Başlığa konu olan sorun çözüldüğüne göre kilitleyelim.