wireless usb internete baglanamıyorum

Başlatan sawash35, 30 Mayıs 2010 - 17:25:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sawash35

Merhabalar arkadasın pc ubuntu 10.04 kurdum lakin inca wireless usb adabtor takılı pc internete baglanamıyorum  suan xpden yazıyorum. Ve acemiyim anlıyacagam sekilde bir çözümü varmı? Yardımcı olursanız sevinirim.

zeitgeist

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2748.0.html

Buradaki adımları inceleyip uygulamaya çalış. Eğer takıldığın bir yer olursa gerekli çıktıları buraya aktarırsan yardım alman kolaylaşır.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

sawash35

ust panelde wireless isaretinin ustunde unlem isareti var

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Mayıs 2010 - 18:05:15

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2748.0.html bu adresteki uygulamalar cok karısık eger oleyse sanırım ubuntudan vazgecicegem cunki xp ye don ordan ubuntuya don  bide acemiyim  nasıl olucak basit bi yolu yokmu ust panelde wireless isaretivar onun ustunde kırmızı unlem işareti var

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Mayıs 2010 - 18:21:12

Birde bu vicd denilen program sorunumu çözermi xp uzerinden nasıl indirip kurabilirim ubuntuya?

zeitgeist

Alıntı yapılan: sawash35 - 30 Mayıs 2010 - 17:54:06
...http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2748.0.html bu adresteki uygulamalar cok karısık ...

...Birde bu vicd denilen program sorunumu çözermi xp uzerinden nasıl indirip kurabilirim ubuntuya?

Evet o başlık biraz zorlayabilir seni başlarda. Sen bize en iyisi şu çıktıları ver ki konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilsin.

lsusb

iwconfig

Wicd uygulamasını deb paketi olarak internetten indirip kurabilirsin. Bununla ilgili bir kaç başlıkta yönlendirme yapılmıştı. Forumda yapacağın aramalarla ulaşabilirsin bu bilgiye.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

sawash35

lsusb çıktısı su Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 003: ID 0bda:8172 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Mayıs 2010 - 19:57:07

iwconfig çıktısıda su lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wlan0     802.11b/g  Mode:Managed  Access Point: Not-Associated   
          Bit Rate:0 kb/s   
          Retry min limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off
          Link Quality=0/100  Signal level=0 dBm  Noise level=0 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

if

Alıntı yapılan: sawash35 - 30 Mayıs 2010 - 17:54:06
ust panelde wireless isaretinin ustunde unlem isareti var

Ünlem işareti herhangi bir ağa bağlanmadığınızı gösterir. Kablosuz ağ simgesine tıklayarak istediğiniz ağa bağlanın. Eğer herhangi bir ağ göstermezse simgeye sağ tıklayarak "Kablosuz Ağı Etkin" kıl seçeneğinin işaretli olup olmadığını kontrol edin, fonksiyon tuşuyla kablosuz ağ adaptörünü çalıştırın.

sawash35

etkin zaten ama ag bulunmuyor  inca usb adaptor ubuntu driveri yok sanırım sorun bu
nasıl çözerim