[Çözüldü] Ubuntu Kurdum Açılmıyor

Başlatan alicandemir, 14 Mayıs 2010 - 14:50:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alicandemir

Merhaba arkadaşlar forumu aradım ama çözümbulamadım.Meb in verdiği toshiba l10-102 lapyopum var.Defalarca ubuntu kurdum ama sonuçhep aynı.kurulum bitiyor.Ubuntu yazısı çıkıyor kırmızı noktaları sayıyor sonra ubuntu yazısı bozulupsiyah ekran geliyor.Ekran karı intel gm 852 acaba sorun bunda mı.

heartsmagic

Siyah ekranda bir hata yazıyoru mu peki?
Grub satırında e'ye basarak kernel satırının sonundaki splash ve quiet parametrelerini silip dener misin sistemi açmayı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alicandemir

hiçbir şey açılmıyor sadece ekran ışığı var
Windows içine kuruluyor ama tam kurulumyapmıyor.internette ubuntu 10.04 alternate iso diiye vbir sürümvar onu deneyecem

bytan

Bu açılmayan ubuntu, windows'un içine kurulan ubuntu mu?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

alicandemir

evet windowssuz ubuntu olmuyor.şimdi windowsun içine kurucam wubi ile daha önce kurmuştumama.ben windowssuz ubuntu kurmakistiyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Mayıs 2010 - 23:31:17

forumda biryerde kurarken nomodeset i seçte kur diyordu.açarken sifte bas diye.onuda yaptım.grup başlıyor diyor ama sonra gene siyah ekran.......

bytan

F6 ile karşına gelecek seçeneklerin gerekirse her birini seç. Şayet yine olmazsa, dediğin gibi alternate iso yardımcı olabilir.

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

alicandemir

içime sinmeyerek windowsun içine wubi ile kurdum.Başlangıçta yine aynı oldu.esc basıp menüden recovrymode ile açıyorum

heartsmagic

@bytan'ın söylediklerini denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alicandemir

denemedim tekrar kurup denerim yine bugün.Buraya yazarım sonucu ama pek umudum yok,gene olmayacak galiba.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Mayıs 2010 - 12:39:40

yöetimde yüklüdriverları arattığımda ekran kartısimgesinin üzerinde kilit var ve yüklü sürücü bulunamıyor

alicandemir

alicandemir@ubuntu:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Software Rasterizer
alicandemir@ubuntu:~$
  sistemim hala aynı sorunu yaşıyor.yardımedebilirmisiniz

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Mayıs 2010 - 21:40:40

http://absolutebeginner.wordpress.com/2006/07/26/installing-intel-815852855-graphics-controller-drivers-on-ubuntu-debian/   bu adreste birisi halletmiş sorunu galiba.ama ben anlayamadım.
terminalde indirdigimiz driver ı nasıl gösteririm.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Mayıs 2010 - 21:46:49

indirilenler klasöründe intel için            rpm -i dri-I915-v1.1-20041217.i386.rpm    adında  bir sürücüm var.bunu nasıl kurarım terminali açıp.

if

Önce sürücüyü indirdiğiniz klasöre terminal vasıtasıyla girin. İndirilenler klasörünüzde ise :cd /home/Kullanıcı_Adı/İndirilenler

Ardından şu komutları vererek yüklemeyi yapabilirsiniz

sudo alien <filname.rpm>
     sudo dpkg -i <filename.deb>

Yüklemeden sonra # sudo apt-get update
# sudo apt-get upgrade
komutlarını vermeniz önerilmiş.

alicandemir

Termina  vasıtasıyla derken f4 e basmam gerkiyor galiba.ama basınca açılmıyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Mayıs 2010 - 22:15:22

bash: beklenmeyen dizgecik `newline' yakınında sözdizimi hatası
ilk komutta bu geliyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Mayıs 2010 - 22:49:59

Kurdum dediğişekilde ama değişiklik yok.
eskisürücüleri kaldırmammı gerekiyor acaba

ironic

O sürücü 6 sene önceye ait. Ciddi sorunlara neden olabilir. Aşağıdaki başlıklarda bayağı bir tartışılmış, çeşitli öneriler yapılmış. İntel kartlar hakkında bilgim olmadığından çözümleri öneremiyorum.  :)

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1472054
https://wiki.ubuntu.com/X/Bugs/Lucidi8xxFreezes

sezmen

Alıntı yapılan: alicandemir - 14 Mayıs 2010 - 14:50:54
Merhaba arkadaşlar forumu aradım ama çözümbulamadım.Meb in verdiği toshiba l10-102 lapyopum var.Defalarca ubuntu kurdum ama sonuçhep aynı.kurulum bitiyor.Ubuntu yazısı çıkıyor kırmızı noktaları sayıyor sonra ubuntu yazısı bozulupsiyah ekran geliyor.Ekran karı intel gm 852 acaba sorun bunda mı.

aynı bilgisayara sahibim. aynı dertten muzdaribim. noktaların ilerlemesinden sonra ekran kararıp kalıyor. ama ben şuan 10.04 kullanabiliyorum. 10.04 ile gelen çekirdekte sorun var. 3 defa indirip denedim olmadı. ben de 9.10 kurdum sürüm yükselterek 10.04 e geçtim sorunsuz kullanıyorum.
ancak dikkat edin, yükseltme sonrası 10.04 ün çekirdeğinden açmaya çalışırsanız kurulumdaki hatayı alır ve bilgisayarı açamazsınız. burda grub ayarlarından 9.10 a ait 2.6.31.14 .. diye devam eden seriye ait kernelden açılması için ayarlayın ubuntuyu. sorun olmayacak ve rahatlıkla kullanacaksınız.
kolay gelsin...
Linux merakla başlar, bağımlılık yapar. Linux gönül işidir.

https://500px.com/sezginmendil

alicandemir

Peki ekran karı driveri kullanılıyor mu şu anda acaba.

sezmen

Alıntı yapılan: alicandemir - 25 Mayıs 2010 - 12:51:56
Peki ekran karı driveri kullanılıyor mu şu anda acaba.
ekran kartı driverinde ve diğer hiçbir şeyde sorun yok.

alicandemir

Tamam usta sağolasın.910 karmickoala yı indiriyorum şimdi.Kurduktan sonra güncellemeyi nasıl yapıcam acaba

eribol

Forumda çok yönlü yöntemler mevcut. Sadece kısa araştırma yeterli.

sezmen

Alıntı yapılan: alicandemir - 25 Mayıs 2010 - 18:32:17
Tamam usta sağolasın.910 karmickoala yı indiriyorum şimdi.Kurduktan sonra güncellemeyi nasıl yapıcam acaba
9.10 u kurduktan sonra hiçbir güncelleme ve uygulama yüklemene gerek yok. güncelleme yöneticisini aç. denetle yi tıkla son güncellemelerin neler olduğunu belirlesin. pencerenin üst bölgesinde yeni sürüm olduğunu gösterecektir. hemen yanında da yükselt diye bir buton olacaktır. ona tıklaman yeterli. sistem seni yönlendirecektir. kolay gelsin.

alicandemir

Allah razı olsun yardım eden herkesten, sezmen ustanın dediklerini yaptım oldu.Konu kapanabilir.

sezmen

yardımım olduysa sevindim. güle güle kullan.