Root altındaki açılmayan çöp kutusu

Başlatan Felâsife, 08 Haziran 2008 - 21:46:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Evet temel problem çözülmüş, hatta onunla bizim böcek de çözülüyor da sanırım ortada dönen bir "loop" hadisesi var. Döngüye girmesini nasıl engelleriz türünden bir düşünce geliştirmiş oradaki arkadaş ancak diğeri sorunu çözüyorsa neden hala döngüye giriyor ben anlamadım :) Neyse uğraşsınlar bakalım :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Felâsife

Aman aman çözülsün,ondan sonra adımız garip kullanıcıya çıkıyor,sonra  halimizi de anlatamıyoruz :D
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

potasyumsiyanur

şuana kadar okuduğum en heyecanlı soru-cevap,böcek-şeltoks:D mesajları bunlar oldu
konu açıldıktan itibaren heyecanla bekliyorum... sorun neye bağlanacak diye
deniz yanmaz dersin ama...
yanarsada kimse söndüremez.

maxspacemax

Hala sorun devam ediyor. İyiki çöpün yolunu vermişsiniz.

maxspacemax

heartsmagic

Sorun hala devam ediyor zira o paket için Nautilus güncelleme yaması çıkartmadı. Gnome Nautilus yaması çıkartacak, Ubuntu alacak tekrar derleyecek ve depoya girecek. Haliyle biraz zaman alacaktır.

ironic

böcek hala yaşıyor.. :)
opera temasını masaüstüne indirmiştim..(Kullandığım temayla aynı.) Üzerinde oynama yapacaktım..Daha sonra çöp kutusuna attım..Speeddial dosyası root hakları istediğinden silinmiyor..Nautilus ile erişince de mono nun girişte verdiği durum oluşuyor..

Felâsife

Evet bizim haşereyi daha yok edememişler anlaşılan.

Ama akıllandım ben  8)
Root altında bir şey sileceksem SHIFT+DELETE yapıyorum direk siliyorum, çöpe filan bir şey göndermiyorum :)

heartsmagic

Intrepid üzerinde misiniz? Intrepid sürümünde bu böcek yaşamıyordu en son.

ironic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Eylül 2008 - 16:18:49
Intrepid üzerinde misiniz? Intrepid sürümünde bu böcek yaşamıyordu en son.

intrepid galiba 8.10 sürümü oluyor..
hala hardy 8.04.1 üzerindeyim ben.. Yoksa o sürüme geçene kadar çözüm yokmuş demeyin..? :-X

Felâsife

heartsmagic

Yok :) Zira o bir Nautilus böceği ve yeni sürümde ortadan kalkmış görünüyor. Yeni sürüme de ancak Intrepid ile kavuşursunuz (yani 8.10).

ironic

bu konuda mono nun dediği gibi shift+delete en işe yarar önlem oluyor. Sistemi yeni kurdum. Bir daha bu tongaya düşmeyiz umarım.  :D

kalender

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Haziran 2008 - 23:18:08
/root/.local/share/Trash/files

Slax'a gerek yok. Konsolu açar

sudo rm -rf /root/.local/share/Trash/files/*

dersin, olur biter.

Not: Lütfen rm komutunu çok dikkatli kullan.

@heartsmagic ram ile ilgili bug devam ediyor/etmiyor bilemiyorum sorun yok gibi ama bence daha ilginci verdiğiniz rm komutu işe yaramıyor root un çöp kutusunu boşaltayım dedim uyguladım terminalde hiç tepki vermeden alt satıra geçti gidip baktım dosyalar aynen duruyor, sağ tıklayınca çöpten sil seçeneği yok, ancak tıklayıp shift+delete ile tamamen silebildim, konsoldan silinememesi garip :)
Dal Rüzgara Küskün Değildir Ama Kırılmıştır Bir Kere!

Alquimista

@kalender, biraz kabaca bir yöntem olabilir ama;

sudo rm -rf /root/.local/share/Trash

ile tüm root çöp tenekesini siliyorum ben. Eğer root olarak bir dosya silinirse, o klasörü zaten yeniden açıyor kendisi.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

kalender

@AlmaMorena verdiğiniz komut için teşekkürler evet trash dizinini komple sildi zaten trash içindekileri elle silmekte sorun değilde garip olan konsolda sil dediğmiz bazı dosyaların hata çıktısı vermeden silinememesi gibi geldi bana yani sil diyoruz silmiyor sildim yada silmedim/silemedim demiyor

Alquimista

@heartsmagic'in verdiği biçimde bende sorun çıkmadı, klasörü silmeden tüm dosyaları sildi ama sizde neden silmedi bilemiyorum.

sudo rm -rf

ile silmek istediğimizde -r klasörleri ve dosyaları silmek istediğimiz anlamına geliyor, buna f ekleyip -rf yaptığımızda bize sormadan hepsini sil demek yani neden silemediğini f ekini komuta koymadan denerseniz anlayabilirsiniz sanırım.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

kalender

slm -f yi komuttan çıkartarak uyguladım sonuç aşağıdaki gibi

kalender@kalender-desktop:~$ sudo rm -r /root/.local/share/Trash/files/*
[sudo] password for kalender:
rm: '/root/.local/share/Trash/files/*' silinemedi: No such file or directory
kalender@kalender-desktop:~$

http://www.ressim.net/upload/a6785f34.png

bytan

Alıntı yapılan: kalender - 24 Mayıs 2010 - 02:28:02
@AlmaMorena verdiğiniz komut için teşekkürler evet trash dizinini komple sildi zaten trash içindekileri elle silmekte sorun değilde garip olan konsolda sil dediğmiz bazı dosyaların hata çıktısı vermeden silinememesi gibi geldi bana yani sil diyoruz silmiyor sildim yada silmedim/silemedim demiyor

-rf uyguladığında hata çıktısı vermeden silmediği dosyalar mı kalıyor sisteminde?

-i parametresini eklersen gerektiğinde sana ne yapacağını da sorar.

sudo rm -ri /root/.local/share/Trash

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST